reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mała chyba W KOŃCU zasnęła ..!!! (od 3 w nocy tylko drzemnęła sobie po paręnaście minut kilka razy) Lecę piorunem pozbierać walające się wszędzie jakieś rzeczy..! I pralkę puścić. I psa i królika nakarmić. I zęby umyć. I już nie wiem co jeszcze, bo tyle tego jest......... :sorry:

PIĘKNE ZDJĘCIE..... PIĘKNA MAŁA MIA... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dzięki rureczko :*

reklama
rurka : mi dislownie opadly lapska...
i co ja mam zrobic w pol dnia i jutro rano... wybrac w jakim miescie czy dzielnciy mieszkac bedziemy, zeby wiedziec jaka stopa poodatkowa, zarezerwowac szkole francuska, wywiedziec sie w kilka godizn jak wyglada sluzba zdrowia????? opieka, jakie kontrakty ubezpieczeniowe...?
na glowe upadli... trafi mnie cos normalnie...

Jos kiepsko to wszystko wygląda. Mam nadzieję, że znajdziecie jakieś dobre rozwiązanie!

kocie szybko , kazda minuta snu Olenki na wage zlota:-)

jos spokojnie, wiem ze latwo mi pisac ale opanuj emocje bo w koncu zaraz tez na IP pojedziesz.
a maz co na to? nie da sie jakos tego odkrecic?

JOS ... no nie mów, serio będziecie się ruszać stąd.??? :shocked2:

wiola no hehehe Ty wiesz co mówisz hehe :-p

Rurka dzięki;) ja na FC nie mogłam zobaczyć bo jakoś nie pomyślałam żeby Sare do znajomych zaprosić:eek:

Jos to faktycznie ciężka decyzja. Musicie ją spokojnie acz szybko:cool: rozważyć

kto ma numer do serge? ktoś jest z nią w kontakcie?

I pospała już moja kruszynka :sorry: Mimo, że nie jest cicho - tv włączony, ale stuknęłam garem i oczy jak pięć złotych i w płacz :shocked2: Smok z tycią kropelką soku malinowego już nie odpowiada... chyba przyjdzie cyczka wyciągać znowu ;-)

hej :)
wpadam w czasie sprzatania :) pralka chodzi , jeszcze tylko podlogi zostaly , ale to juz nie wiem czy zdarze , bo maly cos zaczyna kwekac sobie :)

carola : :-:)-:)-:)-:)-(

asionek : super ze nocki juz lepsze :)
teraz juz bedzie z gorki!!!! :)
jaka u wa stemperatura???? u nas rano jak do przedszkola zasuwamy 3 w dzien moze z 6-7!!!masakra!!! az mnie trzesie :) zamowilam dzis na str; decathlonu mlodemu polarki i spodnie nawet z polaru tak zimno...a za jakis miesiac pewnie dojda rajstopy... albo cholerwka i nie miesiac a tygodnie lub dni... szok temperaturowy ....

ja ide spac, nie czekam na mezowskiego, bo wroci ok. 24...

asionek : rogal super rzecz :) nawet na po porodzie do czytania itp :)

kolorowych wszystkim!

u nas nocki byly zawsze ok , ale wieczory koszmarne , bo kolkowe :( na szczescie od 4 dni jest spokoj i oby juz tak zstalo !!
no wlasnie zaluje , ze jednak nie kupilam tego rogala :/

co do wyjazdy do CH ... ja bym jechala !! z tego co piszesz o sobie to tam bedziesz miala to czego szukasz :) spokoj , lad , porzadek czysto , fajniejsi ludzie no jak dla mnie Swiss to same plusy :) mieszkalam tam 4 lata i z mila checia bym wrocila i wsumie wcale nie jest powiedziane , ze tak nie bedzie !!
szkoda , ze tak malo czasu macie na podjecie decyzji , ale wiesz raz sie zyje :) !! takze jakby to mnie spotkalo , to szczescie hehe , to juz bym walizki pakowala :)

pogoda u nas ok :) znaczy ja sie trzese troche hehe przy 20 ponad az boje sie jak ja dam rade teraz w Pl ?? tam zimniej w dzien niz ja mam w nocy ... wrrr juz mi zimno na sama mysl hehe

witam sie
mialam dzis super noc , mala wieczorek wygnala mnie ze swojego pokoju, polozyla sie do lozka ,wziela 2 misie, ja ja przykrylam kolderka , dalam buzi na dobranoc i poszlam:szok::-). nie wiedzialam ze moje dziecko umnie tak zasnac.potem poszlam sprawdzic oczywiscie bo w duzym szoku bylam, ale zasnela w ciagu 5 minut. ale bylam dumna:-).do tego cala noc przespala bez budzenia i uwaga wstala nie o 6 a o 8:szok::-).

asionek skad ja to znam... wiem ze teraz to co napisze jest wredne ale jak milo poczytac ze nie tylko ja mialam takie przejscia z Iwcia. w odwecie bedziesz mogla sie smiac jak twoj synus bedzie mial juz 7 miesiecy a ja bede znowu wojowac z noworodkiem

paulina dzien dobry:-)jak tam?

fajnie , ze nocka udana :)
no widzisz jak moj wyrosnie to u ciebie sie zacznie .. chociaz wcale tak nie musi byc !! podobno 2 dziecie jest latwiejsze z charakteru :) no i kolek moze nie miec wogole czego ci zycze !!

opowiem wam fajną akcję którą ostatnio miałam-wylicytowałam na allegro śpiworek do wózka dla Mai-pani nie chciała opcji płacę z allegro więc podała namiary do banku a że było już późno to stwierdziłam że zrobię przelew dnia następnego (czyli wczoraj) po południu. wczoraj o godz. 10 mąż dostaje maila że pani już wysłała śpiworek...a o 16 dostaliśmy od niej mega pozytywny komentarz i oboje zgłupieliśmy-szybciutko przelaliśmy jej pieniążki- i teraz nie wiem czy kobieta jest świeża na allegro i tak w ciemno bez kasy wysyła rzeczy, czy nie wie że się tak nie robi i czy ją uświadomić?albo ma może taką technikę sprzedaży-bynajmniej zgłupliśmy obobje z mężem i czekam na paczuszkę;)

Lil-cieszę się z tobą że pospałaś-może mi też się kiedyś uda;)

moze myslala , ze juz zaplaciliscie ?? czasami tak sie zdarza :)

Heloł zombie 2 ... jakby któraś dysponowała zapałkami do podparcia powiek to ja poproszę ... :cool:

Dziś zrzucę wszystko z telefonu na komp, zrobię kilka fotek i pokażę domek :) skoro nalegacie :-p

Oleńka dobrze w miarę, dziękuję paulinko :))))) Trochę jakby miała gorączkę w nocy i nie śpi od 3 już, ale dobrze w sumie zniosła szczepienie. Musiałam jej nóżki trzymać podczas kłucia :((( no aż mnie ścisnęło... :-( Łzy lały się strumieniami, ale nie długo... Ola waży 3900 i mierzy 55 - jest drobna, ale w granicy normy jeszcze się mieści :))))))))))

no to na foteczki czekamy :)
super , ze malutka ladnie rosnie :)
szczepien nie zazdroszcze nas po powrocie z wakacji tez to czeka :/ juz sie boje :(((

Dziewczyny, jak odchodzą wody płodowe przed porodem, to ile ich jest tak na ilość? Mam na myśli takie jednorazowe odejście, nie sączenie...

roznie , ale ogolnie sporo ich jest :)
jak mi zaczely na porodwoce leciec to konca nie bylo i co chwile polozna zmieniala podklady ...
przy mnie na recepcji babce wody chlusnely to rzeczywiscie jak w filmie bylo hehe , ilosc spora :)
jedz lepiej jak dziewczyny radza sprawdzic to !
a jezeli to juz to wielkie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :))

reklama
kocie : NIE WIEM!!! NIC NIE WIEM!

a zebyscie wiedzialy z emnie z tych nerwow brzuch rozbolal... ide po nospe i do lozka...
przeglad internetowy zycia i administracji w szwajcarii zrobie po 16...

wiolka : nie wiem czy da sie odkrecic bo w sumie po miesiacach negocjacji zgodizli sie na nasze warunki... mozemy tylko probowac dorzucic do budzetu dodatkowo oplate za szkole dla malego... zeby ich to zniechecilo... choc na to raczej sie nie zgodza, bo w CH szkola nieobowiazkowa do 5 roku zycia wiec jak mamy ochote wyslac gdzie smalego na pol dnia to na naszych barkach to, a to koszt duzy naparwde... tutaj skzola za free

no nic bedziemy myslec
w sumie to my chcielismy sie tam przeniesc, tylko nie na wariackich papierach no i bralismy sie za to w sierpniu/wrzesniu zeby nie musiec soe zastanawiac gdzie rodzic, czy pod koniec ciazy czy tydzien po porodzie zlaatwiac papiery...
i co z tego wyszlo...?

musze dzis sporzadzic mini kosztorys i liste za i przeciw
no i bedziemy glowkowac do jutra do lunchu...

zmykam, paaa!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry