reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lorelain jak działa na komary to ja też chcę nazwę:)

Babinka zyczę Ci żebys znalazła wkońcu dobrego lekarza! To strasznie ważne żeby móc komuś zaufać i pozwolic działać:) Ja też długo szukalam i mam nadzieję że to wkońcu TEN:)

Mama popodglądałam zdjęcia - super masz ten ogródek:) No i dzieciaki też, wyrosna na śliczna młodzież:)

Marylka biedny kociaczek - ciężko mu będzie bez mamy ale nic na to nie poradzisz:( Wiesz kiedys czytalam że takim maluchom to sie powinno dawac jakies specjalne mleko ale dawno to bylo i średnio juz pamiętam. Mam nadzieję że będzie dobrze:)

Czytam że Wy w czwartek do doktorków:) Ja w piątek idę podglądnąć czy coś rośnie po clo:)

reklama
Buziaki Dziewczęta! Nie odzywałam się caaaały weekend, bo miałam parę historii do ogarnięcia, ale już do Was wracam :tak: Nie dam rady niestety Was nadrobić, przeczytałam tylko kilka ostatnich stron...

mama - jak się Domi czuje? Chyba już dużo lepiej, skoro na dwór wychodzi? :laugh2:
maryla - kocice często tak robią, że porzucają małe... Niestety niektóre tak mają... Może poszukaj w internecie jak odchować takie maleństwo? Albo zadzwoń lub zawitaj do najbliższego weterynarza i zapytaj, powinien coś podpowiedzieć :tak: Najważniejsze, żebyś kociakowi nie dawała zwykłego mleka, bo takie maleństwa zwłaszcza nie tolerują laktozy z krowiego mleka... Możesz kupić w sklepie dla zwierząt, a często też w zwykłym dostaniesz specjalne mleczko dla kociąt z Whiskas :tak:
jeżynka - gratuluję różowej krechy!!!

AnneGeddes.jpg

A ja znowu dzisiaj w nerwach czekam na telefon z agencji - będzie praca, czy nie będzie... I w dalszym ciągu mam swoje wcześniejsze objawy, może tylko cycuchy mnie mniej bolą, ale za to w podbrzuszu "ciągnie", jajniki pobolewają... Jeszcze tylko 4 tabletki, więc za jakiś tydzień powinna być @... Zobaczymy, czy przyjdzie :tak: Nie nakręcam się, ale zawsze to nadzieja jakaś :laugh2:

Dziewczyny oglądam fakty i aż łezka się kręci w oku, na tą powódź. Tak mi przykro ludzi, którzy tracą całe dobytki swoje, a ile zwierząt poginie w gospodarstwach...
to straszne ale ja nie moge już na to patrzeć i nawet nie ogladam wiadomości ja sie tylko ciesze że nas to nie spotkało bo to firmy domy zalewa ludzie straca prace domy na kredyt eh brak słów jakieś nieszczescia się ostatnio tej polski trzymają :(
he he,ten sam dzień:-D.tylko Ty wiesz do kogo idziesz,a ja nie wiem co mnie czeka,wrrr,ale muszę próbować,aż znajdę odpowiedniego ginka:tak::-).będę czekać na dobre wieści od Ciebie:tak::-)

jezynka ja też im współczuję,ale nie mogę juz oglądać,to nie na moje nerwy
ja trzymam kcuiki żeby lekaż był godny swej nazwy i naprawde Ci pomógł a nie jakiś tam patałach

marylka, powtarzam za 2-3 dni test. U mnie w domu ta kreska jest w sumie dobrze widoczna bladoróżowa. A na instrukcji pisało, że taka blada też może wyjść. Póki co umówię się do gin na przyszły tydzień.
mama, dokładnie. Nie wiem co się teraz dzieje na świecie. Wszędzie kataklizmy. Ja oglądam tvn na necie. Nie mam polskiej telewizji.
na pewno będzie dobrze musi być dobrze nie ma innego wyjścia ja sie bardzo Ciesze że tych 2 kresek u Ciebie :) i trzymam kcuiki za spokojne 9 m-cy :)

bb77-wcinaj na zdrowie:tak:;-)

MLODAM- witam i ciesze sie ze wlecialas:tak:jak z tatą:confused:czekamy na Ciebie:tak:

JEŻYNKA- odpoczywaj slonko:tak:

Marylka - właśnie faktycznie Monia dobrze prawi :-)... spróbuj mu dać jakieś mleko dla noworodków np bebiko 1. To takie chyba najtańsze. Ma przecież dobrze zbilansowane wartości odżywcze i może postawi kotka na nogi..... no wiadomo jak znajedzies zmleczko specjalne dla kotków to będzie najlepsze ;-)

aha mama czy ja dobrze pamiętam, że próbowałaś wytępić krety z ogrodu?

Ostatnia edycja:
Marylka,

koniecznie takiemu kociakowi trzeba masować brzuszek. To muszą być takie ruchy od góry brzuszka ku dołowi,żeby mógł się załatwić. Mleko powinno być takie jak dla dzieci tylko w innych proporcjach.
co jakiś czas wacikiem nasączonym ciepłą wodą przemywajcie mu brzuszek od góry do dołu. Powinien siusiać (będzie to widać). Takie masowanie powinno się odbywać kilkanaście razy na dobę. Kotka by go tak masowała językiem.
Inaczej nie przeżyje.
Trzeba było zostawić go, kotka na 100% wróciłaby po niego.

w ten sposób ratowałam kota, po dwóch dniach oddałam go kotce. Ona urodziła wtedy 5 kociaków, nie wszystkie mogła wykarmić, dwa wyrzuciła z domku (zrobionego przeze mnie) i zmarzły. Jak wywaliła trzeciego, to się wściekłam. Po dwóch dniach go oddałam i już go karmiła.

Masujcie go proszę inaczej dostanie skrętu kiszek i nie przezyje.

Ostatnia edycja:
Witam się rano:-):-):-)
My niedawno wstaliśmy - takie lenistwo nas ogarnęło bo to ostatni dzień wolnego;-)
M robi śniadanko a ja zaglądam tu:tak::tak:
Lecę Was poczytać i zaraz wracam:cool2::cool2:

Witam porannie :-)

Pogoda u nas znowu się zaczyna buntować, ale humorek zdecydowanie lepszy po wczorajszym rodzinkowaniu :tak: pogoda była pięęęękna i wyspacerowaliśmy się z M i Zuzu za wszystkie czasy ... zdołaliśmy nawet urwać kółko od wózka :eek: dobrze, że spadkowa spacerówka po kuzynie w zapasie ;-)

Pojawiła się wczoraj iskierka nadziei, bo tempka skoczyła ślicznie jak na owu ... ale dzisiaj lipa ... znowu spadła :-:)-:)-( już nic z tego nie kumam :confused:

ale ale ... postanowiłam, że za 2 tygodnie testuję bez względu na wszystko ... a nuż termometr kłamie i będę miała dla M piękny dodatek do prezentu urodzinowego :-) nadzieję trzeba mieć ;-)

zmykam podczytać, co tu wczoraj naprodukowałyście :tak:

reklama
monia 55- dziekuje za komplementy:tak:a o ogród bardzo dbam bo to moje hobby:tak::-D
ja ide do ginek bo bralam hormony,zeby pobudzic jajnika do pracy i zobaczymy czy cos ruszylo:tak:

SERGEEVNA- witaj slonko-tesknilam:tak::-Dmam nadzieje,ze zadzwonia i bedziesz leciala do pracy;-)i mowisz ze objawy nadal sa:sorry2::sorry2:dziwne to ...no ale zobaczymy jak odstawisz anty:tak:

LORELAIN-tak ja probowalam wytepic krety:tak::sorry2:

ZAPMARTA- WITAJ CIEZAROWKO!!!JAK NOCKA-Karollo pospal???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry