reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rośniemy, rośniemy-waga naszych dzieciaczków!

reklama
Wiem że to normalna waga, ale wkurzyc mnie wkurzył.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:On chyba nie widział upasionego dziecka. Popłakała się przez nigo jakby mówił to o mnie.

Mnie też wkurzają siakieś komentarze na temat np. Mai wagi :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:. Wiem że czasami niektórzy mówią tak poprostu, nie żeby sprawić mi przykrość czy się mądrować, ale ja i tak swoje nerwy mam :wściekła/y::-D:wściekła/y: Muszę wyluzować, może zacznę pic herbatę Mai jabłko&melisa:yes: :wink: :biggrin2: chyba w końskich dawkach:rofl2:

Moj Skarbek byl wazony i mierzony 15 marca - na ostatnim szczepieniu. :-) Zuzankowa waga wtedy,to 9470g,a wzrost 73cm. :-D Lekarka 2 razy Ja mierzyla,bo nie mogla uwierzyc,ze jest taka dlugasna. :-D :tak:

Mju trzba było sie odgryź: jakie to chudziutkie,niezłamie się zaraz itp. Tak mówili o mnie...Agutko Zuzi nie było a jak wyszła z ukrycia to tak nam wyrosła.Czym ją karmisz że tak ładnie rośnie?

mju nic dziwnego, że Ci przykro! Maję wiecznie ktoś porównuje i normalnie mnie strzela:wściekła/y:. Rozumiem, że baba babie komplementu niepowie, ale żeby o dzieciątku miłego słowa niepowiedzieć to poprostu jest dziwne.:baffled: Może zawsze marzyli o dziewczynce i dlatego tak;-).
Ja zawsze myslałam o Anielce że jest prawdziwą ślicznudą - na prawdę - te usteczka słodziachne są poprostu idealne:tak:.

Mju nie masz się co przejmować bo Anielka jest śliczniutka. Mój Dominik jest za to drobniutki. Kiedy byliśmy na USG stawów biodrowych to pani dr. powiedziała, że jest dość chuderlawy jak na 5 miesięcy. Dużo osób mówi mi, że drobny ale tak jak zauważyłyście ja też jestem drobna chociaż kiedyś maiałam na sobie sporo tłuszczyku wychodowanego. Czasami jak mi ktoś coś mówi to się czuję jakbym głodziła dziecko ale on nie chce jeść więcej niż to co mu daję a najlepiej mu smakuje mleczko mamusi. Więc nie martw się Anielka jest piękna.

reklama
Macius byl na kontroli 5 kwietnia i oto jego wymiary:

Waga 9300g
Dlugosc 71cm
Obwod glowy 46cm
Obwod klatki 48,5cm

Wychodzi na to, ze przez miesiac na dlugosc nie urosl ani centymetra, ale za to glowka urosla mu o 2,5cm a klatka piersiowa az o 5,5cm!:szok:

Na ostaniej wizycie u dr rehabilitacji pani dr powiedziala, ze Macius ma nadwage i to okolo 1,5kg(liczyla to jakos od wagi urodzeniowej), ale nasza pani pediatra stwierdzila, ze absolutnie sie z tym nie zgadza, ze Macius jest caly duzy, ale na pewno nie gruby!!!

Do góry