reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A właśnie przypomniało mi się, czy wiecie coś o wychowaniu metodą Montessori? o ile dobrze sobie przypominam to Jos chyba mogłaby się wypowiedzieć na ten temat :blink:

reklama
just : dobrze pamietasz, mam sporo ksiazek Marii M. oraz o jej metodach, cwiczeniach, itp ale wszystkie sa po frankowemu...
choc dla mnie jeszcze wiekszym wzorem pedagogiki jest janusz korczak :)
pobuszuj w necie, na pewno znajdziesz sporo o metodzie m. to juz da ci jakis zarys, jak sie spodoba to na pewno dostaniesz w Pl ksiazki autorki
nie wiem czy w polsce jest oddzial przedszkola/szkoly M., moze w warszawie... nie wiem... tu jest ich wiele

Mi się ta metoda bardzo podoba... tylko wymaga przebywania dziecka w grupie... :sorry2: A ja tak strasznie lubię wyalienowane indywidua typu Maniuś.. albo mój Kamil hehe...

Jos a powiedz mi, czy są jakieś wady takiego wychowania, nigdzie nie mogę znaleźć w necie, tzn trochę już wiem i mam zarys, o Korczaku też czytałam, ale czy to ma jakieś minusy???:confused:

halo, moje żbiki już śpią, weider zaliczony,łazienka ogarnięta, zabawki młodego posprzątane-za to oskara powinnam dostać;))))

a ja jednej ręce jabłuszko a w drugiej herbatke zielona

A ja zjadłam 2 kawałki ciasta i nie mam siły...poćwiczę przebierając pościel:)
Zaraz zaczyna się Grey's Anatomy:)))) W końcu:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry