reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
hej hej
ja tworzę dziś grono prawie wyspanych-moja gwiazda poszła spać po 19, budziła się o 24 i 4 rano a potem po 7 zrobiła nam dzień;)

Wiolka współczuje ci bardzo tych mdłości- mi też samo gotowanie dało popalić-zapach gotowanego mięska był ble, praktycznie nie jadałam już zupek...na szczęście wszystko przechodzi tylko szkoda że trzeba się z tym męczyć tyle czasu

ja od 9 do 11 buszowałam na zakupach, moja mama została z maluchami, upolowałam kolejną bluzeczkę dla małej;), mamy taki fajny lumpek Pinokio-typowo tylko rzeczy dla dzieci- a tam same cuda za przystępną cenę;)-bluzeczka Next'a za całe 6 zł, jeszcze przymierzałam się do dżinsowej ogrodniczki rozm. 74cm ale nie zdecydowałam się na razie;)
rozejrzalam się też za zimowymi bucikami dla synka-jak zwykle nic nie ma- albo chińskie śmierdzące za 60 zł albo średnio dobre polskie za 130zł...
a i tak nie mam pewności czy jedna para starczy na całą zimę-bo zawsze musi mieć dwie-jedne małe a na koniec zimy większe;)

Just-wygadaj nam się tutaj...zobaczysz od razu będzie ci lepiej-albo zapraszam cię na gofry-bo zrobiłam całą michę ciasta-zresztą starczy dla wszystkich:-p

paulina blagam nie mow o gofrach chodza za mna od kilku dnia takie z truskawkami i bita smietana i chyba skonczy sie to tym ze kupie gofrownice...
co do bucikow na zime to zgadzam sie ze nie ma wyboru no i ceny sa maskryczne ...sama tez juz sie rozgladama za butami dla Iwy i dla siebie . dla malej jeszcze predzej cos znajde ale dla siebie? nie chce na obcasie bo beda mi plece pekac no i latwo sie poslizgnac z brzuchem... a na plaskie to same takie jakies babcine u nas

Wiola-ja w poniedziałek kupiłam gofrownicę;) też już nie dawałam rady ze swoimi zachciankami;)
a z butami w tym roku to tragedia-dobrze że sobie z mężem w tamtym roku coś upolowaliśmy;) a może znajdziesz coś na delikatnym słupku?nie są super poślizgowe a może będą jakoś wyglądać (niebabcinie;))

paulina ja w tamtym roku sobie upolowalam i co z tego? ja jestem jak dziecko buty mi jednego sezonu nie wytrzymalu bo je rozwalilam a wcale malo za nie nie dalam bo 160zl... jak na moj domowy budzet to sporo.

dl Iwy w tamtym roku mialam kozaki firmy wojcik, switne byly .. moze w tym roku tez cos upoluje z tej firmy

kurcze a u nas ciężko o buciki Wójcika-jeden sklep ma ubranka i było trochę bucików ale posprzedawali i już nie sprowadzają-no cóż chyba mi allegro zostanie;) tylko muszę małemu dobrze nóżkę wymierzyć

dobra mykam trochę gofrów napiec;) buziaki i do usłyszenia

Ostatnia edycja:
Co do ubranek to ja ostatnio kupuję w outlecie Coccodrillo,kupiłam kozaki dla dziewczyn za 33zł:)
Kurtki,swetry itp też tak kupuję:)
Wiola,jaki rozmiar ma Iwa?Może zeszłoroczne Niny byłyby dobre?Są bardzo zadbane bo ona nosi 3-4 pary na zmianę. O ile masz ochotę na używane.
Co do kozaków dla siebie to kupuję firmowe,dobre i drogawe (ok 300-450zł) ale mam pewność,że są na kilka lat,zwłaszcza jak mam 2 pary na zmianę.
W zeszłą zimę kupiłam w Venezii krótkie buty-kozaki...świetne,poniżej łydki,wygodne,zapinane na zamek i za 149zł,przecenione z poprzedniej kolekcji.A drugie włoskie i porządne za ponad 400zł ale są jak nowe,ponoszę tą zimę i jeszcze następną:)
Wiem,że to drogo ale warto...bo kupisz za 200zł i dooopa.
Polecam także kozaki z Diverse,sa dosyć wytrzymałe i poniżej 200zł.
A na ciążę jak najbardziej buty emu:
EMU AUSTRALIA BRONTE Hi BUTY ZIMOWE KOZAKI 39 25cm (1844196399) - Aukcje internetowe Allegro
Oczywiście są też tańsze i też dobre,ja mam firmę która ma je po ok 35-45zł,kupuję 2 pary i na całą zimę są świetne,nie przemakają,nie są śliskie a wygodne i ciepłe:)

carola dzieki za propozycje , Iwa teraz musiala by miec 15 cm wkladke a rozmiar zalezy od firmy albo 24 albo 25.
a co do tych butow ktore polecasz dla ciezarnych to napewno sa wygodne ale kurcze przekonac sie cos do ich wygladu nie moge. u nas w sklepach jest pelno takich butow...i kurde bardzo duzo kobiet w takich chodzi ale.. no nie wiem

jak glowa?

Głowa lepiej:)
No to postaram się poszukać tych bucików,to kozaczki z zamszu,wysokie z Coccodrillo.Powinny mieć 15cm.Dam znać:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry