reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Carolineee - ogromnie dziękuję, kochana! :happy2:

No, zmykam, Mia płacze na górze, nie może zasnąć mimo wysiłków tatusia, więc mama chyba będzie musiała wkroczyc do akcji...
Dobranoc!

rurka ; odpoczywaj !!!

mary : a wy w domku mieskzacie ze Mia placze "u gory" czy macie takie mieskzania tam tzw; (tutaj) duplexy? nie wiem jak na to sie u nas mowi... a ktos z rodziny nie bedzie nieldugo jechal do was zeby moze ten bujaczek ???
szkoda ze nie mozesz jej znalezc u siebie... kurde juz nie pierwszy raz slysze ze w skandynawii brakuje towarow, maly wybor jogurtow np. no i innych produktow... dlaczego??? przerciez co to dla ta bogatych panstw za problem importowac ??? czy to jets po prostu polityka ochorony wlasnego rynku???? bardzo mnie to ciekawi :)

ja zmykam ! do jutra!!!!

hej :)

dopiero mialam czas zeby nadrobic ... maly jakis niespokojny jest , w nocy tez dobrze nie spal w koncu skoczylo sie na tym , ze od 4.30 do 9.30 spal na mnie :szok:
nie wiem juz sama czy to jakis skok czy zeby ?? gdzie sie podzialo moje spokojne dziecko ?? :)))

doszla paka z ciuchami jedna pralka juz poszla na wiecej nie bylo miejsca :)

hej :)

co tam u was??? jak sie dzionek zaczal ???
poldek wyszykowany do przedzkola, myje zeby z niania a ja juz zaczelam pierwsza kawe :)
filutek zasnal 20min temu, bedzie moze spokojny poranek :)

asionek : nie bylam pewna jak to jets u ciebie hehe ale cos tak wlasnie podejrzewalam z ena soldy wszystkie sklepy otworza i zwieksza nawet niedzielny personel w kasach ;)
u nas wczoraj taki lud w centrum ze w kasach staalam po 15minut, w jakies 2h obskoczylam max. 6 butikow!!!! i mialam dosc! chcialam kupic kozaki sobie i plaszcz ale odpuscilam, za duzo ludu za duzo ! a dzieciakom mozna brac bez przymierzania ;)
sobie kupilam tylko 2pray jeansow w gapie standardowo bo tam znajduje rozmiarowke na siebie aka, z enie musze obcinac nogawek 15cm ;)
za to poldkowi kupilam 2 pary cieplych dresow na przyszly rok, kilka koszulek, spodnie, pizamke polarek w H&M, trampki levis'a i najlepsze : kurtke na przyszly rok w DPAm za -70% czyli wyszlo mnie 14 euro :) wszystko na przyszly rok
ale dobre przeceny -60% -70% : malo tego bylo... duzo -30% takze traci kpina... pozostaje przy swoim stanowisku ze najlepsze soldy i to caly rok sa na venteprivee.com i showroomprive ;)
tam teraz zamawiam masowo, ostatnio stroj kapielowy i gadzety plazowe z Pain de Sucre, 15 euro za stroj kapielowy, a cena wyjsciowa 130 :) 10 euro za kape do nakrycia sie po kapieli a cena wyjsciowa 100 :) w sumie jakos 55 euro wydalam a zaoszczedzilam ponad 500 :) zaden sklep tego nie przebije :)

czekam tez na jedna paczke dla dzieci , firmowe ubranka, spiworek i tout de lit w komplecie
tez jakies smieszne kwoty, spiworek 10 zamiast 60 a tour de lit chyba 15 zamiast 85 czy 90...
dlatego ja przejde sie tylko pod domem po kozaki bo to trzeba przymierzc...a tak to juz nigdzie nie jezdze, jeansy juz mam,pozostaje wierna internetowi - szybko tanio i bez przymierzania :)
?

niezle zakupy :)
ja sobie chce jakis spodnie kupic , ale to musze poczekac na meza wolne , bo jednak trzeba przymierzyc ;)
tak sie wlasnie zastanawiam czy kupowac melemu na zapas ciuchy ?? troche ciezko mi przewidziec jaki bedzie duzy za iles tam miechow :)

Wczoraj oglądałam zdjęcia u teściowej i takie o

to znalazłam, którego nigdy nie widziałam :)))) Tercet weselny datowany 6-7 lat wstecz ;))))

slicznosci :) rzeczywiscie masz egzotyczna urode !

Dzień dobry!

Imprezka rewelacja, sajgon nie z tej ziemi, głowa całą noc pękała i pęka mi jeszcze teraz, ale stwierdzam, że jak są dzieci na imprezie to nie trzeba wiele robić, a jest śmiech i sama radość :-):-)
Zobacz załącznik 425843Zobacz załącznik 425844Zobacz załącznik 425845

?

fajnie , ze imprezka udana :) tort rewelka i krzeselko widze podobalo sie bardzo :)
niunia jak zwykle przeslodka !!

Do drugiej fotki dołączam buziaka dla cioci boogie :*** :-D

sliczna jak zawsze :)

a co do grzecznosci... to chyba wlasnie zaczynaja nam rosnac rogi... poldek taki towarsyki nie byl, filutek lubi nas widziec nad wozkiem
juz 2 tyg temu robilsimy test :
glowa nad wozkiem : usmiech lub gapienie
glowa sie chowa : wsymuszany krzyk
glowa wraca : sumiech/patrzenie
glowa sie chowa : bek :)

filutek chyba bedzie bardziej obecny, wymagajacy i mniej "do negocjacji" niz starszy brat :)
cholwika...kto by pomslal..;a tak dobrze mialam :)

moj to samo :) na szczescie w lozeczku ladnie sam lezy jak karuzelka sie kreci :) wczoraj nalozylam sweterek pudrowy roz i na nim czarna aplikacja z zamszu kwiatowa na ramieniu od barka tak idzie , moj malego trzymal i jak Nat zobaczyl mnie , a raczej sweterek to sie tak do niego darl , zew szoku z S bylismy :))) normalnie jak opetany nawijal , nie wiem moze myslal , ze cos po mnie pelza ?? dzieci to maja jazdy niezle :))

Cześć!

Lil - Martynka po prostu słodka - i jakie super różowe rajstopki!!! :-) A huśtawkę macie fajną, sama taką chciałam, ale nie wiem, czy teraz jest sens kupować, skoro one są do 11 kg, a Mia już 5 waży... Co myślisz?

bierz :) ja zaluje , ze nie kupilam ! mialam zakupic to mi kazdy odradzal , ze po co itd. , a teraz widze , ze napewno malemu by sie spodobala :) u nas to juz troche za pozno wsumie , bo z 7000g mamy , no chyba ze bym znalazla w super cenie jakas :)

widze , ze odstawilas koper i jest lepiej :) oby juz tak zostalo !!
jednak cos w tym jest , bo na forum bardzo duzo dzieci mialo jeszcze gorzej po nim :/

Mój maż to jest romantyczny:baffled: napisał mi smsa, żeby pranie zrobić bo mu się czysta bielizna kończy:shocked2:

hehe no co :-D

Disiaj jkos optymim mi opadl. Prasuje, piore i sprzatam, zeby sie czyms zajac fizycznym. Boje sie, ze moze za wczesnie ta radosc. Piersi mnie znowu przestaly bolec i mam stracha.
co chwile latam do lazienki sprawdzic czy zadnych plamien nie ma i generalny smutas mi sie wlaczyl.

Wieczorami marzne, spie-nie spie, slinie sie oblesnie, wieczorami brzuch kluje, teraz troche delikatnie mdli ale raczej z glodu. Sa dni, ze dikam wiecej, sa takie, ze nie sikam wiecej. Ciekawa jestem il tych objawow to moj wyobraznia.

Oj pesymizm dzisiaj, wracam do zelazka a was caluje w nosy!

z piersiami normalne :) tez tak mialam i oczywiscie mega stres zaraz :/
ogolnie czeka sie do 12tc zeby byc spokojniejszym ,a pozniej tez stresy sa .. a to usg polowkowe , a to dziecko sie nie rusza , a to sie rusza za duzo i tak w kolko :) takze od poczatu do konca juz naszego zycia bedziemy sie martwic o te nasze pociechy :)

Dziewczyny jakoś mi się brzuch dzisiaj nieprzyjemnie napina i takie skurcze mam... to możliwe, że to przez szyjke?

moze przepowiadajace ?
ja takie mialam pozniej coraz wiecej i mocniejsze
doczytalam , ze chcieli cie zostawic ... powiedzieli od czego ??

Moje dziecko jest the best.
Naszykowałam do wysłania misia dla Remika i paczuszkę dla Lil...idę przed chwilą żeby misia zapakować i ZNOWU nie zapomnieć a misia nie ma....szukam,szukam i nic...pytam Ninki (bo nie śpi) a ona mówi,że mi pokaże...schowała go cholerka jedna w łazience pod suszarką i pudłem z gumkami/spinkami:)))) hahaha,cwaniara jedna...tłumaczę jej,że to dla Boogie synka itp,że ma takiego samego w łóżku a ona z łzami w oczach,że jej ma bibonkę (biedronkę) a ten dla Remika ma gwiazdkę naszytą i ona chce takiegoooooooooooooo.
Skończyło się na przyniesieniu jeszcze dwóch przytulanek z czasów niemowlęctwa i obietnicy naszycia gwiazdki na jej misia:-D:tak:;-):-)

Lil dla Ciebie mam zapakowane,jutro też nadam,przepraszam,że tak długo.

mary : a wy w domku mieskzacie ze Mia placze "u gory" czy macie takie mieskzania tam tzw; (tutaj) duplexy? nie wiem jak na to sie u nas mowi... a ktos z rodziny nie bedzie nieldugo jechal do was zeby moze ten bujaczek ???
szkoda ze nie mozesz jej znalezc u siebie... kurde juz nie pierwszy raz slysze ze w skandynawii brakuje towarow, maly wybor jogurtow np. no i innych produktow... dlaczego??? przerciez co to dla ta bogatych panstw za problem importowac ??? czy to jets po prostu polityka ochorony wlasnego rynku???? bardzo mnie to ciekawi :)

ja zmykam ! do jutra!!!!

Jos - my mamy domek piętrowy, jeden z trzech stojących w rzędzie. A z PL nikogo się nie spodziewam... Zresztą am tylko dalszą rodzinę w PL... :nerd: No, a co do tutejszego rynku i wyboru towarów - są trzej monopoliści, którzy zarządzaja importem i importują tylko to i to, stąd wybór jest okropnie mały!... :no::wściekła/y: Nie rozumiem sama, czemu system tak tu funkcjonuje, ale tak już jest. :baffled:

Jeju, Mia nam nie moze zasnąć... Dzień był super dziś, ale teraz daje nam czadu... :zawstydzona/y::-( Zmykam ją ululać.
Dobrej nocki!

Byliśmy w szpitalu, lekarz chciał już dzisiaj zostawić nas na obserwacji. Dostałam zastrzyk i jak do jutra nie przejdzie to po południu mam się zgłosić z torbą i mnie położą na oddział.

Ale co ci w tym szpitalu powiedzieli, ze co sie moze dziac? Moze to rzeczywiscie tylko braxtony? Wyspij sie i bedzie lepiej!

mary :

W Szwajcarii tak samo. Monopole migrosa i coopa wziely wszystko. Sa jeszcze domy towarowe ale w nich drogo a wybor niewiele wiekszy... Ja juz sie przyzwyczailam. Moim zdaniem chronia wlasny rynek przede wszystkim. Ale czemu tak jest dokladnie oniecuje kiedys doczytac i dam ci znac.

Asiu, jos! Dzieki wam wielkie za cyckowe relacje! Ulzylo mi bardzo! Buziaki w czolka dla Was obu!

I dzieki wam wszystkie za wsparcie w ten parszywy dzien. Postaram sie juz wiecej nie smecic tylko zajac sie rozkrecaniem swojego malego biznesiku i moze tym sposobem czas szybciej zleci i bedzie mniej czasu na myslenie :)

Chcialabym sie tylko chociaz troche wyspac. Tak krotko dzis spalam a w ogole nie czuje checi do spania. Okropne! No nic. Tzeeba sie przyzwyczaic :)

Moje dziecko jest the best.
Naszykowałam do wysłania misia dla Remika i paczuszkę dla Lil...idę przed chwilą żeby misia zapakować i ZNOWU nie zapomnieć a misia nie ma....szukam,szukam i nic...pytam Ninki (bo nie śpi) a ona mówi,że mi pokaże...schowała go cholerka jedna w łazience pod suszarką i pudłem z gumkami/spinkami:)))) hahaha,cwaniara jedna...tłumaczę jej,że to dla Boogie synka itp,że ma takiego samego w łóżku a ona z łzami w oczach,że jej ma bibonkę (biedronkę) a ten dla Remika ma gwiazdkę naszytą i ona chce takiegoooooooooooooo.
Skończyło się na przyniesieniu jeszcze dwóch przytulanek z czasów niemowlęctwa i obietnicy naszycia gwiazdki na jej misia:-D:tak:;-):-)

Lil dla Ciebie mam zapakowane,jutro też nadam,przepraszam,że tak długo.

hahahah Karolla całuj swoją Ninkę od cioci :tak: jest boska :-D:-D:-D

POK zastosuj metodę pełnego ZENu :tak: wiesz odpręż się, nie myśl o tym za dużo, ja wiem, że to bardzo łatwo powiedzieć, ale ja miałam takie ćwiczenie oddechowe plus muzyka relaksacyjna i nawet w nocy jak nie mogłam spać, to próbowałam to powtarzać i pomagało :tak::sorry2: więc spróbuję tego poszukać i dam linka :tak: http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_psychologia_artykul,2576.html

SPOKOJNEJ NOCY DZIEWCZYNKI :* :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Boogie Ty jestes tak niesamowicie pozytywna, ze mozesz napisac cokolwiek i nawet nie do mnie a od razu mi lepiej jak jestes!
ah! I oh!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry