reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
jestem :)
dzisiaj nie mam na nic sily , rano ledwo z wyra wstalam i zaraz do niego wrocilam , nogi jak z waty , bol gardla okropny :/ dobrze , ze maz dzisiaj wolne mial bo nie wiem jakbym dala rade sama z malym ... pozniej doniosl mi malego do wyra na cyca i tak salismy do 12.30:szok:
wsumie to moglabym tak caly dzien spac :)

tak w skrocie tylko ...

Pok gratki ogoromne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co do jedzenia to dasz rade :) troche trzeba sie poprzestawiac i brakuje niektorych rzeczy , ale jakos idze pozniej w czasie karmienia to jest masakra dopiero :-D

Wiola ja mam u ciebie wpisane 5.07 , a maly jest z 5.10 :) ja z 4.08.82 :)

Karolina niezla ta baba :/ ale przynajmniej wesolo mialas :)

i najwazniejsze , dzieciaczki wszystkie cudne !!!!!!!!!!!!!! normalnie od razu buzia sie cieszy jak sie widzi takie male pieknosci :)

Paulina sliczna panna mloda :)

dobrej nocki !!

SOL, no niech będzie, że szczera :-D Sensilab nawet opakowania jeszcze nie otworzyłam. Zapomniałam o sobie jak zwykle. :-D

KOCURKU, pani w aptece powiedziała mi, że Nutramigen już nie będzie refundowany. Bebilon pepti dostałam za 7 zł z grosikami:tak:, tyle, że małą puszkę (młody zaraz będzie miał 6 miesięcy). I też nie chciała dać ze zniżką:wściekła/y::no:. Mój W wszczął kłótnię :angry: z niczemu winną panią, ale w końcu uległa:crazy: i po podpisaniu papierka, że młody jest ubezpieczony, dostaliśmy to mleczko za 7 zł. Na śląsku są karty chipowe i nawet to nie gwarantuje jej, że Maciuś ma ubezpieczenie:wściekła/y:- trzeba z drukiem rmua chodzić :baffled:
Zwracam honor, bo duża pucha bez refundacji kosztuje 48 zł...:szok: teraz przynajmniej wiesz jak taniej kupić to mleczko na receptę, o ile ten protest lekarzy ma trwać nadal. :no:
Zastanawiam się jak człowiek cierpiący na cukrzycę wyrabia na insulinę za 100% płatności:confused: a przyszłe mamy, a noworodki, a EMERYCI????

Reasumując: za dzisiejsze leki(bez refundacji) i krem specjalny+mleczko i butelki, szczotki i płyn do mycia wydaliśmy bagatela 320zł....:oo2: nikt nie mówił, że będzie łatwo/tanio :dry: Chciałam jeszcze podgrzewacz z TT i na szczęście nie było.
Poradziłam sobie bez, ale sprawa pozostaje otwarta. ;-)
Maciek za nic nie chciał ciągnąć z butli:no:, a jak już ciumknął, to krztusił się. Wypił na raty 50 ml z 60ml, które mam mu dawać. To mleko jest ohydne! I śmierdzi :errr::baffled:. No i uśmiejecie się, ale miałam problem ze złożeniem butli po umyciu. :confused:Wybraliśmy TT 150 ml i 260ml obie anty colic z zaworem i czujnikiem ciepła. A i nie potarłam tego zaworu i nie chciało w ogóle lecieć hahaha. Szkoda gadać.:laugh2: Pisałam już, że doopa wołowa ze mnie, prawda? Na jakiej wodzie najlepiej robić mleczko?
Aż cieszę się, tzn., mam nadzieję, że to będzie trwało tydzień.
Kocham moje cycuchy!!! I dietę też! Trochę

ASIONEK, zdrówka. Pożytek z Twojego złego samopoczucia taki, że mały zyskuje więcej antyciał.

Ostatnia edycja:
Pierwsza :-p

Libby - trzeba pamiętać o sobie :tak: Ja też często zapominam - teraz takie witaminy leżą w kuchni w widocznym miejscu i jak sobie przypomnę to biorę :-p Mleczko najlepiej na wodzie przegotowanej, ostudzonej i przefiltrowanej :tak:

Pochwalę się wam - moje dziecko samo się przestawiło :tak: Wczoraj usnęła o 21 i ciągle śpi :tak: Sama z siebie :tak: Jestem bardzo szczęśliwa ;-):cool2: Ogólnie to o 23 przełożyłam ją z fotelika w którym usnęła przy bajkach, dałam mleczko i spała dalej z nami - pierdzielę łóżeczko - niech jej się tak kilak dni utrzyma to przełożę ją do jej wyrka :tak: Póki co cieszę się tym małym sukcesem :tak:

Jeny - czekam na 3 paczki i się doczekać nie mogę - jak małe dziecko czekające na Mikołaja :-D Za to mój mąż też dostał ode mnie prezent. Miałam takie duuuże słuchawki bezprzewodowe - leżały w szafie bo zapomniałam o nich a mam je od hen hen lat. Wczoraj wymieniłam w nich sparciałą gumkę i ustawiłam porządnie - działają dalej jak złoto a małż jest prze szczęśliwy bo normalnie siedział z jedną słuchawką w uchu a teraz ma dolby odcinające od świata :-p

A teraz się poskarżę - wysypało mnie na buzi niczym nastolatkę :dry: Nie wiem jak sobie z tym poradzić - nigdy nie miałam aż takich problemów z cerą :zawstydzona/y: Ma któraś jakiś pomysł? Kosmetyczka odpada bo robią mi się po oczyszczaniu straszne plamy :zawstydzona/y: Biorę witaminy na cerę i używam i żelu myjącego i toniku i płatków ze spirytusem i NIC :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Bryyyy!

Co tam u was ???
U nas cisza w terenie, znaczy sie poldek w drodze o przedszkola :) Niania zgodizla sie kontynuowac ranne zaprowadzanie :) dla niej to jest afera przyjechania specjalnie na zaledwie 30- 45min pracy, a dla nas za to unikniecie szarpaniny z dwojka dzieci i niewystawianie filutka na ranny chlodek tudziez deszcz :)

just : o MM napisze na pw pozniej, okI????

asionek : zdrowka zycze!!!
obskoczylas juz soldy???? ja wczoraj zahaczylam o 2 sklepy wracajac z merostwa ( bylam zlozyc pdoanie o dowod dla filutka), a w niedizele szykuje sie na prawdziwy napad na centrum handlowe :) mezul zostaje z dwojka na pol dnia :)))

sol : fajnie, ze sluchawki sluza mezowi. tez bym sobie takie musiala sprawic, zeby sie odciac od poldkowych kaprysow :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry