reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja nie wiem jak maly bedzie w nocy spal :/ ja kaszle malo , ale jednak staram sie mega cicho , a za kazdym razem Nat przebudza sie :szok: przy czyszczeniu nosa to samo , a wczesniej nawet sie poplakal :(
zostawic malego z mezem w sypialni i na karmienie mnie zawola czy jak ? ehh , ze tez musilo mnie chorobsko wziasc :wściekła/y:

ja gdzie czytalam chyba w jezyku niemowlat , ze bole brzuszka moga byc jak dziecko za duzo je , albo za czesto.. ale to juz sama wiesz najlepiej czy tak jest i czy rada lekarza ma podstawy
co do opieki to wiesz tak naprawde nie ma nic co calkiem zlikwiduje bole , gazy , kolki ... ja probowalam wszystkiego i du...
po niektorych specyfikach od lekarza jeszcze gorzej bylo :( i co z tego , ze cos dawali jak poprosilam , tez za bardzo sie nikt nie przejmowal , bo to normalne takie problemy i tyle
i wsumie troche racji maja jakby niepatrzec
ale wiadomo mama zawsze szuka pomocy gdzie sie da :) bo patrzec jak dziecko sie meczy jest bardzo ciezko :(

Asionku - dużo zdróweczka! Może niech Cię faktycznie mąż obudzi na karmienie? A co do nas i naszych bolączek... Masz rację i tyle! Ja mam "Język niemowląt", ale jeszcze nie miałam nawet czasu przeczytać... :eek::eek::baffled: Wiesz, ja próbowałam pójść Twoją metodą i odstawiłam wsztystko, ale wówczas pojawił nam się poważny problem z kupką... Dlatego jedyne, co teraz stosuję, to mieszanka zaparzonej herbatki koperkowej z ekstraktem słodowym i dodaję kilka łyżeczek do każdego mleka. Kupa jest normalna i min. raz na dobę. Nie wiem czemu, ale ta dziwna lekarka - pediatra odradziła nam herbatkę koperkową, ale pozwoliła używać sam ekstrakt... :confused: Przecież koperek ma pomagać na wyprukanie, to jak to odstawię, to Mia już w ogóle nie będzie puszczać bączków i chyba jej ten brzuszek pęknie! :angry:

Jos - wiesz, ja może przesadzam, albo mam złe podejście, albo nie dostrzegam wszystkich kwestii... :eek: Tu też są pewne sposoby na problemy, jest dostęp do części środków, które zapewne wielu dzieciaczkom pomagają. Ale to, co tu mamy na Mię nie działa, stąd moja desperacja... :zawstydzona/y: Plus ten cienki wybór mleka modyfikowanego i brak środków na ulewanie - to jest jednak porażka. :crazy: No, ale cóż, to z czym się zmagamy musi w końcu przejść, więc czekam na ten moment. Jak sobie pomyslę, ze nasza córunia byłaby superspokojnym dzidziusiem, gdyby nie jej brzuszkowe problemy, to aż mi się smutno robi, że tyle się nacierpi... A w ogóle dostałam już paczkę z zamówionymi kosmetykami, m.in. NUXE i ten balsam do ust w słoiczku jest rewelacyjny!!!
:-):-) A używałaś może coś pod oczy z NUXE?

Zmykam spać. Mia pewnie się zaraz przebudzi na jedzonko.
Dobrej nocki!

oki,ja już też wypachniona+brewki wyregulowane, paznokcie przycięte, ogolone nóżki+peeling ciała i balsamacja:-)
nurofen uszykowany jakby coś-mała od 20 budziła się już 5 razy z płaczem-albo z bólu albo wciąż ze strachu...osz ta moja teściowa:wściekła/y:

hmmm a pisałyście dziś o wadze do wzrostu-to ja chyba jestem największy kurdupel na forum - 163cm do 62/63 kg wagi:zawstydzona/y:, ale tak patrząc-proszę się nie śmiać-mam lekką dietkę+weider+2 dzieci i jakby dooopka mi chudła???... albo to jakaś fatamorgana;)

oki,kolorowych kobietki,papa

Asionek - bo mój pierwszy nick jaki w ogóle miałam - też na BB to była viwiane :laugh2: Tak tez będzie się chyba nazywała moja firma ale z tym ciiii... ;-) A Sol jakoś się później później przypałętało do mnie. Koleżanka stwierdziła że mam charakterek jak Sol z Ludzi Lodu i jakoś tak przylgnęło - bynajmniej reaguję na oba :tak: nawet na ulicy :laugh2: Nawet mój mąż czasami mówi do mnie per Viwi :laugh2: i jak rozmawiamy ze znajomymi z gier to mówi nie Aśka czy moja żona tylko Viwi właśnie ;-) Sol jest zasadniczo tylko na BB, Viwiane odkąd skończyłam 9 lat :-p

http://viwi.aq.pl/IMG_0156b.JPG
http://viwi.aq.pl/IMG_0172.JPG
http://viwi.aq.pl/IMG_0205a.JPGhttp://viwi.aq.pl/IMG_0205a.jpg

Ostatnia edycja:
Sol zdjęcia są ŚWIETNE!!!! Kurcze jednak co porządny sprzęt, to bez porównania takie kieszonkowce :no: bardzo chciałabym zrobić taką sesję Remikowi, już czasu się nie cofnie, więc muszę pomyśleć o jakimś znajomym fotografie i zadziałać, a później chciałabym to wydrukować w formie foto obrazów :tak:

Asionku - dużo zdróweczka! Może niech Cię faktycznie mąż obudzi na karmienie? A co do nas i naszych bolączek... Masz rację i tyle! Ja mam "Język niemowląt", ale jeszcze nie miałam nawet czasu przeczytać... :eek::eek::baffled: Wiesz, ja próbowałam pójść Twoją metodą i odstawiłam wsztystko, ale wówczas pojawił nam się poważny problem z kupką... Dlatego jedyne, co teraz stosuję, to mieszanka zaparzonej herbatki koperkowej z ekstraktem słodowym i dodaję kilka łyżeczek do każdego mleka. Kupa jest normalna i min. raz na dobę. Nie wiem czemu, ale ta dziwna lekarka - pediatra odradziła nam herbatkę koperkową, ale pozwoliła używać sam ekstrakt... :confused: Przecież koperek ma pomagać na wyprukanie, to jak to odstawię, to Mia już w ogóle nie będzie puszczać bączków i chyba jej ten brzuszek pęknie! :angry:

i!

widzisz z tym koprem to roznie bywa moze dlatego lekarz kazal odstawic ?? u nas powodowal wieksze gazy ! pytalam o to lekarza i tez wlasnie mowil , ze tak bywa czasami , ze w odwrotna strone dziala
mala ma zatwardzenie jak nie dajesz nic ??

oki,ja już też wypachniona+brewki wyregulowane, paznokcie przycięte, ogolone nóżki+peeling ciała i balsamacja:-)
nurofen uszykowany jakby coś-mała od 20 budziła się już 5 razy z płaczem-albo z bólu albo wciąż ze strachu...osz ta moja teściowa:wściekła/y:

hmmm a pisałyście dziś o wadze do wzrostu-to ja chyba jestem największy kurdupel na forum - 163cm do 62/63 kg wagi:zawstydzona/y:, ale tak patrząc-proszę się nie śmiać-mam lekką dietkę+weider+2 dzieci i jakby dooopka mi chudła???... albo to jakaś fatamorgana;)

oki,kolorowych kobietki,papa

niezle :) ja len mialam cos zrobic ze soba i nie mam sil :/
oby nocka byla udana !
a kg napewno poleca zobaczysz :)

Asionek - bo mój pierwszy nick jaki w ogóle miałam - też na BB to była viwiane :laugh2: Tak tez będzie się chyba nazywała moja firma ale z tym ciiii... ;-) A Sol jakoś się później później przypałętało do mnie. Koleżanka stwierdziła że mam charakterek jak Sol z Ludzi Lodu i jakoś tak przylgnęło - bynajmniej reaguję na oba :tak: nawet na ulicy :laugh2: Nawet mój mąż czasami mówi do mnie per Viwi :laugh2: i jak rozmawiamy ze znajomymi z gier to mówi nie Aśka czy moja żona tylko Viwi właśnie ;-) Sol jest zasadniczo tylko na BB, Viwiane odkąd skończyłam 9 lat :-p

http://viwi.aq.pl/IMG_0156b.JPG
http://viwi.aq.pl/IMG_0172.JPG
http://viwi.aq.pl/IMG_0205a.jpg

no to mnie zaskoczylas troche :) ja jakbym miala coreczke to by pewnie miala na imie Viviane :) strasznie mi sie podoba ! stad moje pytanie wczesniej czemu Vivi :)
a Sage ludzi lodu uwielbiam !! pochlonelam ja w mega szybkiem tepie jak sie wkrecilam ehe takze i Sol mi znana jest :)

dopiero teraz w cytatach foty dojrzalam hehe
sliczne zdjecia robi ten aparat :)
narobilas mi checi na fotki nie tylko telefonem .. chyba sie z moim przeprosze i wyciagne z szafy jutro :-D

Na wypadek gdyby kos za mna tesknil lub sie martwil melduje, ze jestem cala, zdrowa i w ciazy niezmienie :) lalalala

Bede z wami w poniedzialek!

Love!

reklama
pok - pamiętamy ;-)

asionek - no trzeba się przeprosić z aparatem :tak: A Viviane była panią jeziora w mitologii celtyckiej. Niestety w polsce nie można nadać takiego imienia w oryginalnej pisowni. Za to Karolina nosi moje drugie imię a Emi nosi imię mojej ukochanej babci :-)

just - my kupiliśmy w lutym 2008 kompakcik mały bo na tyle nas stać było - zdjęcia są, ale teraz jest wypas :tak: no i sprzęt na dłużej :tak: i o niebo lepszy - tylko muszę go opanować bo to nie to co bym chciała uzyskać :sorry: ale i tak lepsze niż cyfrówka :tak:

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry