reklama
Ładnie dzieciaczki rosną. A nasza zajefajna lekarka z przychodni nie chciała zważyć Filipa na ostatniej wizycie twierdząc, że waga jest zepsuta i muszę przyjść na "dzieci zdrowe" (inny gabinet). I jak zapytałam kiedy mam przyjść to powiedziała, że jak Filip skończy 13 mies. bo będzie wtedy szczepienie.
No to Emilka jest chyba najlżejszą wrześniówką. Przedwczoraj ważyła 8350 g!!! malutko, prawda? Przez dwa m-ce przytyła 3500g
dzisiaj znowu było kłucie żylki -jutro wyniki . Nie dość , ze mamy niejadka, to jeszcze megaruchliwego przynajmniej nie zapłakała , nawet nie zauważyła ukłucia Niestety praktycznie od kiedy zaczęła już na dobre sie przemieszczać (9 m-c) to waga rośnie baardzo wolno.
dzisiaj znowu było kłucie żylki -jutro wyniki . Nie dość , ze mamy niejadka, to jeszcze megaruchliwego przynajmniej nie zapłakała , nawet nie zauważyła ukłucia Niestety praktycznie od kiedy zaczęła już na dobre sie przemieszczać (9 m-c) to waga rośnie baardzo wolno.
Thea moja Oliwka tez tak przybiera na wadze, choc fakt ze wazy wiecej niz Emilka bo 10 kg Ale i tak przktycznie nic nie je w ciagu dnia a do tego jest jej wszedzie pelno no i chyba tez bedziemy robili badania :-(
mnie trochę przeraziło jak zajrzałam dzisiaj na bb i zobaczyłam , że nasze dzieciaczki średnio po 11 kg ważą. Moja Emi przy nich to maleństwo może powinnam więcej jedzonka starać się jej wepchać ?
dajecie już tak kompletnie wszystko do jedzonka?
Jutro po 14ej mamy wyniki, zobaczymy
dajecie już tak kompletnie wszystko do jedzonka?
Jutro po 14ej mamy wyniki, zobaczymy
Thea ja tez uwazam tak jak Edi-nie wciskaj Emi nic na sile, bo wtedy rosna wlasnie niejadki. MAlej potem jedzenie bedzie kojarzylo sie z czyms niemilym, przymusem i dopiero nei bedzie chciala jesc. MOze Twoja Emilka jest poprostu drobna i tyle, badz dobrej mysli;-):-) Zreszta ja wogole jestem wielka przeciwniczka zmuszania dzieci do jedzenia. Nie chce to niech nie je, nic na sile. Jak zglodnieje to sama sie upomni o jedzenie.
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
No to Emilka jest chyba najlżejszą wrześniówką. Przedwczoraj ważyła 8350 g!!! malutko, prawda? ...
Thea Ola też jest drobniutka. Pod koniec sierpnia ważyła 8700 w pampersie a mierzyła 72 cm. Pani doktor powiedziała, że Oleńka jest idealnie proporcjonalna (chodzi o te całe centyle).Już widocznie taka uroda naszych panienek. A ja to sie nawet cieszę, bo może nie będzie miała moja córa takich problemów jak ja z nadmiarem ciałka
reklama
hmm.... no właśnie Emilka nie jest do końca "proporcjonalna", bo przy wadze 8350g mierzy 76 cm.;-) czyli centyle wzrostu i wagi nie pokrywają się
Ostatnio zjada właściwie wszystko co jej dam tylko w bardzo malutkich ilościach.
Wyniki moczu ma b.dobre, hemoglobina 10,7 (dolna norma 10,9) - no i pediatra zaleciła jej żelazo i kwas foliowy (ze względu na tą lekką anemię). Dwa miesiące temu wyniki hemoglobiny były identyczne. Wtedy nie podałam małej żelaza i teraz też się waham. Może mi coś doradzicie. Wiem, ze powinna jeść mięsko, zielone warzywa, suszone morele. Podawałybyście te żelazo i kwasik ?
Ostatnio zjada właściwie wszystko co jej dam tylko w bardzo malutkich ilościach.
Wyniki moczu ma b.dobre, hemoglobina 10,7 (dolna norma 10,9) - no i pediatra zaleciła jej żelazo i kwas foliowy (ze względu na tą lekką anemię). Dwa miesiące temu wyniki hemoglobiny były identyczne. Wtedy nie podałam małej żelaza i teraz też się waham. Może mi coś doradzicie. Wiem, ze powinna jeść mięsko, zielone warzywa, suszone morele. Podawałybyście te żelazo i kwasik ?
Podziel się: