Hej.
poczek trzeci dzien z upiornym bolem glowy/oka wpadl sie na chwile rozerwac.
Dałam się nabić w butelkę z tą historią.....
Jednak miałyście rację, że coś śmierdziało.
Straszne to.. ja rozumiem wypadek, ale uknuć potem takie coś? Nie słyszałam jeszcze wypowiedzi matki..
Kocurku, made - nabic w butelke? Ja was podziwiam za wiare w ludzi!
a ja z innej beczki :
po raz pierwszy od wielu lat slucham polskiego radia
rmf fm online
normalnie mam szal
))))))))
a jak mi dziwnie slyszec polski glos hahahahahhaha
j
a mozna tv poslka online gdzies zdobyc ??????? to moze sobie jeszcze bede tvn i inne ogladac !!!
Jak masz iphona/ipada to polecam tuba.fm, przez internet ja slucham sobie jeszcze czworki, roxy, a najbardziej lubie tok.fm
tvn24 mozna sobie wykupic przez internet - ok 80 zl za 3 mce. Moj m znalazl ostatnio jakas strone gdzie za darmo mozna ale nie znam adresu.
mi ten tvnplayer (o ktorym chyba boogie wspomniala) nie dziala poza polska (prawa autorskie)
Już jakiś czas temu wyzbyłam się tej naiwności. Człowiek, pomimo umiejętności tworzenia piękna, odczuwania, współodczuwania i wielu innych, raczej pozytywnych rzeczy, jest podły. Przepraszam jeśli kogoś to dotknęło.
Nie oszukuję się, że żyjemy w pięknych czasach. 99,99% społeczeństwa wilkiem patrzy. Przykładów mogę podać multum. A najciemniej pod tzw. latarnią. Nic mnie nie zdziwi. Mam miękkie serce, ale już nie miękką doopę.
99,9 to troche przesada.
ludzie zawsze byli zli i dobrzy a jak sie biologicznie na rzecz spojrzy, to jest jasne, ze kazdemu zalezy na jego wlasnym przetrwaniu i ewolucyjnie jest to prawidlowe. I nie jest to moim zdaniem kwestia czasow... Teraz wlasnie sa wzglednie piekne
starozytnosc z walkami gladiatorow, wladcami szalonymi, niewolnikami, kamieniowaniem? Sredniowiecze to juz w ogole zle do szpiku
nie ma co sie tym emocjonowac. Ludzie sa tylko ludzmi, zawsze byli i zawsze beda. Jedyne co mozemy zrobic to o tym pamietac i samego siebie stawiac czasem do pionu.
Co do madzi...
ja akurat w wersje matki jestem w stanie uwierzyc i umiem ja nie tyle usprawiedliwic, co sobie wytlumaczyc. Mozna do tego wyobrazic sobie mase innych czynnikow ale na razie nie ma co.
Nie kazdy jest psychicznie silny, z reszta nie zawsze ta sila oznacza to samo. Spadlo jej w domu dziecko, nie zylo. Kobieta w panice podswiadomie rozumuje, ze dziecku juz nie pomoze ale moze sobie, zeby maz jej nie znienawidzil, zeby ludzie nie gadali... To nie jest wyrahowanie, to dzialanie w panice strasznej, w szoku. Przez tydzien dala rade klamac az w koncu pekla... Malo kto bylby wstanie to latami ciagnac. Ja jej przede wszystkim, mimo wszystko, potwornie wspolczuje, bo to musi wszystko wynikac z jakis dziwnych rodzinnych relacji i masy innych zyciowych syfow.
nie sadze, zeby amz byl zamieszany, on mi sie nie wydaje podejrzany (naiwnosc?). Mozliwe, ze nikt jej nie uderzyl, mozliwe, ze zemdlala albo po zostawieniu dziecka sie zalamala...
chyba nie nam to oceniac...