reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rodzeństwo z dwuletnią różnicą..

Ja tez bałam sie, ze bede kopac w dostawke, ale nie ma tak zle...
Na poczatku owszem - kopałam, ale teraz rece troche bardziej wyprostowuje, krok zmieniony i dostosowany do pchania wózka z dostawka i jest ok ;-)
ja z czystym sumieniem moge polecic dostawke. Moja starsza ma dopiero 20 miesiecy, a dostawka sprawdza sie rewelacyjnie
Mi doradziła kolezanka i dobrze, ze jej posłuchałam :-)

reklama
Asia :-D:-D:-D:-D

Mnie nie było ale jestem już,.

Kilolek, Renieferek piszcie co u was.

jakos sie miała wziąśc za to nasze własne podforum ale czasu brak. Obiecuje ze sie poprawie i napisze do amina,

Co do spacerów to mi sie wydaje ze teraz dziewczyny nie jest źle - jazda sie zaczyna jak to młodsze zaczyna łazić i nie chce juz siedziec w wózku - to jest dopiero jazda bez trzymanki.

zastanawiam się nad kupnem dostawki do wózka, ale boję się że podczas spaceru będę w nią cały czas kopać. niemniej jednak z pewnością ułatwiłaby mi spacerki

Ja przymierzałam jedną w sklepie do naszego wózka i nie ma jej jak zamontować. Niby wszystko gra, ale albo nie będzie hamulca, albo dostawki. No i nie wiem, czy Mania chciałaby na niej w ogóle stać. Teraz myślę o zakupie czegoś takiego:
Opaska smycz na nadgarstek, Dreambaby (919550586) - Aukcje internetowe Allegro
pewnie jej się nie spodoba, ale za bardzo lubi chodzić swoimi drogami...

No własnie Głuszek mi poleciła dostawke:-);-)

Ulanka... ja własnie nie mam hamulca, ale reka jak sie postaram da sie go właczyc:-p;-)ale jakos mi to specjalnie nie przeszkadza, choc teraz wiem, ze jakbym wiedziała, ze bede miec od razu 2 dziecko kupiłabym inny wózek:-p:tak:

Witamy Marlenka i Asiowo.

Marlenka- nie martw sie nawet jak Natalka robiła na nocniczek to po urodzeniu malucha pewnie by bunt miała ze ona tez w pieluchy chce. Jeszcze sie nauczy.

Asiowo- ja mam ten sam problem moja Natalka sama ze schodow nie zejdzie i tak z 4 pietra przeprowadziłam sie na1 ale spacer to pewnie wyprawa życia bedzie.
Masz racje, znając Natalke to tak to by się chyba skończyło. No trudno, przemęczymy się jeszcze troszkę;-).
Jeśli chodzi o spacerki to mała na szczęście po schodach chętnie chodzi i bardzo się cieszę że ten problem mi odpada:-). Ostatnio nawet nie chce iść za rączkę tylko sama się trzyma ściany i zasówa:tak:.

zastanawiam się nad kupnem dostawki do wózka, ale boję się że podczas spaceru będę w nią cały czas kopać. niemniej jednak z pewnością ułatwiłaby mi spacerki

I ja się zastanawiam nad dostawką i chyba się zdecydujemy. Mam nadzieję że mała będzie chciała na niej stać:confused:. Bez dostawki będzie kiepsko bo jak ide z nią do sklepu to w jedną stronę bez problemu drepcze ale wraca już w wózku.

Zapomniałam napisać że byłam wczoraj u mojej gin na wizycie i okazało się że jest to już moja ostatnia wizyta:szok:. Mam już lekkie rozwarcie no i maluszek chyba będzie już w marcu z nami. Ale szok:-D. Mam nakaz oszczędzania się przez tydzień, w przyszły czwartek skończę 36 tyg. i może się dziać co chce:tak:. Ciekawa jestem czy maluch faktycznie się tak pospieszy czy zrobi nam niespodziankę i dotrwamy do kwietgnia:confused:. Szczerze to chciała bym to mieć już za sobą bo bardzo mi ciężko. Poczekamy zobaczymy;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marlenka... widze, ze po sąsiedzku mieszkamy;-) w pazdzierniku wyprowadziłam sie z Rudy do Swiętochłowic;-)

i Oby Malenstwo wytrzmało do 36 tyg:tak:a synus czy córeczka?

Asiowo dzięki.Ale fajnie spotkać kogoś z moich stron:tak::-D. Będzie chłopczyk:-) i strasznie się cieszymy że będzie parka. Mój M mówi że jakby miał mieć 3 baby w domu to by chyba zwariował:-D:-D:-D a tak będzie równowaga:-).

no to gratuluje!!! :-D
mój M. mówi, ze teraz moze kochac 3 dziewczyny legalnie:-D
choc jak urzadzalismy mieszkanie kupił niebieskie kafelki do łazienki, zeby miec swój meski azyl:-p

Marlenka ja 2 miesiace chodziłam z 1 cm rozwarciem a miesiac z 2 cm :( ponoc tak moze byc przy drugiej ciazy - ale zycze ci zeby tak u ciebie nie było!

Dostawke polecam wszystkim.

i generalnie cieszyc sie poki ddrugie dzieci jeszcze leża i siedza w wózkach - dopiero bedzie jazda jak beda dreptac!!!

reklama
widzę że jednak większość z Was poleca dostawke do wózka-muszę to przedyskutować z moim m., bo on jakoś nie widzi potrzeby kupowania takiego ustrojstwa, ale to przeciez ja będę musiała męczyc się na spacerkach. ewentualne rozwiązanie jakie jeszcze przychodzi mi do głowy to chusta. typowej chusty nie posiadam, mam tylko nosidło babybag preemax, ale tak wymyśliłam ze jak mój starszaczek zmęczy sie chodzeniem to ją do wózka a maluszka do chusty. tyle że to rozwiązanie wejdzie w grę dopiero latem, jak mały będzie już przeprowadzony z głębokiego wózka do spacerówki.
marlenka gratuluję dzidziusia i uważaj na siebie

Do góry