reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ale sie wkurzyłam miałam dziś dostać duży towar na 5000,00 i dupa drogi nieprzejezde i dopiero w poniedziałek bedą :wściekła/y: gnoje jedne:wściekła/y:
własnie po mału tworze bloga;-) pierwszy raz to robie więc troche ślamazarnie mi idzie ale jednak:-) i postanowiłam na allegro kupic taki program do robienia ładnych stron żeby własnie na allegro zacząć się wystawiać :) może to coś pomorze ) a poza tym jak bede gderać to nic sie nie zmieni TRZEBA DZIAŁAĆ I WALCZYĆ O SWOJE a co ja nie dam rady ??:-D

witaj mama05 ja tu jestem :) i widze że irytuje nas ta sama rzecz :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam,

jestem i ja, choć nie obyło się bez problemów. Spóźniłam się do pracy przez to co się dzieje na drogach. Kiedy ta zima się skończy ????

marylka, miłego tworzenia.
ewelina, trzymam kciuki za zafasolkowanie

Witajcie ;)

mój posunął się jeszcze dalej - on mi 3 dni po przytulankach powiedział, że jestem w ciąży ... ;) i że to córcia będzie ... prorok jakiś czy co????
pewnie, ze tak samo kochalibyśmy chłopczyka ... moze uda się następnym razem?

fajnie, ale wiesz, z tego tytułu to i pewne obowiązki wynikają :-D:-D:-D
a jak tam po wypoczynku?

nie ma sprawy :) podejme sie:-)

ja generalnie nabiał i słodycze, więc ... powinno być dwoje ... tak jak kiedyś chciałam - bliźniaki ;)

my planujac ciaze marzylismy o blizniakach, wszedzei szukalismy znaku z nieba ze bedzie 2-ka i czesto nam sie takie zdazaaly, mimo ze u nas w rodzinie nie ma (nie bylo!) blizniakow i szanse nikle... fred wierzyl dzielnie, ze kiedys musi byc 1 raz... dzicia urodzila nam sie jedna, 22 grudnia,(termin mialam na 5 stycznia), a chwile po mnie - 14 stycznia moja ciocia... URODZILA BLIZNIAKI!!! 2 chlopcow, jej 3 i 4 juz dziecko... wierzyc mi sie nie chcialo
tylko w mojej sytuacji, jak zobaczylam jak wygladalo jej pierwszych 6-7 m-cy to mi sie odechcialo blizniakow... i stiwredzilam, ze bog czuwal ;)

maryla bardzo sie ciesze ze zaczelas robic bloga :) to bedzie napewno bvardzo pomocne dla dziewczyn takich jak ja :) bo jednak roznica cenowa jest spora nie wiem jak u innych dziewczyn z zagranicy ale u mnie jest dosc drogo i oplaca sie nawet dolozyc do wysylki z polski

wiecie co przyszłam sie porzalić - możecie nie czytać :tak:
tak sobie pogadała z moim bylym szefe (zawsze mieliśmy dobre relacjie i nawet pomógł mi założyć tą firme i nadal mamy kontakt) że łatwiej jest facetowi niż babce prowadzić firme babka jak pracuje to rzuca L4 albo pisze wniosek o wychowawche i już a ja wychowawcze mi sie nie należy l4 odpada bo przeciez nie moge sklepu na tydzień zamknąć a jak facet ma firme i planują ciaze to co to na jego firme wpływu to nie ma :-( no ale co wiedziałam na co sie pisze :)

ogólnie mam kiepski dzień bo cały czas myśle jak to będzie czy mąż da rade nas utrzymać (zarabia mało ok 1000,00) (dobrze że mieszkamy z familją bo sami to niewiem czy teraz byśmy dali rade a co dopiero z dzieckiem) i czy sklep na tyle sie rozkręci że będzie stać mnie na pracownika a jeśli nie to co wtedy ?? masakra tysiąc myśli na minute i stwierdzam że lepiej o tym nie myśleć pozostawić to życiu tylko że ja tak nie umiem zawsze lubie sobie wszystko wcześniej zaplanować i poukładać w głowie i myśle i mysle i sie martwie , nie wiem co dziś ze mną sie dzieje boje sie ciąży - konsekwencji jakie to będzie miało na sklep a z drugiej strony tak bardzo tego pragnę:wściekła/y::-:)no::zawstydzona/y::wściekła/y:

acha no i doszłam do wniosku że niezły ze mnie psychol :-D

marylka nie matrtw sie na zapas, rade zawsze sie jakos daje
podam ci przyklad piekarki mojej tesciowej:
ma w turystycznym malutkim miastezku jedyna piekarnie
jak byla w ciazy to sie martwila, z eprzeciez nie zamknie itp
mieszka z mezem
i wiesz co... ona od 6-7 rano zalezy jak mala spi bierze ja do wozka ze soba do piekarni
ma takie specjalne pomieszczenie nawet za tym gdzie kasa, gdzie ma taki urzadzony mini pokoik
jak mala jeszcze spi, to jej nie budzi tylko bierze ze soba dzieciece mikrofonki czy nie wiem jak to sie po pl nazywa (baby phone
patrz na to z innej strony, dzidzie wezmiesz do sklepu, na mate czy w chodzik, mozesz jej tam robic jedzenie, przebrac (nawet higienicznie mniejszy problem niz w piekarni!!!!). jeszcze bedziesz miala dodatkowy temat z klientkami!!!! jestes u siebie i to jest najwiekszy plus. a do biura dziecka pod pache ze soba nie wezmiesz....

w ogole mam dziewczyny pytanie w pl bylam (zdażylam na szxczescie) u gina bo miesiaczki nadal brak od 7 grudnia do nadal jak juz kiedys pisalam i ona mowi ze wypadla mi jedna ze moze to byc przez to ze odstawilam tabletki dala mi luteine i powiedziala ze mam sie nie denerwowac (haha ja nie umiem sie nie denerwowac) miala moze ktoras z was zeby nie miec @ tyle czasu :( a no i skierowanie na cytomegalie toxoplazmoze i rozyczke mi dala mama wczoraj wyniki odebrala ale nic nie wiem z tego :( tam jest tak ze te badania byly podzielone na 2 kazde takze jest 6 wynikow i w rozy sa 2 dodatnie a w toxo 1 dodatni 2 ujemny i tak samo w cyto nic z tego nie rozumiem
:(

w ogole mam dziewczyny pytanie w pl bylam (zdażylam na szxczescie) u gina bo miesiaczki nadal brak od 7 grudnia do nadal jak juz kiedys pisalam i ona mowi ze wypadla mi jedna ze moze to byc przez to ze odstawilam tabletki dala mi luteine i powiedziala ze mam sie nie denerwowac (haha ja nie umiem sie nie denerwowac) miala moze ktoras z was zeby nie miec @ tyle czasu :( a no i skierowanie na cytomegalie toxoplazmoze i rozyczke mi dala mama wczoraj wyniki odebrala ale nic nie wiem z tego :( tam jest tak ze te badania byly podzielone na 2 kazde takze jest 6 wynikow i w rozy sa 2 dodatnie a w toxo 1 dodatni 2 ujemny i tak samo w cyto nic z tego nie rozumiem

Czesc dziewczyny! w ogole to pisze pisze, jak najszybciej staram se nadrobic zaleglosci i sie zapomnialam przywitac!
asiuasiu : mi sie nigdy taka przerwa nie zdazyla... ale nie martw sie na zapas ( choc wiem ze latwo powiedziec, ja tez z tych wiecznie zestresowanych zyciem ;)
jak sie udal pobyt w PL ?

marylka: super pomysl z blogiem i handlem na internecie. ja na snieg nie narzekam bo tu nie ma, ale moj tata wczoraj nie mogl wyleciec do anglii z bydgoszczy. biedny mogl wziac tylko 4 dni wolnego zeby zonacczyc wnuka, a tu pech: 1 dodatkowy stracil bo wylatuje dopiero dzis...

jakie plany w ogole macie na dzis? ja mam lenia... wstalismy z malym o 9h37... wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyd....

Spokojnie to normalne, mój najdłuzszy cykl po odstawieniu tabletek wynosił 88 dni, a ostatni w którym zaciążyłam 59(tyle by wyniósł)

asiuasiu1 , zapmarta -witam maryla86 Ciebie tez i rozumiem Twoje nerwy,zawsze byloby troche zajecia gdyby towar dojechal a tak-nerwy:wściekła/y:drogowcy juz chyba co zime beda zaskoczeni,taki ich urok a my sie meczymy!!!! maryla sprawdzalam ten wozek,o kt. pytala jedna kobietka;-)zapomnialam KTO:confused:espiro vector..... jest super-u Ciebie 915 kosztuje gondola czy 3w1:confused::confused:jakie kolory sa dostepne:confused:no i gdzie Ty kobietko mieszkasz-gdybym cos zamawiala to bedziesz wysylac pod Poznan:tak:

patipaula-czyli bedzie trzeci maluch-o przepraszam Twoje dziewczynki to juz nie maluchy:tak::tak:skoro masz 2 corki to teraz synka zycze;-) my z mezem tez od maja,czerwca zaczynamy tarania o trzeciego krasnala:blink:co prawda w sobote robie test bo troche sie zapomnielismy z szanownym i moze bedzie wczesniej.... zobaczymy-w kazdym razie ciesze sie,ze jestes tu z nami bedziemy wdzieczne za kazda dobra rade:tak::tak:jak sie czujesz:confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Czesc dziewczyny! w ogole to pisze pisze, jak najszybciej staram se nadrobic zaleglosci i sie zapomnialam przywitac!
asiuasiu : mi sie nigdy taka przerwa nie zdazyla... ale nie martw sie na zapas ( choc wiem ze latwo powiedziec, ja tez z tych wiecznie zestresowanych zyciem ;)
jak sie udal pobyt w PL ?

marylka: super pomysl z blogiem i handlem na internecie. ja na snieg nie narzekam bo tu nie ma, ale moj tata wczoraj nie mogl wyleciec do anglii z bydgoszczy. biedny mogl wziac tylko 4 dni wolnego zeby zonacczyc wnuka, a tu pech: 1 dodatkowy stracil bo wylatuje dopiero dzis...

jakie plany w ogole macie na dzis? ja mam lenia... wstalismy z malym o 9h37... wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyd....

w polsce nawet nie pytaj :wściekła/y: na dzien dobry po przylocie oszlam do fryzjera super fryzjer(mam swoja pania ale daleko od mojego miejsca zamieszkania a tamten w centrum byl i polecany wiec poszlam) mowie pani ze chcialam jasny balejage mialam jeden kolor taki sredni blond i chcialam jasniejsze a pani owszem zrobila 2 blondy ale pomiedzy ciemny braz i tyle zrobila tego brazu ze wyszlam z ciemniejszymi niz weszla :wściekła/y: chcac zaoszczedzic czas wlasnie tak sie zalatwilam i koniec koncow ledwo co upchala mnie ta moja stala pani fryzjerka uff i na szczescie mam juz ok moje kolezanki smialy sie ze przesadzam itp ale to jest moj slub ja chce sie na nim czuc dobrze przeciez 1- dzien taki w zyciu z lekarzem tez ledwo zadzylam bo moja p.gin w szpitalu pracuje i jak ja akurat przyszlam miala 2 ciecia chciala zebym przyszla dzien pozniej ale ja juz wylatywalam i tak tez mnie zbadala szybko ale na szczescie w ogole i dalej umowiona bylam z krawcowa na piatek zeby uszyc bolerko(w czwartek przylecialam) a ona mi ze w pon(we wtorek wracalam ) i co poszlam w pon pomierzyla mnie i na koniec mowi dobra to ja uszyje a mama odbierze wiec nawet nie wiem co bede miala na sobie haha podsumowujac moj pobyt w pl byl do bani :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry