reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zizi : przykro mi :(((((((((

mary : z tego co piszesz to martwilabym sie tylko tym dolnym bolem jak na @ ...
zebra i stawianie sie/twardnienie brzucha to normalne, dziecko kopie, macica ciwiczy przed porodem...ale ten bol na @... jak nie minie to moze jedz i sprawdz... tym ze nie ma krwawienia sie nie sugeruj... akcja porodowa moze sie zaczac bez zadnego krwawienia, skurczami mniej lub bardziej niepozornymi... a nawet jak u mnie : po prostu odejsciem wod... moze warto sprawdzic szyjke i co z tym dolem brzucha..?
a ja sie czuje ok dzis, dziekuje :) wyspana jak od miesiecy mi sie nie zdazylo wyspac wiec jestem po prostu HAPPY :) niewiele potrzeba do szczescia w tym momencie, zdrowia i snu ;)

carola : tak, moj tata jest od soboty na 10 dni, dlatego mniej wpadam na bb

DZIEWCZYNY MACIE WSZYSTKIE POZDROWIENIA OD ASIONKA
PISZE ZE CZUJE SIE DOBRZE I ZE POROD REWELKA :))) W NIEDZIELE MAJA WYJSC DO DOMU

dorwalam sie do wyprzedazy kosmetykow bio na necie i zrobilam zapas na caly rok :) i buzia mi sie smieje :))) hihihihihiihihihhi

Oooo!!! Kocurek jest :) Hej :)
Ciesze sie ze karmienie ruszylo :) super nowinki :) tylko cos zdjec malej czarnej malo heeeeee ;))))))))))))) ( oczy kota z shreka)

reklama
mary : z tego co piszesz to martwilabym sie tylko tym dolnym bolem jak na @ ...
zebra i stawianie sie/twardnienie brzucha to normalne, dziecko kopie, macica ciwiczy przed porodem...ale ten bol na @... jak nie minie to moze jedz i sprawdz... tym ze nie ma krwawienia sie nie sugeruj... akcja porodowa moze sie zaczac bez zadnego krwawienia, skurczami mniej lub bardziej niepozornymi... a nawet jak u mnie : po prostu odejsciem wod... moze warto sprawdzic szyjke i co z tym dolem brzucha..?
a ja sie czuje ok dzis, dziekuje :) wyspana jak od miesiecy mi sie nie zdazylo wyspac wiec jestem po prostu HAPPY :) niewiele potrzeba do szczescia w tym momencie, zdrowia i snu ;)

Jos - dziękuję! Będę obserwować, co się dzieje i w razie czego dzwonię do szpitala. Dobrze, ze wyspałaś się! Nie ma to jak sen! Oby tak dalej do końca ciąży! ;-)

Uciekam się położyć.
Miłego popołudnia!

mary : nie ma za co :)

ktos mi sie o polski obiad pytal :)
pomidorowa na ryzu ( wstyd ale ja nigdy jeszcze nie robilam...) ziemniaczki + pulpeciki z polskiego sloiczka :)

E tam wstyd jos :-) ja też nigdy nie robiłam :-p Gorzej - ja nie pamiętam, żebym taką jadła :-D Wszędzie omijałam ją szerokim łukiem haha.. jak większość zup ;-)

Matko przejedynsza... moja mała to przecież jeszcze noworodek, a potrafi nie spać po trzy godziny pod rząd :szok: Strasznie ciekawa świata .... moje maleństwo..... :sorry:

Papa :) :) :) dobrej nocy Wszystkim :*

Ostatnia edycja:
HEJ HEJ wieczornie

Asionek wielkie gratki;), cieszę się że poród był rewelka;)

a ja w końcu spokojnie na dooopke siadłam-dzieci śpią od 7, zupka ugotowana na jutro,włoski umyte, pranie kolorowe małej też zrobione i już powieszone, lodówka umyta, czajnik wyparzony;)

pozdrawiam i buziaki

Witam się wieczornie z prośbą o poradę. Znajoma zauważyła, że mój synek wyrasta z gondolki i teraz mam dylemat. Spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko. Gondola (Implast) miała posłużyć dopóki nie będzie siedział, a tu taki klocuś mi rośnie, 6780g- dokładnie 3kg więcej od narodzin- no i 'wysoki' na oko jakieś 70cm. Cieszę się oczywiście, bo tylko na cycuchu chowany, ale nie wiem czy nie zaszkodzę jego kręgosłupowi. Dodam, że na spacerkach spędzamy większość dnia. Przecież nie będę siedzieć z nim w domu dopóki nie będzie siadał a zaraz zimno się zrobi i trzeba będzie Szkraba ciepło ubrać i tym samym miejsca już wcale nie będzie. :-(

Wybaczcie, skopiowałam z innego wątku.

Puszczam oczko do mojej znajomej ;-)

no niestety kobietko-smyk ci rośnie na pociechę;), kurcze nie wiem co ci poradzić bo tak patrzę na moją gwiazdę i będę mieć podobny problem;), synek starszy miał 5-6 mies. zimą kiedy przeszłam na wersję spacerową (mam x-landera) i idąc na spacery jechał w spacerówce, siedzisko miał rozłożone na maksa na płasko jak się dało... potem jak miał mocniejsze plecki to bardziej już siedział w spacerówce. koleżanka woziła swoją wcześniaczkę od dnia narodzin w spacerówce coneco na płasko bo było duszno i gorąco i nie chciała jej dusić w gondoli a Gabi nie ma teraz jakoś krzywych plecków...
spróbuj może rozłożyć spacerówkę na płasko i zobaczyć jaki będzie kąt nachylenia... no i czy masz jakiś śpiworek do niej bo to zawsze cieplej niż sam kombinezon

ja też częściej myślę jak moja mała wejdzie zimą do wózka, myślę też powoli o tej wersji spacerowej, albo albo koleżanka ma starszą córcię o 6 mies i wózek maxi cosi mura-gondola jest dłuższa o 5cm, niedługo będzie zmieniać na spacerówkę inną i myślę czy by mi nie pożyczyła na 2-3 mies.;)

o kurcze właśnie doczytałam jaką dużą gondolę ma Bolder!! a moja ma tylko 74 cm długości;)
ja mam szczepienie małej 18.10 to ci napisze jaka twoja przyszła synowa jest duża;)

ja mykam spaciu bo głodomorek pewnie niedługo się obudzi;)

Ostatnia edycja:
dobry wieczór :-D

Asionku najserdeczniejsze gratulacje ! zdrówka dla maleństwa wracaj szybko do formy i do nas ;-)

paulina libby ja mam ten sam prooblem rafciowi juz nogi wystają a jak dojdzie spiworek i on wielki i kombinezonie to juz totalnie zero miejsca . I za nied ługo dam spacerowke ale na leżąco . A tez mam X lander ;-)

UWAGA UWAGA dostałam plamien @ SIE ROZKRĘCA :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-);-);-);-);-);-);-);-);-):-):-):cool::cool::rolleyes::rolleyes::laugh2::laugh2::-D:-D:tak::tak::rolleyes::yes::happy::happy::happy::happy::happy::rofl::rofl::rofl:

oj nie ma Was :-(
ide spać;*
D O B R A N O C ; * ** * *

Ostatnia edycja:
Witam dziś w klubie niewyspanych....:baffled:
f020.gif

reklama
i tu tez jestem pierwsza :)))
:-);-):-D:tak:

miłego dnia :)

młoda - to nie wiem mam gratulować, haha ha co za paradoks, ja na @ reaguje płaczem hehehheheh ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry