reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
jestem :)
dzisiaj nie mam na nic sily , rano ledwo z wyra wstalam i zaraz do niego wrocilam , nogi jak z waty , bol gardla okropny :/ dobrze , ze maz dzisiaj wolne mial bo nie wiem jakbym dala rade sama z malym ... pozniej doniosl mi malego do wyra na cyca i tak salismy do 12.30:szok:
wsumie to moglabym tak caly dzien spac :)

tak w skrocie tylko ...

Pok gratki ogoromne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co do jedzenia to dasz rade :) troche trzeba sie poprzestawiac i brakuje niektorych rzeczy , ale jakos idze pozniej w czasie karmienia to jest masakra dopiero :-D

Wiola ja mam u ciebie wpisane 5.07 , a maly jest z 5.10 :) ja z 4.08.82 :)

Karolina niezla ta baba :/ ale przynajmniej wesolo mialas :)

i najwazniejsze , dzieciaczki wszystkie cudne !!!!!!!!!!!!!! normalnie od razu buzia sie cieszy jak sie widzi takie male pieknosci :)

Paulina sliczna panna mloda :)

dobrej nocki !!

SOL, no niech będzie, że szczera :-D Sensilab nawet opakowania jeszcze nie otworzyłam. Zapomniałam o sobie jak zwykle. :-D

KOCURKU, pani w aptece powiedziała mi, że Nutramigen już nie będzie refundowany. Bebilon pepti dostałam za 7 zł z grosikami:tak:, tyle, że małą puszkę (młody zaraz będzie miał 6 miesięcy). I też nie chciała dać ze zniżką:wściekła/y::no:. Mój W wszczął kłótnię :angry: z niczemu winną panią, ale w końcu uległa:crazy: i po podpisaniu papierka, że młody jest ubezpieczony, dostaliśmy to mleczko za 7 zł. Na śląsku są karty chipowe i nawet to nie gwarantuje jej, że Maciuś ma ubezpieczenie:wściekła/y:- trzeba z drukiem rmua chodzić :baffled:
Zwracam honor, bo duża pucha bez refundacji kosztuje 48 zł...:szok: teraz przynajmniej wiesz jak taniej kupić to mleczko na receptę, o ile ten protest lekarzy ma trwać nadal. :no:
Zastanawiam się jak człowiek cierpiący na cukrzycę wyrabia na insulinę za 100% płatności:confused: a przyszłe mamy, a noworodki, a EMERYCI????

Reasumując: za dzisiejsze leki(bez refundacji) i krem specjalny+mleczko i butelki, szczotki i płyn do mycia wydaliśmy bagatela 320zł....:oo2: nikt nie mówił, że będzie łatwo/tanio :dry: Chciałam jeszcze podgrzewacz z TT i na szczęście nie było.
Poradziłam sobie bez, ale sprawa pozostaje otwarta. ;-)
Maciek za nic nie chciał ciągnąć z butli:no:, a jak już ciumknął, to krztusił się. Wypił na raty 50 ml z 60ml, które mam mu dawać. To mleko jest ohydne! I śmierdzi :errr::baffled:. No i uśmiejecie się, ale miałam problem ze złożeniem butli po umyciu. :confused:Wybraliśmy TT 150 ml i 260ml obie anty colic z zaworem i czujnikiem ciepła. A i nie potarłam tego zaworu i nie chciało w ogóle lecieć hahaha. Szkoda gadać.:laugh2: Pisałam już, że doopa wołowa ze mnie, prawda? Na jakiej wodzie najlepiej robić mleczko?
Aż cieszę się, tzn., mam nadzieję, że to będzie trwało tydzień.
Kocham moje cycuchy!!! I dietę też! Trochę

ASIONEK, zdrówka. Pożytek z Twojego złego samopoczucia taki, że mały zyskuje więcej antyciał.

Ostatnia edycja:
Pierwsza :-p

Libby - trzeba pamiętać o sobie :tak: Ja też często zapominam - teraz takie witaminy leżą w kuchni w widocznym miejscu i jak sobie przypomnę to biorę :-p Mleczko najlepiej na wodzie przegotowanej, ostudzonej i przefiltrowanej :tak:

Pochwalę się wam - moje dziecko samo się przestawiło :tak: Wczoraj usnęła o 21 i ciągle śpi :tak: Sama z siebie :tak: Jestem bardzo szczęśliwa ;-):cool2: Ogólnie to o 23 przełożyłam ją z fotelika w którym usnęła przy bajkach, dałam mleczko i spała dalej z nami - pierdzielę łóżeczko - niech jej się tak kilak dni utrzyma to przełożę ją do jej wyrka :tak: Póki co cieszę się tym małym sukcesem :tak:

Jeny - czekam na 3 paczki i się doczekać nie mogę - jak małe dziecko czekające na Mikołaja :-D Za to mój mąż też dostał ode mnie prezent. Miałam takie duuuże słuchawki bezprzewodowe - leżały w szafie bo zapomniałam o nich a mam je od hen hen lat. Wczoraj wymieniłam w nich sparciałą gumkę i ustawiłam porządnie - działają dalej jak złoto a małż jest prze szczęśliwy bo normalnie siedział z jedną słuchawką w uchu a teraz ma dolby odcinające od świata :-p

A teraz się poskarżę - wysypało mnie na buzi niczym nastolatkę :dry: Nie wiem jak sobie z tym poradzić - nigdy nie miałam aż takich problemów z cerą :zawstydzona/y: Ma któraś jakiś pomysł? Kosmetyczka odpada bo robią mi się po oczyszczaniu straszne plamy :zawstydzona/y: Biorę witaminy na cerę i używam i żelu myjącego i toniku i płatków ze spirytusem i NIC :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Bryyyy!

Co tam u was ???
U nas cisza w terenie, znaczy sie poldek w drodze o przedszkola :) Niania zgodizla sie kontynuowac ranne zaprowadzanie :) dla niej to jest afera przyjechania specjalnie na zaledwie 30- 45min pracy, a dla nas za to unikniecie szarpaniny z dwojka dzieci i niewystawianie filutka na ranny chlodek tudziez deszcz :)

just : o MM napisze na pw pozniej, okI????

asionek : zdrowka zycze!!!
obskoczylas juz soldy???? ja wczoraj zahaczylam o 2 sklepy wracajac z merostwa ( bylam zlozyc pdoanie o dowod dla filutka), a w niedizele szykuje sie na prawdziwy napad na centrum handlowe :) mezul zostaje z dwojka na pol dnia :)))

sol : fajnie, ze sluchawki sluza mezowi. tez bym sobie takie musiala sprawic, zeby sie odciac od poldkowych kaprysow :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry