reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rośniemy, rośniemy-waga naszych dzieciaczków!

Maciuś był ostatnio ważony 30go sierpnia(3 tyg temu) 1 dzien po tym jak skończył roczek i wtedy miał wyniki:

Waga: 11,4kg
Wzrost: 80cm
Główka: 47cm
Klata: 52cm

Nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy wyglada waga, ale chłopak ma apetyt:szok:. Mam nadzieje, ze jak zacznie juz sam biegac to jego waga przystopuje. Ale ze wzrostem to jestem pewna, ze jest wiecej niz 80cm(bo go wtedy pielegniarka mierzyla na stojaka pod drzwiami a Macius nie stal prosto)bo spodnie musze mu zakladac najlepiej na 86cm bo inaczej ma za krotkie nogawki a i z bluzkami robi sie problem:))

reklama
Z mojego Michasia rośnie taka pyzata kluseczka :-) :
waga 11,5 kg,
wzrost 76 cm.
Na szczęście mój lekarz nie ma zastrzeżeń co do jego wagi, stwierdził, że za kilka miesięcy wszystko wybiega (już zaczyna :-)).

Zuzia dzis :-D :

Waga: 13300g (w pampersie)
Wzrost: 78cm (pierwszy raz na stojaco :cool2:)

Przez ponad 2 miesiace Zuzia nic nie urosla :confused: :no:... A na wadze przybrala 1,5kg. :tak: :-D
Pani doktor powiedziala,ze Moja Coreczka,jak na swoj wiek wazy bardzo prawidlowo,no i ze jest bardzo wysoka,o! :tak: :-D

Wysokie te Wasze dziewczynki! :szok:Moja mała ma 73 cm tylko nie wiem czemu ale wiekszość ubranek w rozmiarze 80 są przymałe :dry::eek: Nosi generalnie rozmiar 86 :-)

Ines,powiem Ci,ze Zuzia tez raczej nosi 86. :tak: A nie! Ma jedne body na 62/68 i caly czas sa na Nia dobre! :szok: :-D
Wiec albo to cos z ciuszkami jest nie tak albo z miarkami u lekarzy. :dry: ;-)

Raczej ciuszki wymiarowki nie trzymaja ;-) Ja mierzylam Mariczke sama wlasna miarka ;-) wyszlo mi 73-74 cm. Co do ciuszków to fakt, Marika tez ma i takie na 68 w które dalej swobodnie wchodzi i takie na 80 które sa za male:dry: A jedne spiochy na 74 to dopiero chyba za pół roku beda dobre, takie gigantyczne sa :-D

Ines,nie wiem,czy w lecie widzialas stroj kapielowy Zuzi. ;-) On jest niby na 3,5-4 latka,a podejrzewam,ze Moja Corcia za rok juz w niego nie wejdzie. :no: :-( ;-)
W sumie to nie wiem,po co jest ta rozmiarowka na ubrankach. :-p

reklama
A ja kupilam dla Zuzi Agutkowej sweterek w rozmiarze 86 i ZUzia ma go tylko troche przyduzy a Oliwka ma taki sam sweterek tyle ze w rozmiarze 80 i jest duuuuzo za duzy :-p:-D:-D A Oliwka jest 1cm wyzsza od Zuzi :-D Wiec same widzicie ze wzrost wzrostem ale liczy sie jeszcze waga. No i durna rozmiarowka:baffled: Moja Oliwcia jest w sumie szczuplutka jak na taki wzrost i wiekszosc ciuszkow wisi na niej jak na wieszaku :eek: Dlatego musze mierzyc. Problem mam glownie ze spodniami bo Oliwia ma dluugie nogi :-p i w pasie zazwyczaj sa za duze i zjezdzaja jej z tylka a na dlugosc sa akurat, badz odwrotnie-w pasie dobre ale za krotkie :baffled::-D

Do góry