reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A gdzie reszta naszej śmietanki towarzyskiej?
Kocie,Made,Serge,Just,Jos,Agapa???
Ewula pewnie leży,Mary cieszy oko maleńką....
Kobietki wyłazić proszę,niedziela jest,dzień wolny to chociaż się pokażcie na chwilkę....

Sol :-) niech żyją słodkie cycusie :-)

Oliwka jakbym mogła to z dziką rozkoszą siedziałabym cały dzień w łóżku z lapkiem na kolanach i pisała na BB :-)

Karola ale to chyba dobrze że @ przylazła, prawda? teraz już może się uda na wspomagaczach;),trzymam kciuki

Lil-choinka 1grudnia-szyyyybko;) my ubieramy rano w wigilię;),ale i tak wcześniej zakupię jakieś ozdoby do mieszkania;)
aha i śliczną masz małą pomagierę dla mikołaja;)

Dzień dobry!

U nas było płaczliwie od 4.00 do 6.00...
sorry2.gif
Mała tak płakała przez 2 h, że szok, sama nie wiem, jak udało mi się ją uspokoić! Jadła o 21.00, 1.00, 4.30, 9.00 i ostatnio o 12.30. Nam udało się oczywiście pospać od 22 do 12 (z tymi przerwami na płacz i karmienie), ale szkoda nam było naszej niuni płaczącej, bo nie wiemy jeszcze, co jej właściwie dolega... :-:)sorry: Kupka zielona, ale przy nocnej zmianie pieluszki mało jej było, za to sporo siuśków. Teraz sobie śpi, ale popłakała nam troszkę zanim zasneła. Chyba te pierwsze tyg. takie są, potem się reguluje... Mam nadzieje, ale narazie czuję się kompletnie zielona, nie wiem, czy robię coś źle...
sad9cd.gif
Najbardziej szkoda mi tego karmienia, ale nie będę niuni głodziła! Póki co odciągam mleczko i podaję jej na zmianę z MM...

Poza tym lewa pierś mi stwardniała i boli!!! Co to może być? Odciągnęłam mleczko, ale z tej piersi wyszło mniej. Mam taki stwardniałe miejsce w dolnej części tej piersi - czy to może być jakieś zapalenie?

Jeszcze nie doczytałam, co u Was - wybaczcie, ale nie mam jak wlatywać regularnie... Ale myślę o Was i ściskam!

Ostatnia edycja:
Mary córcia śliczna! I na pewno wszystko robisz dobrze! Odrzuć wszelkie wyrzuty sumienia - będzie coraz lepiej! A z piersią uważaj - to może być zastój pokarmu - ja tego nie miałam to nie wiem dokładnie co robić - poczytaj na necie, albo może dziewczyny Ci podpowiedzą.

Paulinka witaj :-)

mary - masuj to miejsce i odciągaj, ciepłe okłady też pomogą :tak: Możliwe że ci się zastój w jednym miejscu zrobił bo z innych ściąga a tam mleko stoi ale masowanie, ściąganie i ciepłe okłady przed masażem powinny pomóc :tak: A zielona kupka może jeszcze być bo układ pokarmowy się oczyszcza i powoli chce dojrzeć do trawienia. Może malutkiej masaże brzuszka i ciepłe okłady na brzuszek pomogą bo to może kolka być. Ew polecam usypianie na brzuszku na rękach - układasz małą z buzią na twojej dłoni i ręką między nóżkami - niech sobie zwisają i drugą tak jakbyś trzymała normalnie ja na rękach - w ten sposób mała sobie masuje brzuszek i usypia spokojnie :tak:
A malutka boska :tak::-D:-D:-D

A Emila sobie ostatnio uroiła spanie w nocy na mamusi - jak tylko się obok niej położę to zaczyna się wiercić i po chwili już na mnie włazi cała i śpi sobie na mnie z głową na mojej klatce piersiowej :laugh2: cwaniara już tak opanowała metodę że wtrynia się szybko i sprawnie i tak żeby jej było wygodnie :laugh2::laugh2: A M. się ze mnie śmieje że jak nauczyłam tak mam :sorry: tylko że jej nie uczyłam :shocked2::cool2: Ehh to moje perpetum mobile - teraz biega po pokojach zadowolona :sorry:

Mary-no niestety te pierwsze tygodnie takie mogą być-bardzo płaczliwe-a mała może się napinała przy płaczu, bączki były? jeśli tak to pewnie coś z brzuszkiem, dacie sobie radę na pewno a jak praktyka pokazuje dużo matek robi wszystko intuicyjnie także się niczego nie bój;)
chol.era a z tą piersią uważaj-bo rzeczywiście może być zapalenie-jeśli będziesz mieć gorączkę to kontaktuj się od razu z lekarzem-możesz też mieć zatkany kanalik mleczny-mimo bólu masuj to miejsce i jak najwięcej ściągaj z tej piersi a może mała da się przystawić?może jakieś ciepłe okłady na to miejsce?

reklama
Mary-no niestety te pierwsze tygodnie takie mogą być-bardzo płaczliwe-a mała może się napinała przy płaczu, bączki były? jeśli tak to pewnie coś z brzuszkiem, dacie sobie radę na pewno a jak praktyka pokazuje dużo matek robi wszystko intuicyjnie także się niczego nie bój;)
chol.era a z tą piersią uważaj-bo rzeczywiście może być zapalenie-jeśli będziesz mieć gorączkę to kontaktuj się od razu z lekarzem-możesz też mieć zatkany kanalik mleczny-mimo bólu masuj to miejsce i jak najwięcej ściągaj z tej piersi a może mała da się przystawić?może jakieś ciepłe okłady na to miejsce?

mary - masuj to miejsce i odciągaj, ciepłe okłady też pomogą :tak: Możliwe że ci się zastój w jednym miejscu zrobił bo z innych ściąga a tam mleko stoi ale masowanie, ściąganie i ciepłe okłady przed masażem powinny pomóc :tak: A zielona kupka może jeszcze być bo układ pokarmowy się oczyszcza i powoli chce dojrzeć do trawienia. Może malutkiej masaże brzuszka i ciepłe okłady na brzuszek pomogą bo to może kolka być. Ew polecam usypianie na brzuszku na rękach - układasz małą z buzią na twojej dłoni i ręką między nóżkami - niech sobie zwisają i drugą tak jakbyś trzymała normalnie ja na rękach - w ten sposób mała sobie masuje brzuszek i usypia spokojnie :tak:
A malutka boska :tak::-D:-D:-D

Mary córcia śliczna! I na pewno wszystko robisz dobrze! Odrzuć wszelkie wyrzuty sumienia - będzie coraz lepiej! A z piersią uważaj - to może być zastój pokarmu - ja tego nie miałam to nie wiem dokładnie co robić - poczytaj na necie, albo może dziewczyny Ci podpowiedzą.

Mary to normalne...musicie obie się się dotrzeć:)
Mia jest piękna!

Paulina, Lil, Sol, Carolineee - jesteście złote babeczki, dziękuję Wam!!! Jeju, co ja bym bez Was zrobiła!!! :sorry: Przepraszam, ze tak o sobie, ale jeszcze się zupełnie z niczym nie ogarnęłam! :zawstydzona/y: Mój M. będzie z nami cały nast. tydz., a potem jakoś muszę tak dzień zorganizować, by było OK... Aż się boję!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry