reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jestem i ja :)

dzisiaj pol dnia na zakupach bylam , nie powiem zebym sie nie zmeczyla ... jednak takie wypady z dzieckiem to nie za dobry pomysl :/ nastepnym razem maz zostaje sam z malym :)

gardlo lepiej , ale czuje sie taka przybita , ze hej :/ plecy nawalaja okropnie :( chyba jakies masaze musze skolowac , albo cos ..

maly spal do ponad 5 rano :) wstal ok 9 takze wsypalam sie :) zapomnialam sie pochwalic , ze juz od jakiegos czasu w koncu przestal wstawac o tej 2.30 na cyca :) za pierwszym razem bylam taka padnieta , ze nie wzielam go na cyca i zasnal sobie z czego wywnioskowalam , ze budzi sie z przyzwyczajenia , no bo glodny by nie zasnal
i tak przestal wstawac :)

Reasumując: za dzisiejsze leki(bez refundacji) i krem specjalny+mleczko i butelki, szczotki i płyn do mycia wydaliśmy bagatela 320zł....:oo2: nikt nie mówił, że będzie łatwo/tanio :dry: Chciałam jeszcze podgrzewacz z TT i na szczęście nie było.
Poradziłam sobie bez, ale sprawa pozostaje otwarta. ;-)
Maciek za nic nie chciał ciągnąć z butli:no:, a jak już ciumknął, to krztusił się. Wypił na raty 50 ml z 60ml, które mam mu dawać. To mleko jest ohydne! I śmierdzi :errr::baffled:. No i uśmiejecie się, ale miałam problem ze złożeniem butli po umyciu. :confused:Wybraliśmy TT 150 ml i 260ml obie anty colic z zaworem i czujnikiem ciepła. A i nie potarłam tego zaworu i nie chciało w ogóle lecieć hahaha. Szkoda gadać.:laugh2: Pisałam już, że doopa wołowa ze mnie, prawda? Na jakiej wodzie najlepiej robić mleczko?
Aż cieszę się, tzn., mam nadzieję, że to będzie trwało tydzień.
Kocham moje cycuchy!!! I dietę też! Trochę

ASIONEK, zdrówka. Pożytek z Twojego złego samopoczucia taki, że mały zyskuje więcej antyciał.

o kurcze jaka cena :szok:
ja mam cale zestawy z TT , smoczki na wymiane itd. , podgrzewacz i wszystko lezy sobie , bo karmie jednak piersia :) szkoda , ze tak daleko mieszkasz to bym podeslala co nie co

ooo nawet nie wiedzialam , ze wiecej przeciwcial w takim wypadku jest :) dobre i to jak juz ja sie musze meczyc to niech malemu na zdrowko pojdzie ;)

a tak wogole to jest jakis termin waznosci na butle , smoczki ?? bo nie wiem czy sprzedawac czy co , czy zostawic moze dla drugiego ??

Pochwalę się wam - moje dziecko samo się przestawiło :tak: Wczoraj usnęła o 21 i ciągle śpi :tak: Sama z siebie :tak: Jestem bardzo szczęśliwa ;-):cool2: Ogólnie to o 23 przełożyłam ją z fotelika w którym usnęła przy bajkach, dałam mleczko i spała dalej z nami - pierdzielę łóżeczko - niech jej się tak kilak dni utrzyma to przełożę ją do jej wyrka :tak: Póki co cieszę się tym małym sukcesem :tak:

A teraz się poskarżę - wysypało mnie na buzi niczym nastolatkę :dry: Nie wiem jak sobie z tym poradzić - nigdy nie miałam aż takich problemów z cerą :zawstydzona/y: Ma któraś jakiś pomysł? Kosmetyczka odpada bo robią mi się po oczyszczaniu straszne plamy :zawstydzona/y: Biorę witaminy na cerę i używam i żelu myjącego i toniku i płatków ze spirytusem i NIC :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

fajnie , ze malutka sie przestawila :) oby tak dalej !

co do buziaka twojego ja lata walczylam z syfami , porami i innymi :/
takze przetestowalam mase rzeczy
i tak spirit i wszystko na alko do kosza ! to zwieksza tylko wydzielanie sebum i jeszcze gorzej bedzie z czasem
do tego mega wysusza skora i robi sie brzydka :(
wbrew pozora trzeba tlusta cere natluszczac wtedy nie produkuje tyle loju :)
ja polecam serie z LRP Efeklar
jest rewelacyjna , zel do buziaka i podstawa kremik Efeklar K , dziala cuda i tutaj nie tylko na syfki , pory zmniejszone , tez , przebarwienia znikaja ( sprawdzone !!) blizny po syfkach szybciej schodza i bonus dziala super przeciwzmarszkowo :) ma bardzo duzo kwasu w sobie dostepnego bez recepty i dziala dzieki temu lepiej niz jakies Diory za kupe kasy :)
warunek nie opalamy sie przy nim !! teraz w zime na noc spokojnie klasc nawet codziennie :) tubka jest mala , ale krem stracza na 3 miesiace spokojnie jest megaaa wydajny :)
fajnie tez miec do buziaka jakies H2O Bioderma jest fajna , ale moze tez byc cos tanszego , dobrze oczyszcza , zmywa makijaz nawet oczu i cera lepiej wyglada po tym :)
takim skromnym zestawem w koncu doszlam do ladu z buzka swoja i do dzisiaj mam spokoj :) a krem mam zawsze w kosmetyczce , bo ogolnie warto nim w zime robic kuracje odmaladzajaco , wygladzajaca , aha w ciazy nie stosujemy !!

Bryyyy!

asionek : zdrowka zycze!!!
obskoczylas juz soldy???? ja wczoraj zahaczylam o 2 sklepy wracajac z merostwa ( bylam zlozyc pdoanie o dowod dla filutka), a w niedizele szykuje sie na prawdziwy napad na centrum handlowe :) mezul zostaje z dwojka na pol dnia :)))
:)

dzieki :)
a dzisiaj bylam na troche :) tylko , ze maly byl ze mna i tak srednio polazilam jak to z dzieckiem :) na szczescie jeszcze troche czasu jest wiec bez paniki podchodze do sprawy hehe , bede caly miesiac dozowac sobie ta przyjemnosc kupowania :-D
a u was w niedziele sklepy czynne :szok:

Łoj.. mała mi się zbudziła i tak sobie oto leży :)))))))))))) to jeszcze lecę po butlę!

cudna jest !! dobrze , ze brzusek polubila :) zawsze to i dla ciebie wiecej spokoju :)

ale ludzie maja problemy heheh

ech..... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D to są problemy egzystencjonalne Paulina :-D:-D:-D:-p

a tak poza tematem MAMY DRUGI ZĄBEK :happy2:

gratki dla Remika !! :)

L

Made intuicja Cię kochana zawiodła:-D Kocurek dobrze obstawiała, moje dziecię się odwróciło idealnie dzisiaj i siurka ani śladu, achhhh będzie dziewczynka:-D:-D:-D:-D z tej radości kupiłam sobie lody toffi z orzechami zajadam!

Trochę mi się szyjka skróciła, ale tragedii jeszcze nie ma. Będziemy kontrolować. Za 2 tyg mam w szpitalu 3d:-)
Maż oczywiście nie zdarzył i jestem na niego zła, dzisiaj sam sobie robi kanapki do pracy!!!

czyli jednak :))) super gratulacje :))))))))))))))))))))))))))

Stefan vel Sierściuch na życzenie. Trochę nie uczesany... Zobacz załącznik 424904Zobacz załącznik 424905Zobacz załącznik 424906

Maciuś dalej strajkuje. Butelka be i kropka. Ja się zastrzelę jak będę musiała mu łyżeczką kolejną noc dawać...

jej jaki cudny !! ja chce kota !! :)))

reklama
Zizi-wiem że może łatwo mi pisać-ale grunt się nie poddawać-zobacz na Pok;))))

Karola-paczka doszła??

Asionek-nie wydaje mi się żeby butle miały terminy ważności;) zostaw sobie spokojnie dla drugiego maleństwa;)

Stefan vel Sierściuch na życzenie. Trochę nie uczesany... Zobacz załącznik 424904Zobacz załącznik 424905Zobacz załącznik 424906

Maciuś dalej strajkuje. Butelka be i kropka. Ja się zastrzelę jak będę musiała mu łyżeczką kolejną noc dawać...

Gdybym lubila koty, to bym powiedziala, ze niezly futrzak :) ale ja psiara jestem, koty mnie przerazaja, najbardziej to czarne kocury :szok::-D

Czy ja rozumiem, ze MM ma nowego mezczyzne w zyciu? Gratulowac? :)

Zizi co sie dzieje?
Edit - juz kumam. Ja z wlasnego doswiadczenia radze cale starania rzucic w cholere, uciac forum, unikac sytuacji dzieciowo i ciezarnie nieprzyjemnych (np spotkan z kupa znajomych, z ktorych kazdy ma dziecko i/lub jest w ciazy), odnalezc z powrotem radosc w seksie w dni nieplodne, w ogole przestac liczyc te dni, sluzy badac i inne temperatury, znalezc sobie w zyciu inne hobby i nim zauwazysz bedziesz w ciazy! Obiecuje!

Jakbym nagle zniknela, tzn ze spie :) o wybaczenie prosze :)

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry