reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ROZDWOJONE CZERWCÓWKI!!!!!!!!

reklama
WITAM WSZYSTKIE CZERWCÓWECZKI WŁAŚNIE DZIŚ WYSZŁAM ZE SZPITALA A 15 CZERWCA W BOŻE CIAŁO URODZIŁAM CÓRKĘ KTÓRA DO KOŃCA BYŁA MOJĄ WIELKĄ NIEWIADOMĄ A WIĘC TERAZ MAM DWIE CÓRECZKI!!!!!!!!!!MAŁA WAŻYŁA 3650 I MIERZYŁA 54 CMpOZDRAWIAM I OCZYWIŚCIE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZDWOJONYCH JUZ CZERWCÓWEK PA PA

SUMKO SERDECZNE GRATULACJE!!!! DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS:)))
Chyba maly wybrał jednak mleczko, a nie grill i piwko:))

Pytanie do swiezo upieczonych mam ;D :

Czy podczas kazdego skurczu, tego juz porodowego, twardnieje brzuch tak jak przy skurczach przepowiadajacych ? Pytam bo jestem kazdorazowo przerazona podczas skurczow , wydaje mi sie poprostu ze jak ten brzuch tak twardnieje to dziecko jest strasznie uciskane , mam wrazenie jakby synek byl poprostu zmiazdzony przez 2 minuty. Potem caly czas oddycham gleboko i masuje brzuch dopoki nie poczuje jego ruchow, dopiero wtedy sie uspakajam.

brzuch twardnije i dlatgeo musisz własnie oddychac żeby malucha dotlenić. Oddychanie jest dobre bo pozwala ci się skupić na czymś innym niz ból...... :(

Wlasnie wzielam magnez bo nie moge zrozumiec dlaczego od kilku dni brzuch twardnieje mi srednio co 10 - 15 min ??? Przeciez to chyba nie jest normalne zeby z taka czestotliwoscia twardnial ( mowie o tych skurczach bezbolowych ) ? Oby do srody...

reklama
aska outada mam to samo!
Bierz magnez koniecznie!!!!! Tak mi powiedział gin! Magnerz nie zahamuje porodu tylko zmniejszy napięcie macicy w tych przepowiadających a przez to będzie lepsze ukrwienie łożyska. Mi zalecono na te silne i długie twardnienie brzucha brać też 2 no-spy normalne  lub 1 forte 3razy dziennie. One też nie zachamują ani nie zmniejszą skurczów porodowych. A magnez bierz koniecznie bo dzieciak w końcówce ciąży dużo zużywa sobie więc Tobie brakuje, a braki magnezu mają fatalne skutki dla Ciebie i dziecka. Oczywiście bierz bez przesady powiedzmy przez 3 dni 4 tabl dziennie a potem 2-3 dziennie. Pozdrawiam!

Do góry