reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pojade bo wiecie zaczynam panikować juz raz poroniłam i juz wiecej nie chce bo chyba moja psychika tego by nie wytrzymała tak dla pewności
 
reklama
PYZUNIA-raczej Cie nie poloza bo przeciez nie krwawisz,mysle,ze lekarz po badaniu moze Ci przepisac Duphaston-ja tez ten lek bralam na podtrzymanie.lepiej jedz,bedziesz spokojniejsza-tyle czekaliscie na tego maluszka... jak maz wroci to jedzcie skoro sie martwisz:sorry2:
 
wiola trzeba tylko chcieć!a jak juz zaczniesz,to z pewnością będziesz rewelacyjna;))))
 
pyzunia: popieram mame jedź będziesz spokojna i rozumiemy Twoje obawy :) i tak mocno trzymamy kciuki i ściskamy by dodać otuchy :)
 
pyzunia jedź i daj znać co i jak,bo bardzo się będziemy martwić!mocno kciuki trzymamy z Was obydwoje,na pewno będzie ok:tak::tak:
 
Bibinka, dawaj ten przepis na pizze. Ja mam, niby mial byc wspanialy od znajomej, a to nic ciekawego
 
pyzunia napisz puźniej co i jak i pewno będzie tak jak mama pisze :) aż sie nie moge doczekać jak nam powiesz jaka piękna ta fasoleczka :):):)
 
tylko proszę mnie nie bić jak coś nie wyjdzie:-D.moi rodzice i mnóstwo znajomy ch robi i jest ok:tak:.
0,5 kg mąki,pół paczuszki droźdży rozpuścic w szklance lekko ciepłej wody i dodać do mąki,do tego 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru i 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek(lub oleju).zagniatamy i trzymamy pod przykryciem(najlepiej przykryć miskę bawełnianą ściereczką) 6-8 minut.trzeba patrzeć jak rośnie.jak jest za bardzo klejące to ciasto po zagnieceniu,to można jeszcze spokojnie mąki dodać.jak ciasto rośnie smarujemy blachę oliwą,przygotowujemy sos i dodatki(wg uznania).rozptowadzamy ciasto na blasze(mozna najpierw rozwałkować),samrujemy delikatnie oliwą,rozprowadzamy sos z przecieru pomodorowego i na to dodatki.wkładamy do piekarnika rozgrzanego na maxa na 7 min i po tych 7 min dodajemy ser zółty na wierzch i jeszcze 1 min pieczemy.smacznego:tak::-).ja na te pierwsze 6-7 min piekę na wysokości 2 od dołu,a jak dodaję ser to przekładam do góry.tylko ja mam prosty gazowy piekarnik
 
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry