reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MLODAM- to czekamy na wiesci jakie plany z domkiem:tak:MARYLKA- masz dzien lenia jak ja wczoraj tylko Ty jeszcze masz nerwa:sorry:ach te chlopy-lać to malo:laugh2::laugh2::laugh2:SOL- mowisz,ze odzylas po porodzie...to troche Wam zeszlo...chyba,ze chęci są lepsze bo jednak będzie z tego dzidzia(predzej czy pozniej)ja nawet jak bym chciala wczesniej zaczac tak ak Sol i miec takie podejscie to nie moge bo MUSZE wziąć tabsy dokonca:tak:ale juz tylko 28:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:ZAPMARTA- jak tam dzis Karollo-ladnie spal??slodkosci i kawka zaliczone???pozdrawiam.witaj TASIULKA:) BIBINKA- ja robilam tylko te 2 badania tak jak pisalam Ci w sms'kach i to 100% platne,nic wiecej mi ginek nie zalecil tylko te 2 i nic wiecej nie robilam ,moze dziewczyny cos doradza:)

Ostatnia edycja:
reklama
bibinka, ja tez mialam torbielki, a nawet torbieliska i to wewnątrz jajników umieszczone. Operacja trwała bardzo długo, później miesiąc zwolnienia w pracy, cykle mi powariowały, przytyłam potwornie prawie 15 kg. Te torbiele, w zależności od tego jakiej są genezy mogą się odzywać albo i nie. Mi nieraz wynaleźli takie nie pęknięte pęcherzyki owulacyjne, które dorosły do naprawde sporych rozmiarów, hormonami rozpędza się je po około 3 miesiącach. I właśnie po odstawieniu hormonów najłatwiej zajść :) to jak taki "reset jajników" :)

sol, mama, póki co jestem dobrej myśli, cykle się wyregulowały, temperatura o dziwo też się podniosła, przemiana materii się normuje ... czyżbym miała rację z tym tyciem? Że to przez hormony? Ostatnio mój mąż wpadł na genialny pomysł, że też się przebada :D Chcę kuć żelazo póki gorące i wysłać go jeszcze w tym tygodniu, później zaczynają się dni płodne, owulacja i nie mozemy sobie pozwolić na 3-5 dni wstrzemięźliwości ;P

mlodam opisuj ten Wasz domek :) chętnie poczytamy :) my póki co u teściów kątem, ale przynajmniej z własną kuchnią :D

mama te 2 badania na 100% zrobię.
agabre ja też miałam wewnątrz i czekała mnie laparoskopia,ale zdażyła się ciąża...a teraz się obawiam,że znów będzie to samo,więc może brać te 2 opakowania i próbować od razu.ale z kolei po odstawieniu tabsów ostatnio na @ czekałam 2 m-ce,potem znów 2 m-ce przerwy,no i te torbieliki:-(.z jednej strony chcę szybko wiedzieć czy one się odbudowują,bo wtedy idę na laparo i koniec kropka.ginek powiedział,że te torbiele nie mają nic wspólnego z obumarciem ciązy,ale może jakieś zciśnięte jajo się zmutowało i od razu było coś nie tak.nigdy nie wiadomo na 100%

w takiej sytuacji ja osobiście bym się z ciążą o kilka miesięcy wstrzymała, wybrała leki, zrobiła badania i z czystym sumieniem zaczęła starania. Ale to Twoja decyzja :) moja ginekolog jak zobaczyła ostatnio torbiel (a wiedziała już, że staramy się o dziecko) nie zdecydowala się na podanie mi anty, tylko działała w inny sposób, dostałam luteinę na wywołanie @ i czekałyśmy, torbiel się wchłonęła sama po 2 miesiącach.

a ja z doskuku tylko

Filip zaczął kaszleć cholerka :/ i ma chrypę. ma jeszcze dwie dawki antybiotyku i jeżeli do jutra mu się nic nie polepszy to musze znim isc na kontrolę. Najważniejsze że nie gorączkuje mi. Ale i tak ten kaszel go męczy :(

tasiulka witaj!!! :) powodzenia zycze

BIBINKA- mi tez ginek.powiedzial,ze torbiel(5cm) nie mial wplywu na utrate ciazy i ze jak zajde a bedzie kolejny torbiel to ciaza"mnie wyleczy z torbiela"tak jakby go zasuszy.cos dziwnie dluuuudo czekalas na @ po odstawieniu hormonow to nie dziwie Ci sie ,ze mas watpliwosci...a te badania zrob i nie wiem czy jest sens robic inne bo te 2 choroby najczesciej powoduja poronienia-moze jak Sol wroci to napisze jakie jeszcze badaniea robila...ja zaraz rozwieszam pranie a potem podjade z Domisiem na ryneczek po swierze warzywka. IWONKA2B- od wczoraj pije aqua slim:tak:no i mamy 900 stronke:))))))))))))))))))

agabre ja też chyba wolę poczekać naturalnie co się stanie.co będzie,to będzie,jak potrzebna będzie laparoskopia to zrobię.a to opakowanie anty muszę wybrać do końca jak zaczęłam,jeszcze 7 mi zostało.

mama no właśnie,po tych tabsach nie mam dobrych doświadczeń,więc dlatego jestem zła na to 1 opakowanie.ale cóż,jest,jak jest i tego nie cofnę.miłego spacerku:tak:.a my uziemione z Alą:-(.ona chyba zwariuje w domu,a ja razem z nia:rofl2:

kinga zdrówka dla Filipka!moja też zakatarzona i chrypę ma:-(.a na weekend mamy jechac do moich rodziców,więc do piątku już zero przedszkola i mam nadzieję,że jej przejdzie

Ostatnia edycja:
witam,

mama, Karollo trochę marudził w nocy, kręcił się i popłakiwał. Pobujałam, poprzytulałam i zasnął. Tylko ja nie mogłam i tak od 2 do 3 w nocy się męczyłam:crazy:
Bibinka, witaj słoneczko. Nie wiem o jakich badaniach pisała ci mama w sms-ku, ale ważne, a nie zalecane niestety: cytomegalia, do tego toxo tak jak pisałaś, różyczka, chyba że jesteś tym rocznikiem szczepionym (ja 80 rocznik, więc ginek powiedział, że nie trzeba robić badanka), ważne jest tsh.
Ja jutro idę jeszcze na cytologię, bo spóźniłam się ostatnio jak byłam na badanku u ginek i chcę zrobić.
kpi, rozumiem twoje obawy związane z porodem, ale nie taki diabeł straszny..., ja mam pozytywne wspomnienia z porodówki, a okropne z oddziału położniczego, więc nie zadręczaj się. Będzie dobrze. 60 dni, no to wielkie odliczanie...
Sol, miłego dnia i owocnych poszukiwań pracy.
ewelinka, zaglądaj częściej. Miłego dzionka:-)
jejku, muszę ogarnąć wasze niki, bo z pamięcią u mnie nie najlepiej. W każdym razie: agabre, mlodam, kasiawie (już niedługo !!!), kinga, iwonka miłego dnia dziewczyny !!!

a ja z doskuku tylko

Filip zaczął kaszleć cholerka :/ i ma chrypę. ma jeszcze dwie dawki antybiotyku i jeżeli do jutra mu się nic nie polepszy to musze znim isc na kontrolę. Najważniejsze że nie gorączkuje mi. Ale i tak ten kaszel go męczy :(

kinga zdrówka dla Filipka!moja też zakatarzona i chrypę ma:-(.a na weekend mamy jechac do moich rodziców,więc do piątku już zero przedszkola i mam nadzieję,że jej przejdzie

Dziewczyny zdrówka dla dzieci życzę.
Nie wiem co się dzieje ale dużo dzieci jest chorych,wszędzie gdzie zerknę dzieci chore.
Mój M był wczoraj w szpitalu po pracy bo strasznie bolało go gardło,gorączka,katar i mocny kaszel dostał antybiotyki bo okazało się że ma anginę:(
Synek natomiast ma katar i kaszel,mówi że boli go gardełko ale nie gorączkuje,normalnie je i pije,dobrze śpi.Dobrze że to tylko przeziębienie a nie coś poważniejszego.Daję mu syrop i mam nadzieję że szybko minie.

reklama
zapmarta mam nadzieję,że Karolek coraz lepiej będzie spał:tak:.a dziś pełnia była:rofl2:
ja jestem rocznik 78,to już chyba były szczepienia??nie wiem sama.ale na świnkę nie chorowałam,a na różyczkę chyba tak,ale muszę się rodziców spytać

agnieszka zdrówka i dla Was:tak:.takie pogody cholerne,brrrr:angry:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry