reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rośniemy, rośniemy-waga naszych dzieciaczków!

reklama
Ładnie dzieciaczki rosną. A nasza zajefajna lekarka z przychodni nie chciała zważyć Filipa na ostatniej wizycie twierdząc, że waga jest zepsuta i muszę przyjść na "dzieci zdrowe" (inny gabinet). I jak zapytałam kiedy mam przyjść to powiedziała, że jak Filip skończy 13 mies. bo będzie wtedy szczepienie.

No to Emilka jest chyba najlżejszą wrześniówką. Przedwczoraj ważyła 8350 g!!! :szok:malutko, prawda? Przez dwa m-ce przytyła 3500g :szok:
dzisiaj znowu było kłucie żylki -jutro wyniki . Nie dość , ze mamy niejadka, to jeszcze megaruchliwego :( przynajmniej nie zapłakała , nawet nie zauważyła ukłucia :tak:Niestety praktycznie od kiedy zaczęła już na dobre sie przemieszczać (9 m-c) to waga rośnie baardzo wolno.

Thea moja Oliwka tez tak przybiera na wadze, choc fakt ze wazy wiecej niz Emilka bo 10 kg :tak:Ale i tak przktycznie nic nie je w ciagu dnia a do tego jest jej wszedzie pelno :eek: no i chyba tez bedziemy robili badania :-(

A Mariczka biega i... je!!! :-D Waży znów 9770, znów utyła :eek::-) No a chudzielcem nie jest :no:Ciężko mi!!! :-D

mnie trochę przeraziło jak zajrzałam dzisiaj na bb i zobaczyłam , że nasze dzieciaczki średnio po 11 kg ważą. Moja Emi przy nich to maleństwo :no: może powinnam więcej jedzonka starać się jej wepchać ?:confused:

dajecie już tak kompletnie wszystko do jedzonka?

Jutro po 14ej mamy wyniki, zobaczymy :baffled:

Thea najważniejsze,żeby Emilka była zdrowa;-)Mój chrześniak ma skończone 2 latka i waży 12,5 kg. a nie należy do malutkich,jest zwyczajnie drobny;-)spokojnie nie wciskaj jej nic na siłę bo wyhodujesz sobie niejadka;-)

Thea ja tez uwazam tak jak Edi-nie wciskaj Emi nic na sile, bo wtedy rosna wlasnie niejadki. MAlej potem jedzenie bedzie kojarzylo sie z czyms niemilym, przymusem i dopiero nei bedzie chciala jesc. MOze Twoja Emilka jest poprostu drobna i tyle, badz dobrej mysli;-):-) Zreszta ja wogole jestem wielka przeciwniczka zmuszania dzieci do jedzenia. Nie chce to niech nie je, nic na sile. Jak zglodnieje to sama sie upomni o jedzenie.

No to Emilka jest chyba najlżejszą wrześniówką. Przedwczoraj ważyła 8350 g!!! :szok:malutko, prawda? ...

Thea Ola też jest drobniutka. Pod koniec sierpnia ważyła 8700 w pampersie a mierzyła 72 cm. Pani doktor powiedziała, że Oleńka jest idealnie proporcjonalna (chodzi o te całe centyle).Już widocznie taka uroda naszych panienek. A ja to sie nawet cieszę, bo może nie będzie miała moja córa takich problemów jak ja z nadmiarem ciałka :-p

reklama
hmm.... no właśnie Emilka nie jest do końca "proporcjonalna", bo przy wadze 8350g mierzy 76 cm.;-) czyli centyle wzrostu i wagi nie pokrywają się :no:
Ostatnio zjada właściwie wszystko co jej dam tylko w bardzo malutkich ilościach.

Wyniki moczu ma b.dobre, hemoglobina 10,7 (dolna norma 10,9) - no i pediatra zaleciła jej żelazo i kwas foliowy (ze względu na tą lekką anemię). Dwa miesiące temu wyniki hemoglobiny były identyczne. Wtedy nie podałam małej żelaza i teraz też się waham. Może mi coś doradzicie. Wiem, ze powinna jeść mięsko, zielone warzywa, suszone morele. Podawałybyście te żelazo i kwasik ?
:no:

Do góry