reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jos aż tak słabo u Ciebie???? Kurcze jeszcze trochę i będziesz jak nowa....Ja się super czuję w sumie w porównaniu do ciąży....

Mary no właśnie w sprawie suplementów - najlepiej brać witaminy dla matek karmiących - albo takie jak w ciąży się bierze. Innych bałabym się brać.

reklama
lil : ja tez mysle ze po porodzie bedzie lepiej
na pewno pierwsze tygodnie beda bardzo ciezkie, ale przynajmniej nie bede miala dolegliwosci typu siusiu co 10min przez godzine, ktore mnie doprowadzaja do szalu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O tak Jos - z tym siusiu to Cię rozumiem - ja też chodziłam co chwilę z paroma kropelkami....Teraz to idę dopiero jak się już wodospad uzbiera - a i tak nie mam zbyt dużego ciśnienia na pęcherz.........Daję Ci jeszcze maks 2 tygodnie....

Ja na Twoim etapie to już mniej leżałam - dużo sprzątałam, kucałam, spacerowałam - ale w sumie też wtedy pracę siedzącą zaczęłam - czyli tak pół na pół spędzałam czas...

Lil - dzięki! Tak, data już ustalona. :happy2::happy2: Jeszcze tylko 5 dni! :szok::happy::happy: Co do suplementów, to może dopytam lekarza lub położną, ale faktycznie, na własną rękę nie zacznę brać. Jedynie te dla ciężarnych i karmiących. A jak tam u Was?

Jos - ratuję, a przynajmniej próbuję... Jeju, mam włosy w tak koszmarnym stanie, ze szok! :-:)-:)-( Teraz potraktowałam je olejem kokosowym. Z suszarką się pożegnałam, podobnie ze zbyt częstym myciem. No i babcine sposoby poszły w ruch. A przed Świętami czeka mnie cięcie - już teraz mam dość krótkie włosy, wiec będzie krócej... Jeeeeeju... :zawstydzona/y::zawstydzona/y: No i jak już wspominałam - nigdy więcej Schwarzkopf!!! :no::crazy::crazy:

Jeju, ale mnie przymuliło... :baffled: Jakaś jestem bez energii cały dzień. M. się wziął za skracanie zasłon - jeju, złotego mam faceta! :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2: Ciągle jakieś talenty w nim odkrywam! :-):-):-):-)

lil : za 9 dni bede " w terminie" a za 2 tygopdnie ktore mi dajesz w znaku strzelca :) tez mam nadzieje wytrzymac jeszcze min. 2 tyg ale najbardziej by mnie urzadzily 3, zeby bejbik juz byl grudniowy :)
no ale bedzie co ma byc :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
a co do sprztaania to ja nie mam energii, wyprasowalam dzis czesc wyprawki, kolejna pralka sie pierze i jescze mnie z 2 czekaja ale to juz na samej koncowce moze sie uda te ostatnie rzeczy wziac jako "najswiezsze" bo my jestesmy otoczeni parkiem i u nas duzo kurzu od drzew... wchodzi wszedzie nawet do szaf, komod itp
dlategô planuje pranie na II razy : pranie / odswiezanie
ale zawsze 1 torbe muisze miec gotowa :)

mary : bedzie dobrze z wlosami, odrosna szybko, glowa do gory!!!!

Cześć ;-)
katar i ggardlo dalej meczy ... :-(

Carola nie chcesz sprzedac po tenszej cenie kilka kosmetykow ? ;-). I 3mam kciuki za dzis !;-)

Jakich kosmetyków?
Dopiero wróciliśmy...Rurka,byłam blisko Ciebie w sumie...w Sztumie.
Najpierw msza w kościele,dosyć długo,potem na cmentarzu w miarę szybko...
Stałam z bratem i trzymałam go pod ramię,płakaliśmy oboje...on biedak próbował się powstrzymać i straszne spazmy nim wstrząsały...
Strasznie mi go szkoda...chciałabym chociaż część jego bólu przejąć na siebie,żeby tak nie cierpiał...
Jego Mama wyglądała w trumnie bardzo źle,wychudzona...jak nie ona...i z podniesioną lekko nogą,chyba w takiej pozycji zmarła...
Potem zaprosili nas na stypę.W sumie było w miarę ok.
Na koniec żegnaliśmy się długo,przytulaliśmy itp...
Bardzo za nim tęskniłam,rzadko się widujemy.
Wciąż mam łzy w oczach...smutno mi jest.

A tak z innej beczki,nie to,że chcę ale muszę...
wczoraj miałam minimum krwi w śluzie,dzisiaj ciut więcej ale to wciąż nie @...nie wiem co robić bo miałam dać znać ginkowi jak @ przylezie no i zacząć brać Clo od któregoś dnia cyklu...nie wiem jak liczyć.Pomocy.

u nas masakra dzisiaj caly dzien prawie , a juz od 18 do teraz to wogole pogrom :((
maly lezy i steka teraz , moze w koncu zasnie ??
nie napisze do kazdej z osobna , bo sil brak i nie pamietam juz co i jak ...

mam nadzieje , ze u was lepiej
no i , ze nocka bedzie lepsza !!

Karola-nadal współczuje i ciężko coś napisać w takim dniu
a co plamienia-to nie pomogę za bardzo, ale wydaje mi się że jeszcze @konkretnie nie przylazła więc chyba nie musisz jeszcze brać leków

Asionek-na pocieszenie-w 3 mies. się poprawia sytuacja z brzuszkiem- u mnie tak było i jest w przypadku obu egzemplarzy;), jeszcze trochę kobietko choć wiem jak bywa ciężko...

a ja dziś wyskoczyłam na zakupy-będę mieć bardzo pracowity weekend-jutro urodziny bratanicy,pojutrze mąż i syn jadą na lotnisko po teściów i musieliśmy im dzisiaj lodówkę zaopatrzyć;),w sobotę robię dla nich duży obiadek a w niedzielę mykamy do mojej chrześnicy na urodzinki;)

Libby-dzień trzeci weidera zaliczony-choć nie powiem w ciągu dnia czułam ramiona i brzuch-to chyba dobrze to robię, prawda?
aha i jak może będziecie na wiosnę w mojej okolicy to będzie w końcu gdzie się wybrać z maluchami-kończą u nas remont parku i placu zabaw w centrum miasta, obok rzeki, fajne rzeczy tam instalują;)może nie od razu dla naszych maluchów ale Danio będzie mieć gdzie dokazywać;)

reklama
Dzięki kobietki:)
Libby zwłaszcza Tobie bo nie wpadłam na okulary...:) Na szczęście są w aucie.

Wiecie,ja jestem maniaczka zakupowa,kosmetyków mam bardzoooo dużo ale nie używam:)
Czasami mi się zdarza użyć ale wolę kupować.Nie oszczędzam na szamponach i antyperspirantach:)Te zużywam:)

a nie wiem kochana moze napisz jakie masz? moze sie na cos zdecyduje .

aa tak z innej beczki .
Dziewczyny wpadajcie do mnie !! :-D mam wolna chate do niedzieli ;-))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry