reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
iwonka, kiedyś mi powiedziała dietetyczka, że nie mogę jeść cytrusów bo bardzo wychładzają organizm a ja zawsze mam obniżoną lekko temperaturę.

sol, pozazdrościć stałej wagi. Mi zaczęła świrować jakieś 3 lata temu (czyli 2 lata po operacji) stąd moje przypuszczenie, że to przez hormony :) co do przedszkola dla Karoli? Nawet jak popłacze sobie kilka dni, nie warto rezygnować. Dzieci szybko się aklimatyzują i po 2-3 tygodniach do domu nie chcą wracać ;) kontakt z rówieśnikami jest dla nich ważny, w grupie lepiej się rozwijają :) mówi Ci to była przedszkolanka ;)

kasia, czekaj do piątku cierpliwie :) czasami testy wykazują ciążę dopiero kilka dni po spodziewanej @ (zależy od czasu implantacji)

eh, zazdroszczę Wam dziewczyny trochę tego podejścia "co będzie to będzie". Ja jestem na razie na tym etapie, że bardzo mi na dziecku zależy, nie żebym wariowała specjalnie z dietami czy lekarzami, przewrażliwiona nie jestem, ale brakuje nam w naszej małej rodzince dziecka :)

reklama
agabre - ja przestałam mieć ciśnienie przed ślubem - w domu M remont - bo i my robiliśmy i teściowie bo część rodziny nocowała w Kielcach właśnie u nich a my w hotelu po przyjęciu :-D a po za tym no jak w ciąży się w kieckę wcisnę :-D a już miałam kupioną :-D (ostatecznie i tak była przerabiana przed ślubem :-p ) a teraz nie mam żadnego ciśnienia - będzie to będzie, nie to w lipcu, sierpniu wezmę clo i po krzyku, jak dalej nie będzie to też płakać nie będę bo mamy jeszcze kilka opcji do wykorzystania :tak:
A z przedszkolem - cieszę się że pójdzie :tak: tym bardziej że właścicielką jest znajoma :tak: tyle że to prywatne przedszkole i ciut się boję że będziemy musieli ją zabrać jak zabraknie kasy :-( Oby nic takiego się nie podziało :dry:

Spadam szukać roboty na necie :-p A jak się wnerwię to wyjdę z CV-kami na miasto znowu. Żal mi tylko M bo po nocce bidny jest a Karola ma dzisiaj nastroje :-p

cytrusów nie wolno?a myslałam ze pomagają spalać tłuszcz,czyli niieczego nie wolno co lubie:-)ja nie moge wytrzymac dnia bez niczego słodkiego,zawsze mam wrazenie ze brakuje mi cukru,szczególnie po obiedzie.
a wode to msiałabym zacząc pić,choc nie lubie...ale ehhh zeb jeszcze jakos cellulitu sie pozbyc to byłoby super,ale ja nie mam tyle sily,zeby z tym wsyztskim walczyć:-(

A wiecie na co wpadłam,ja chyba do czasu testowania nie bede tu wchodzić,bo ja oszaleje a wy ze mną,wpadne jak zrobię test żeby wam przekazać co wyszło....

no to żes teraz wymysliła :no: zaglądaj kobieto bo my nie wytrzymamy bez wieści co u Ciebie i czy wytrzymałaś:):)

ja się obudziłam a w sumie zasnełam juz z humorem nie bardzo i tak jakoś mnie trzyma ale mam nadzieje ze niedługo mnie puści narazie jestem troche zła na męża oczywiście ehhhhhhhhhhhhhhh stary a głupi jak dziecko czasem ................ no ale cóż chociaz pogoda ładna dziś :)

hej moje kochane!!!
nie myślcie sobie ,że o Was zapomniałam,tylko "rany" jeszcze świeże i jakoś nie miałam ochoty pisać...:-(.ale podczytuję regularnie i mniej więcej wiem co u każdej się dzieje:tak:.
ja byłam wczoraj u ginka,chociaż bardzo go lubię i uważam,że to najuczciwszy ginek w całym moim mieście,to wyszłam trochę rozczarowana:-(.nie zbadał mnie,nie zrobił usg.mam skończyć to jedno opakowanie anty,skoro już zaczęłam(a zła jestem,że zaczęłam,ale człowiek ogłupiały po tym zabiegu:wściekła/y:) i dalej czekać na kolejną @ po odstawieniu tabsów i potem usg.wtedy zobaczymy,czy te torbieliki się nie odbudowują.myślę,że się odbudują:wściekła/y::angry:.histopatologia nic nie wykazała.o badaniach na NFZ nie ma mowy,więc pójdę prywatnie na toxo,cyto i nie wiem na co jeszcze powinnam???????może mi któraś podpowie?generalnie wyszłam z ganinetu wiedząc tyle,co przed wejściem do niego.nie mam co iśc do innego lekarza u mnie,bo same konowały nastawione na kasę,a mój to chociaż państwowy,nawet prywatnej praktyki nie prowadzi.
poza tym staram się już nie mieć takiego parcia na dzidzię,bo jak też Wy piszecie psycha robi swoje i człowiek się blokuje.tak sobie myslę,że jak przyjdzie kolejna @ po tabsach to na luzach działamy i tyle.a na @ to pewnie sobie trochę poczekam zanim mi się wyreguluje...
poza tym moja Ala trochę usmarkana i nie puściłam jej dziś do przedszkola.daję jej od tygodnia ceruvit i wit c,ale i tak jej się coś rozkręca:-(.ja też kaszel mam,że ho ho.

trzymam kciuki za Wasze staranka i testowania:tak::-)
ale się rozpisałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

agabre-bedzie dzidzia-zobaczysz:)) MARYLKA-Pisz tu szybko co tam Kamil wymyslil ze taka zla jestes:(((bedzie Ci lzej...a pogoda fakt-super. WITAJ BIBINKO kochana my tez o Tobie pamietamy i czekamy cierpliwie az do nas wrocisz:)))czemu zalujesz ,ze wzielas te anty???przeciez po odstawieniu juz w 1 cyklu wroci plodnosc...szkoda,ze nic nie wiesz po wyjsciu od ginek...dobrze,ze na luziu zaczniecie starania po @ ,najwazniejsze zebys Ty byla gotowa:) ja mam jeszcze 28 tabl.do polkniecia i po @ dzialamy. i tez nie nastawiam sie ze w 1 cylku sie uda ale mam nadzieje do 3 cyklu juz bede w ciazy:))zdrowka dla Ali

Ostatnia edycja:
a ja sie tak zastanawiałam wczoraj wieczorkiem kiedy nas odwiedzisz :) i prosze jesteś :):) superowo :):) ja tez postanowiłam wyluzować bo inaczej to idzie sie zajeździć :):)

mama a tak ogólnie on czasem taki nieodpowiedzialny jak gówniarz mów mu jedno tłumacz on przytaknie a na koniec zrobi po swojemu ehhh to dopiero trening przed dzieckiem :) jakoś tak ogólnie zniechęcona jestem do wszystkiego :( może to z przepracowania?? no nie wiem sama ale taka niechęc dziś we mnie siedzi ehhh dobrze że niedługo weekend

Ostatnia edycja:
czesć dziewczyny!
jak mija środowy poranek? coś ja wczoraj nie dotarłam do kompa po pracy ;-)
jestem dziś. co do dietek i żywienia to też się staramy jeść zdrowo, wiadomo czasem się zechce coś mniej zdrowego... :zawstydzona/y:
ja uwielbiam słodkie... ostatnio mam faze że codzieniie bym jadła, ale się staram nie... nie mieszcze się w swoje ciuchy, najgorzej jest ze spodniami,,, po prostu makabra. od momentu kiedy wyhjechałam s soli przytyłam 10 kg... Wrocławskie powietrze mi nie służy... poracha.
dzięki za odzew w sprawie domku:-) za kilka chwil jak się obrobię naskrobię co planujemy...

bibinka - a pisz ile wlezie :-D i masz rację - nic na siłę :tak: lepiej podejść na luzie i nie rozczarować się a miło zaskoczyć :-D My teraz tak działamy - będzie to będzie. Pomyśl sobie ze my mamy już dzieci i drugie jak będzie to będzie - starać się zawsze można - przynajmniej życie seksualne się wam rozbudzi :-D Ja też bardzo chcę drugie ale wiem że jak będę za bardzo chciała to nic z tego nie wyjdzie :tak: A tak na spokojnie - cieszę się że odzyskałam chęci do sexu i nasze małżeństwo przeżywa drugą młodość, bo po porodzie jakiekolwiek chęci były na zasadzie - "jak musisz" :sorry:

ja fizycznie czuję się bardzo dobrze od samego zabiegu,żadnych bóli,plamień itd,ale z przytulańcami jeszcze się wstrzymam z tydzień,bo za szybko to tez niedobrze.zresztą psycha robi swoje...
zwolnienie mam jeszcze do 14 maja,więc odpocznę:tak:.
podpowiedzcie mi z tymi badankami,co zrobić oprócz toxo i cyto???

mama no zła jestem z tymi tabsami,bo albo brać 2 opakowania i działać od razu,albo wcale nie brać i czekać,aż się naturalnie wyreguluje.człowiekowi wodę z mózgu robią...sama juz nie wiem;(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie staraczki :)
Oficjalnie dopisuje się do grona staraczek 2011. Czekamy teraz na pierwszą @ i zaraz po niej ropoczynamy staranka. Ale ten pierwszy cykl będziemy tak na luzie bez lekarzy i wspomagaczy, nie wiem czy coś mi się tam poprzestawiało z plodnymi więc pierwszy raz będziemy "celować" w ciemno. Gdyby jednak się nie udało to wtedy pójdziemy podejrzeć pęcherzyk i będziemy działać :)
Pozdrawiam wszystkie i mam nadzieje że przyyjmiecie mnie do Waszego grona :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry