reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rodzeństwo z dwuletnią różnicą..

reklama
:-)sama ma siostre 1,5 młodsza i wiem ze jestesmy bardzo blisko ze soba. Wiec fajnie ze Natalka bedzie miała siostre moze jeszcze kiedys na 3 sie zdecydujemy:-)

hej
ja tez wczoraj bylam na usg genetycznym....dzidziul zdrowy,no i "coś" bylo pomiedzy nóżkami więc pewnie bedzie drugi chlopulek.....bardzo sie ciesze i juz sie nie moge doczekać az zobacze więcej......
a poza tym młody ma zapalenie gardła i jest na antybioyyku,siedzimy w domu ale maruda z niego taka ze chwili spokojunie ma.....bidulek mój tak sie męczy.....

Ha! A u nas trzecie już blisko :-D
No i po dwóch chłopakach na córę się szykujemy - ostatnio się potwierdziła znowu więc nabieram pewności że lekarz sie nie pomylił ;-) Ale tak naprawdę to w marcu się przekonamy :tak:

A poza tym... dzień jak codzień. Chłopcy łądnie się dogadują ale mają takie dni że jeden jęczy i drugi i o byle co potrafią się skonfliktować. Bo jeden chce z drugim ale drugi nie chce z pierwszym i na odwrót... to bardzo od humoru zależy.
Na szczescie faz specjalnego bicia i popychania dla radochy oglądania efektu u nas nie było i nie ma. I mam nadzieję że nie będzie...

Moje Helenka weszła w fazę chęci zabawy z młodzszą siostrą :eek:

Ciagle słyszę : Mamo Anika che ze mną robic albo tamto. Domaga sie zeby przynieść do niej malucha ostatnio iły razem herbatkę :-D
pocieszyłaś mnie... mam nadzieje ze miki kiedys czyli za jakeis pół roku tez bedzie sie bawił z młodą...

u mnie masakra! Kuba usiadł dzisiaj małemu na twarzy!:szok:

przeżył?

u nas tak se... męczą mnie juz te dzieciaki, chyba mam jakis kryzys... latam jak głupia z pieluchami, młody sie uwstecznia i buntuje... zaczynam pomału żałowac ze nie poczekalismy jeszcze z rok z drugim dzieckiem... a te mamy rok po roku to juz w ogóle podziwiam...:sorry:

mamaola - gratuluje synusia, tez chciałam miec drugiego facecika! a trzecia miała byc córcia jak u Asi Kc.. choć z drugiej strony sie ciesze ze jest młoda, bo znając zycie trzeciej dzidzi juz nie bedzie...

ok, spadam do roboty...

U nas Nati tez sie uwstecznia
IMG_0552.jpg
Ale za to wrzaski slychac glownie jak sie razem "bawią" (NAti kladzie sie kolo Szymka i zabiera mu dydka) bo mlody targa ją za wlosy, a ona sie nie moze uwolnic:-D:sorry:
Ale ogolnie stara sie być dobrą siostrą, dzisiaj np. piekła mu jabłko (z klocków;-)), bo ciasta jeszcze "braciś" (tak na niego mówi) nie może:cool2:. Dobrze ze ona "wsyztsko" może... np. zabierac mu grzechotki:crazy:

W ogole wybaczcie nieobecnosc, ale klopoty z internetem mialam:confused2:

Kuba też zabiera bratu grzechotki, kocyki, a nawet skarpetki i twierdzi,z e to jego.
Wlaściwie po części ma racje, bo większośc tych rzeczy kiedyś była jego, ale jakoś nie sądzę, by to pamietal.

reklama
hej mamusie
My troszke zabiegani bo chcemy do świat sie przeprowadzic. Mieszkaliśmy na 39 m na 4 pietrze a teraz mamy 52 w lesie :-) wiec troszke luzniej bedzie i miejsce dla maluszka;-)
Natala zaczyna sie przyzwyczajac do siostry i chwali sie że Zosie bedzie miała.

kilolek-Kuba poprostu trewdzi ze jak cos jest w jego domu jest jego:tak:
mamaola- gratulacje!! sprzedaj przepis na cos miedzy nogami to moze nastepnym razem i my cos tam zobaczymy:-)
AsiaKC- to 3 mam kciuki zeby dziewczynka była napewno

Do góry