reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy na temat wózków :)

k8libby, 10kg to taki 9-10-miesięczny szkrab ma. No, dziewczynki w tym czasie są troszeczkę lżejsze. Więc może dociągniesz do roku. Ale Raczej nastawiłabym się na nieco wcześniejszy zakup większego fotelika, bo może się okazać, że Twój synek wagowo będzie drobny (po mamusi :-)), ale nie będzie mu już wygodnie w tym foteliku ze względu na wzrost.
Mart81 - tutaj znajdziesz informacje o fotelikach: fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci , a konkretnie odpowiedź na Twoje pytanie przodem czy tyłem tutaj: http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_fotelik_przodem_do_kierunku_ruchu,12.html , http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html.

Ostatnia edycja:
reklama
Zasada jest taka z wymiana na kolejny fotelik;
- Osiągnięcie maksymalnej wagi badz
- wyrośnięcie z fotelika, które charakteryzuje się tym, że główka wystaje z fotelika.

Mój Młody np 13kg osiągnął niedawno, mając 3 lata:-D więc w naszym wypadku wyrośnięcie było podstawą do zmian.

Ostatnia edycja:
Chudzinka mała- ciekawe po kim:-) Kiedyś się martwiłam tym, że chudziak ale lepsze to niz z nadwagą. Zreszta tyle on biega skacze to się nie dziwie ile kalori spala. A wieczorami je jak SMOK:tak:

u mnie Laurę przerzuciliśmy w 8 miesiącu, głowa wystawała, no i było jej nie wygodnie siedzieć prosto, ważyła wtedy z 8,5-9kg :tak: teraz prawie 12 kg klops :-p

mam mam mam :) wozeczek dla naszego malenstwa :) RECARO BABYZEN :)
jestem kompletnie zakochana z M. w tym wozku
to niemiecka firma ktora od kilkudziesieciu lat zajmuje sie sportowymi siedzeniami do aut :) maja takze foteliki samochodowe, i zajeli sie produkcja wozkow :)
jestem happy :)
wygralismy aukcje, wozek bedzie w przyszlym tygodniu :)
Recaro Babyzen system

Kruszki! Ale wóz, cudny! I co Ty teraz będziesz robić jak już w końcu zapadła decyzja o wózku ;-) super zakup, gratulacje! A jaka profesjonalna prezentacja :szok:

Mart największą wadą fotelika 0-18 jest to, że nie jest mobilny. Jak masz taki jak ten pierwszy co pokazałaś to weźmiesz ze sobą do koleżanki kawkę wypijesz a dziecko nogą pobujasz :-D i do lekarza weźmiesz w tym dziecko i do koszyka w sklepie (tfu tfu nie pochwalam ale niektórzy tak robią )
k8libby roczniaka nie wsadzisz w pierwszy fotelik ze względu na ruchowość. To już nie jest niemowlaczek ale autonomiczna chodząca jednostka, która ma w nosie obserwowanie sufitu samochodu. My zmienialiśmy gdzieś w 9 miesiącu mimo, że wagowo nie pasował
nataszka mój ma 12,5kg więc na 3 lata ma szansę osiągnąć oszłamiającą wagę Twojego
Dzag u nas 9 kg na 13 miesiący dopiero;-)
Kruszki jaj byłam pewna, że TY już dawno wózek kupiłaś a Ty dalej marzysz:-D a nie przepraszam doczytałam nie marzysz już wygrałaś no to gratuluję zakupu,

reklama
Pewnie czeka nas wcześniej zakup, ale będzie to odwleczone w czasie, na razie mamy za sponsorowany fotelik :)

Do góry