reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jestem i ja :)

dzisiaj pol dnia na zakupach bylam , nie powiem zebym sie nie zmeczyla ... jednak takie wypady z dzieckiem to nie za dobry pomysl :/ nastepnym razem maz zostaje sam z malym :)

gardlo lepiej , ale czuje sie taka przybita , ze hej :/ plecy nawalaja okropnie :( chyba jakies masaze musze skolowac , albo cos ..

maly spal do ponad 5 rano :) wstal ok 9 takze wsypalam sie :) zapomnialam sie pochwalic , ze juz od jakiegos czasu w koncu przestal wstawac o tej 2.30 na cyca :) za pierwszym razem bylam taka padnieta , ze nie wzielam go na cyca i zasnal sobie z czego wywnioskowalam , ze budzi sie z przyzwyczajenia , no bo glodny by nie zasnal
i tak przestal wstawac :)

Reasumując: za dzisiejsze leki(bez refundacji) i krem specjalny+mleczko i butelki, szczotki i płyn do mycia wydaliśmy bagatela 320zł....:oo2: nikt nie mówił, że będzie łatwo/tanio :dry: Chciałam jeszcze podgrzewacz z TT i na szczęście nie było.
Poradziłam sobie bez, ale sprawa pozostaje otwarta. ;-)
Maciek za nic nie chciał ciągnąć z butli:no:, a jak już ciumknął, to krztusił się. Wypił na raty 50 ml z 60ml, które mam mu dawać. To mleko jest ohydne! I śmierdzi :errr::baffled:. No i uśmiejecie się, ale miałam problem ze złożeniem butli po umyciu. :confused:Wybraliśmy TT 150 ml i 260ml obie anty colic z zaworem i czujnikiem ciepła. A i nie potarłam tego zaworu i nie chciało w ogóle lecieć hahaha. Szkoda gadać.:laugh2: Pisałam już, że doopa wołowa ze mnie, prawda? Na jakiej wodzie najlepiej robić mleczko?
Aż cieszę się, tzn., mam nadzieję, że to będzie trwało tydzień.
Kocham moje cycuchy!!! I dietę też! Trochę

ASIONEK, zdrówka. Pożytek z Twojego złego samopoczucia taki, że mały zyskuje więcej antyciał.

o kurcze jaka cena :szok:
ja mam cale zestawy z TT , smoczki na wymiane itd. , podgrzewacz i wszystko lezy sobie , bo karmie jednak piersia :) szkoda , ze tak daleko mieszkasz to bym podeslala co nie co

ooo nawet nie wiedzialam , ze wiecej przeciwcial w takim wypadku jest :) dobre i to jak juz ja sie musze meczyc to niech malemu na zdrowko pojdzie ;)

a tak wogole to jest jakis termin waznosci na butle , smoczki ?? bo nie wiem czy sprzedawac czy co , czy zostawic moze dla drugiego ??

Pochwalę się wam - moje dziecko samo się przestawiło :tak: Wczoraj usnęła o 21 i ciągle śpi :tak: Sama z siebie :tak: Jestem bardzo szczęśliwa ;-):cool2: Ogólnie to o 23 przełożyłam ją z fotelika w którym usnęła przy bajkach, dałam mleczko i spała dalej z nami - pierdzielę łóżeczko - niech jej się tak kilak dni utrzyma to przełożę ją do jej wyrka :tak: Póki co cieszę się tym małym sukcesem :tak:

A teraz się poskarżę - wysypało mnie na buzi niczym nastolatkę :dry: Nie wiem jak sobie z tym poradzić - nigdy nie miałam aż takich problemów z cerą :zawstydzona/y: Ma któraś jakiś pomysł? Kosmetyczka odpada bo robią mi się po oczyszczaniu straszne plamy :zawstydzona/y: Biorę witaminy na cerę i używam i żelu myjącego i toniku i płatków ze spirytusem i NIC :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

fajnie , ze malutka sie przestawila :) oby tak dalej !

co do buziaka twojego ja lata walczylam z syfami , porami i innymi :/
takze przetestowalam mase rzeczy
i tak spirit i wszystko na alko do kosza ! to zwieksza tylko wydzielanie sebum i jeszcze gorzej bedzie z czasem
do tego mega wysusza skora i robi sie brzydka :(
wbrew pozora trzeba tlusta cere natluszczac wtedy nie produkuje tyle loju :)
ja polecam serie z LRP Efeklar
jest rewelacyjna , zel do buziaka i podstawa kremik Efeklar K , dziala cuda i tutaj nie tylko na syfki , pory zmniejszone , tez , przebarwienia znikaja ( sprawdzone !!) blizny po syfkach szybciej schodza i bonus dziala super przeciwzmarszkowo :) ma bardzo duzo kwasu w sobie dostepnego bez recepty i dziala dzieki temu lepiej niz jakies Diory za kupe kasy :)
warunek nie opalamy sie przy nim !! teraz w zime na noc spokojnie klasc nawet codziennie :) tubka jest mala , ale krem stracza na 3 miesiace spokojnie jest megaaa wydajny :)
fajnie tez miec do buziaka jakies H2O Bioderma jest fajna , ale moze tez byc cos tanszego , dobrze oczyszcza , zmywa makijaz nawet oczu i cera lepiej wyglada po tym :)
takim skromnym zestawem w koncu doszlam do ladu z buzka swoja i do dzisiaj mam spokoj :) a krem mam zawsze w kosmetyczce , bo ogolnie warto nim w zime robic kuracje odmaladzajaco , wygladzajaca , aha w ciazy nie stosujemy !!

Bryyyy!

asionek : zdrowka zycze!!!
obskoczylas juz soldy???? ja wczoraj zahaczylam o 2 sklepy wracajac z merostwa ( bylam zlozyc pdoanie o dowod dla filutka), a w niedizele szykuje sie na prawdziwy napad na centrum handlowe :) mezul zostaje z dwojka na pol dnia :)))
:)

dzieki :)
a dzisiaj bylam na troche :) tylko , ze maly byl ze mna i tak srednio polazilam jak to z dzieckiem :) na szczescie jeszcze troche czasu jest wiec bez paniki podchodze do sprawy hehe , bede caly miesiac dozowac sobie ta przyjemnosc kupowania :-D
a u was w niedziele sklepy czynne :szok:

Łoj.. mała mi się zbudziła i tak sobie oto leży :)))))))))))) to jeszcze lecę po butlę!

cudna jest !! dobrze , ze brzusek polubila :) zawsze to i dla ciebie wiecej spokoju :)

ale ludzie maja problemy heheh

ech..... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D to są problemy egzystencjonalne Paulina :-D:-D:-D:-p

a tak poza tematem MAMY DRUGI ZĄBEK :happy2:

gratki dla Remika !! :)

L

Made intuicja Cię kochana zawiodła:-D Kocurek dobrze obstawiała, moje dziecię się odwróciło idealnie dzisiaj i siurka ani śladu, achhhh będzie dziewczynka:-D:-D:-D:-D z tej radości kupiłam sobie lody toffi z orzechami zajadam!

Trochę mi się szyjka skróciła, ale tragedii jeszcze nie ma. Będziemy kontrolować. Za 2 tyg mam w szpitalu 3d:-)
Maż oczywiście nie zdarzył i jestem na niego zła, dzisiaj sam sobie robi kanapki do pracy!!!

czyli jednak :))) super gratulacje :))))))))))))))))))))))))))

Stefan vel Sierściuch na życzenie. Trochę nie uczesany... Zobacz załącznik 424904Zobacz załącznik 424905Zobacz załącznik 424906

Maciuś dalej strajkuje. Butelka be i kropka. Ja się zastrzelę jak będę musiała mu łyżeczką kolejną noc dawać...

jej jaki cudny !! ja chce kota !! :)))

reklama
Zizi-wiem że może łatwo mi pisać-ale grunt się nie poddawać-zobacz na Pok;))))

Karola-paczka doszła??

Asionek-nie wydaje mi się żeby butle miały terminy ważności;) zostaw sobie spokojnie dla drugiego maleństwa;)

Stefan vel Sierściuch na życzenie. Trochę nie uczesany... Zobacz załącznik 424904Zobacz załącznik 424905Zobacz załącznik 424906

Maciuś dalej strajkuje. Butelka be i kropka. Ja się zastrzelę jak będę musiała mu łyżeczką kolejną noc dawać...

Gdybym lubila koty, to bym powiedziala, ze niezly futrzak :) ale ja psiara jestem, koty mnie przerazaja, najbardziej to czarne kocury :szok::-D

Czy ja rozumiem, ze MM ma nowego mezczyzne w zyciu? Gratulowac? :)

Zizi co sie dzieje?
Edit - juz kumam. Ja z wlasnego doswiadczenia radze cale starania rzucic w cholere, uciac forum, unikac sytuacji dzieciowo i ciezarnie nieprzyjemnych (np spotkan z kupa znajomych, z ktorych kazdy ma dziecko i/lub jest w ciazy), odnalezc z powrotem radosc w seksie w dni nieplodne, w ogole przestac liczyc te dni, sluzy badac i inne temperatury, znalezc sobie w zyciu inne hobby i nim zauwazysz bedziesz w ciazy! Obiecuje!

Jakbym nagle zniknela, tzn ze spie :) o wybaczenie prosze :)

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry