reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
paulina na metce pisze 3M 62cm . Zaraz go zmierze na dł. tylko nakarmie malego ;-)
masz cos nowego na allegro ?

reklama
Made-nie dam rady...bo siostra męża ma centrum kurierskie,mąż zawiózł jej paczkę wieczorem jak już mieli oficjalnie zamknięte-także wzięli paczuszkę na dzień następny wysłali ale podałam twój nr tel-także kurier powinien się z tobą skontaktować-mam nadzieję że się nie gniewasz, co?
ja mykam coś do obiadu podszykować,pozdrawiam i do kliknięcia

Młoda=na 62 to kiepsko, mała już z niego wyrosła;) sama szukam ubranek na 74;) na allegro chwilowo cisza, prowadzę nielegalne interesy na boku;) a co byś ewentualnie poszukiwała dla Rafika?pisz na prw a ja zobaczę co mam;)

ide musze isc zalatwic wymiane dowodu ost chcialam isc ale bylo za wczesnie a trzeba w koncu zmienic po slubie dowod moze dzisiaj mi sie uda....odezwe sie popoludniu takze milego dnia zycze pozdrawiam

paula ja mam jakies ciuszki dla dziewczynek na rozne rozmiary . Mam spiwor rozowy :-) musze przewertowac
. :-)

Cześć:-D Mieliśmy iść z Łukaszem na usg genetyczne ale przełożyli na jutro to znaleźliśmy sobie lepszą zabawę. Zrobiłam test z czerwonej kapuchy... wyszedł chłopiec. Ł. jest zachwycony:-D oczywiście nie bierzemy tego na poważnie. Podobno przy usg 3d w 13 tyg widać już płeć wiec mam nadzieję, że nasze dziecko się zachowa i pokaże czy kapusta nie kłamała:-D:-D:-D

rurka nie nastawiajcie sie na to, że poznacie już płeć bo wiarygodna jest dopiero ok. 20 tygodnia i lekarze bardzo często nawet nie mówią co "podejrzewają" by później nie było rozczarowania a to, że w 13 tyg można płec poznać to bardziej zgadywanie 50/50 bo dopiero narządy płciowe sie "uwypuklają" i wargi sromowe dają czasem złudzenie penisa ;) bardzo wiele było takich wczesnych "pomyłek" nawet nasza wisienka mówiła, że lekarz im mówił, że chłop będzie a na kolejnym USG juz była pewność, że to dziewczynka jednak wiec lepiej cierpliwie poczekać do połówkowego :-) u mnie niby miały być z takowych przepowiedni chłopaki ale jak widać są dziewczynki :) a powiedz na czym ten test z kapusty polega bo takowego nie znałam :) znalam z obrączka na nitce hehehe

Carola - będzie dobrze :tak:

paulina - świetne, chociaż ja bym takich nie założyła :-p:laugh2: Z filcu robimy i już nawet kilka par leży i czeka na sprzedaż. Kwestia jest tego jakiej wielkości byś chciała i w jakim kolorze ew jak masz jakiś kamień konkretny na myśli albo Sworowskiego to da się załatwić wszystko. Ja sobie zrobiłam wczoraj najprostsze kulki z tzw tłuczonego szkła na zawieszkach. Szczerze nie widziałam żeby miała przekłówki tzw. ale mogę zapytać czy by takich nie zamówiła. Ja też takie wolę niż takie wiszące chociaż ostatnio się zaczynam do takich przyzwyczajać bo małż mi takie kupuje :dry:

rurka - mi z Karola w 12 tyg powiedział że będzie panna na zwykłym usg i się nie pomylił, z Emi był problem bo się tak zasłoniła że nic nie było widać, a buzię schowała w łożysko i też nic nie było widać, ale 3 tyg później powiedział że chyba dziewczynka i tak już zostało :tak: Dobry lekarz z doświadczeniem i bez 3d ci płeć poda :tak:

Karola dostała antybiotyk i we wtorek na kontrolę. A w środę ma andrzejki i chyba nie pójdzie :-( No zobaczymy. Żal mi kozy bo chciała na weekend do dziadków jechać ale lekarka kazała siedzieć już do zabiegu w domu - dla jej bezpieczeństwa.

Maran gotuje się czerwoną kapuchę przez 10 min, odlewa sok i studzi. Taka sama ilość soku miesza sie z moczem i jak zostaje fioletowy to babka a jak sie zmienia na rozowy to chłopak. Podobno to jakoś oddziałuje z ph moczu. Nie bierzemy tego na serio :-D

Sol taką mam nadzieję, że i u nas coś już zobaczy, chociaż wiem, że 100 % pewności nie ma :))

Ostatnia edycja:
reklama
rurka a Wy chlopca byście chcieli jak rozumiem :tak: więc ja z calego serca zdrowego chlopca życzę :tak::tak: szkoda, że wcześniej nie znałam tej fazy z kapustą bo bym zobaczyła czy działa ;-)no i ciekawe czy jakis wpływ na ten odcien ma to co sie wczesniej zjadlo- wypilo ;-)

a odnośnie tego USG w 12-13 tyg to pewnie i można "przepowiedzieć prawde" ale mój lekarz w PL uwaza, że bardziej wiarygodne jest bliżej połowy ciązy i ja mu wierze bo znam bardzo duzo takich dziewczyn gdzie płec z 12 tyg nie potwierdziła sie w późniejszym badaniu a oni już sie nastawili... Moja kolezanka ze studiów wlasnie miała tak, że lekarz powiedział w 12tyg, że chłop będzie no i ona podjarana na maxa bo w rodzine same baby sie rodziły wiec tymbardziej sie cieszyła, jej narzeczony już chłopaka opijał z kolegami i ciecieszyl, że syn pierworodny a tu na kolejnym USG wyszło, że jednak na 100% dziewczynka no i wiadomo matka przyjęła to normalnie, choc pewnie troche rozczarowana była a jej chłop to się wściekł, że jak to, niby chłopak miał być a ona mu teraz mówi, że dziewczynka, a on już wszystkim kolegom sie pochwalił, że syn no i awantura gotowa ;) jednak co by nie było to najwazniejsze by zdrowiutki ludzik sie urodził a dziecko i tak sie kocha niezaleznie od plci :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry