reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiola powiem Ci, że gdyby u nas też był dobry ginekolog na nfz to bym chodziła. Ale mamy jedną pijaczkę, dwóch partaczy i jeszcze pewnie ktoś się znajdzie. Więc zostało mi chodzić co miesiąc do swojego zaufanego gina i płacić 100 za wizytę o płatnych badaniach nie wspominając :baffled:

reklama
A ja byłam u gina...wg niego już bez dalszych badań nie mam szans na ciążę...
W poniedziałek następna wizyta...
@ nie ma.
Poza tym spędziłam cały dzień u lekarza...kolejki,chamskie mohery wpychające się,nagłe wypadki...
Potem u Oliwki lekarza,zrobiliśmy kontrolne badanie moczu po tamtym zapaleniu nerki,znowu źle...ma skierowanie na posiew i usg...oczywiście prywatnie bo na NFZ terminy w połowie grudnia...

Wielki ch..j!!!!!!!!!mnie strzela.
Jestem załamana tym wszystkim.
Musieliśmy odwołać świąteczny wyjazd...już nas nie stać,ja muszę nowe okulary,rezonans,teraz Oliwki choroba...
A tak się cieszyłam...
Zero wyjazdu,odpoczynku,kasy,dziecka,zdrowia...nic.

Rurka,dobrze,że poszłaś do lekarza,lepiej dmuchać na zimne....

hej :)
ja dzisiaj troche latania mialam no i do tego maly jakies jazdy ma , budzi sie co moment z piskiem i chce na rece lub do cyca .. i tak sie bujamy hehe
wlosy zdarzylam zrobic , farbe polozylam mial mi maz pomoc , bo na takicj dlugich ciezko , ale maly ledwo usnal maz przydreptal do mnie i sie obudzil skubaniec maly
takze sama musialam zrobic i mam nadzieje , ze jakos to wyszlo i nie bedzie kichy :/

:tak: Ja się czuję stosownie do stanu, czyli wielka, obolała i niewyspana... Ale pocieszam się, że już niedługo Bąbel będzie na świecie! :-) Tylko 29 dni do terminu porodu, ale przewiduję rozpakowanie się trochę wcześniej, bo już od jakiegoś czasu odchodzi mi czop po kawałku, do tego skurczybyki mam co raz częstsze i silniejsze no i opuszczony brzuś :tak:

no nie chce cie martwic , ale po tez sie nie wyspisz hehe , wsumie w szpitalu jak male ledwo co sie urodzilo i duzooo spalo to mozna pospac sobie tez sporo :) takze korzystak , bo w domu juz latwo nie jest
kurcze juz ci tak malo zostalo super !! :)

Cześć dziewczyny :happy:
Jakoś dobudzić się nie mogę... ta jesienna pogoda...:-( ale mniejsza... To dzisiaj trzymamy kciuki za Mary:tak:

oj ja dzisiaj tez jakas nie taka i do tego lepek bolal :(

Mary &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja dziś w dołku-Maciuś po 5 dniach w przedszkolu znowu chory.

zdowka dla Maciusia !! nie lam sie !! :)

hejka

asionek : jak nocka ??? no ja faktycznie wole badania robic wczesniej... nigdy nie wiadomo kiedy clzowieka zlapie

!

a nawet dobrze :) dwie kupy jedna po drugiej troche mnie ze snu jakos po 3 wybily , ale ogolnie spoko :)
z tymi badaniami to tez wsumie kicha , bo ja robilam regularnie , ale skad czlowiek ma wiedziec kiedy zacznie rodzic ?? :) i tak na koncowce juz sie nie wyrobilam ehehe

u mnie...... rozwarcie na 1 palec
:sorry:.... wywalczyłam ze zostałam w domu, skurczy brak pessar trzyma musimy wytrzymac jeszcze chociaz 2 tygodnie. leze plackiem:-( ahh co wam bede pisać

no w domu najlepiej :) lez duzo i dacie rade dotrzymac napewno :))

INFO OD MARY: Nasza córcia Mia przyszła na świat o 8.47 z wagą 3200 g. CC błyskawiczne. Już karmiłam. Jest śliczna a my przeszczęśliwi. Buziak!

MARY GRATULACJE MOJE OGROMNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mary ogromne gratki dla was !!! odpoczywaj sobie i czekamy na was z niecierpliwoscia :) buziaki !!!!!!!!!!!!!!!

Ale się strachu najadłam... po sikaniu na papierze zostały mi jakieś farfocel, od razu z nerwów brzuch mnie rozbolał. Poszłam się położyć, znowu siku, znowu farfocle. Dzwonię do swojego lekarza- kazała szybko do szpitala. Zrobili usg i wszystko dobrze na szczęście. Ciąża zdrowa, 11/12 tydzień. Serduszko bije, Dzidziula się ślicznie ruszała, machała rączkami i nóżkami. Lekarz powiedział, że to od luteiny dopochwowej, bo wysusza i podrażnia śluzówkę i w razie gdyby coś takiego się powtórzyło to od razu na oddział mnie kładą. Kamień z serca!!!
Zobacz załącznik 407991Zobacz załącznik 407992

sliczna dzidzia :))
oj pamietam ten stres w ciazy , wsumie przed , poznie w , a teraz po ;) takze odkad sie zostaje mama to juz chyba zawsze czlowiek sie o male swoje boi...
najwazniejsze , ze jest ok !!

my po neurologu i wszystko oki

idę poczytać

super , ze jest ok !!
rogal fajny na aukcji masz szkoda , ze tak daleko mieszkam ... wsumie teraz bym mogla kupic jak bede w Pl , ale nie wiem jak go do samolotu wezme :)
a nie powiem bardzooo by sie przydal , mialam kupic pozniej stwierdzilam , ze po co , a teraz widze , ze to byl blad i trzeba bylo brac !

A ja byłam u gina...wg niego już bez dalszych badań nie mam szans na ciążę...
W poniedziałek następna wizyta...
@ nie ma.
Poza tym spędziłam cały dzień u lekarza...kolejki,chamskie mohery wpychające się,nagłe wypadki...
Potem u Oliwki lekarza,zrobiliśmy kontrolne badanie moczu po tamtym zapaleniu nerki,znowu źle...ma skierowanie na posiew i usg...oczywiście prywatnie bo na NFZ terminy w połowie grudnia...

Wielki ch..j!!!!!!!!!mnie strzela.
Jestem załamana tym wszystkim.
Musieliśmy odwołać świąteczny wyjazd...już nas nie stać,ja muszę nowe okulary,rezonans,teraz Oliwki choroba...
A tak się cieszyłam...
Zero wyjazdu,odpoczynku,kasy,dziecka,zdrowia...nic.

Rurka,dobrze,że poszłaś do lekarza,lepiej dmuchać na zimne....

Oliwka wiem , ze latwo mowic ,ale uwierz zawsze po burzy slonko wychodzi i u ciebie tez tak bedzie !! ja w to mocno wierze i ty tez musisz !! :)

Asionek-to ja mam pomysł-owiniesz się rogalem przed wejściem na pokład samolotu;) ma paseczki takie akuratne, no i tobie rzeczywiście by się przydał przy karmieniu piersią

a mi głowa normalnie dymi od zatok, mała marudzi, czyli ząbkowanie w toku...

oki ja mykam spaciu,kolorowych

Ostatnia edycja:
reklama
ooo pomysl super :) a tak na powaznie to zobacze jeszcze , bo moze bede paczke do siebie z Pl robic i jak nie sprzedasz do tego czasu rogala to ja kupie i wysle razem z innymi rzeczami :)

glowa mnie tez bolala dzisiaj :/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry