reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pszczółka nie pisz tak. Ja nadal uważam się za staraczkę, bo to że w ciąży jestem to mamą jeszcze mnie nie czyni. Mamą będę jak urodzę dzidzię. Biorąc pod uwagę moje przejścia mam prawo mieć spaczone myślenie.

każda czasem ma gorsze i lepsze dni! ale każda pasuje!!!!

ja uciekam, jak dam radę będę pod wieczór ;-)

reklama
PSZCZÓŁKA- nie słyszałam o tym aby HSG posklejało jajowody-nic takiego stać sie nie moze-kontrast jest podawany pod cisnieniem i raczej rozklei delikatne zrosty:)
myśle ,ze gin wie co robi i poprostu umów sie na wizyte -zrob hsg i działajcie-wiele dziewczyn po hsg w pierwszym cyklu zachodzi :))
pisałam Ci w smsku jakie są odczucia-co prawda nie wiem tego po sobie ,ale ta osoba na pewno mówi prawdę :))

a staraczki powracają :))
ze staraczek jeszcze Ty,ja Wiola ,Rurka,Gumisia,Oliwka,Ewula,Zizi,Pok pewnie jeszcze kogos ominęlam...damy rade-uda sie i nam:)

PALEMKA- gdzie jesteś???
czy któraś wie co z Palemką-dawno Jej nie widziałam:-(

byla wczoraj. jestem pewna, ze wroci :) na forum jest na bank. ja tez juz coraz bardziej zagladam na "staraczki po raz pierwszy" bo tam bardziej moje tematy - wiekszosc staraczek, a nie zaciazonych i wszystkie walcza o pierwsze dziecko, wiec nie ma rozmow o obecnych. Aczkolwiek Was kocham mocno i nie zostawie :)

mama - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dzien dobry:) jakies nowinki ??
mamita jestes? wiesz co sie u mnie dziwnego dzialo wczoraj wieczorem mialam rozciagliwy przezroczysty sluz wieczorem, i pierwszy raz poczulam szyjke macicy inaczej niz zawsze, byla na wyciagnie palca spokojnie twarda i z takim guziczkiem wiec zamknieta, dzis 28 dc tempka skoczyla o 1,5 stropnia w gore wiec moze jeszcze malpa nie przylezie, wieczorem z rozcienczonego robilam owulacyjny bo zglupialam przez ten sluz i wyszedl negatywny, powtorze w srode rano, sama nie wiem co o tym wszystkim myslec...

gumisia - taka mialysmy konwersacje w nocy a Ty dalej roztrzasasz :) po sluzie nie da sie poznac czy jest ciaza czy nie ciaza! nie ma takiej metody. Czasem sie sprawdza czasem nie - szans jest pol na pol, wiec do sluzu nie nalezy przywiazywac wagi. Moze sie zdarzyc sluz rozciagliwy pod koniec cyklu. A skoro mowisz, ze tego przezroczystego bylo minimum to tym bardziej bym na to nie zwracala uwagi.
Ja mam wrazenie, ze te obserwacje to dla Cieie wiecej nerwow niz poztku :) wyluzuj kochana troszke! :)) sciskam mocno!

nniom to ze staraczek juz prawie sama zostalam :( niedobre jestescie :( wracac

mlodamamusia zostawily nas i oliwka zaraz tez to zrobi, i nastana pustki

ej! ja jestem! mama jest! oliwka jest! wiola! zizi! sergi! mam nadzieje, ze o nikim nie zapomnialam. ale fakt faktem, ze to juz bardziej watek wystaranych 2011 niz staraczek :) (chodzi mi o tresc, nie nazwe) :)

a ja juz po porannych obowiazkach, teraz ruszam dalej.
buziaki!

Mlodam kochana jesteś :* Ja CI życzę szczęśliwego porodu i zdrowego dzidziusia :-) A potem znowu będziesz staraczką :-)

Mama więc już nie będę nic na internecie czytać, bo sie tylko stresuje. A wogóle jak przyszłam do tego ginka i mówie co i jak, to mnie ustawił do pionu bo mówi: czemu Pani uważa że coś jest z panią nie tek, a ja mówię, że w ciąże nie moge zajść, ale on: a moze męża trzeba zbadać, ale jak mu pow. że z pierwszym dzieckiem nie było problemów, że miałam cc i mi się brzydko goiło to dlatego dał mi skierowanie, ale tak jak Ci pisałam, nie od swoejgo szpitala przy klinice :baffled: pewnie, że na nfz chodzę.A wogóle to w tym cyklu mam wszytsko nie tak, okres miałam taki skąpy, dwa dni w środku nic, teraz temperatura raz wysoko, a raz nisko-masakra. Mama a Ty się wybierasz na hsg??? Nie wiesz czy Rurka była?

Witaj Pok :-)

jestem :)
szamam obiadek, mlodziez spi
zaraz jeszcze 2 jogurty i zasluzona kawa wiedenska
a na 15 ide z P. do lekarza bo mu oko spuchlo. nie wiem czy go przewialo bo faktycznie akurat te prawe ma wrazliwe na wiatr, czy jakie suczulenie, bakteria
wiec wole isc sprawdzic, a co tam! choc masc jakas dostane zeby zeszlo

mlodam : kciuki za wizyte :) widzialam foto na wystaranych sliczny brzusio :)

wisienka : fotki ciuszkow sliczne !!!! tez takie chce!!!!! :)

asionek : moj tez sie w nocy rzuca :) 11 maja idzie na cala noc do szpitala angrywac sen, beda szukac dlaczego ma taki nerwowy sen
bo zdarza mu sie tez trzesienie noga. sa osoby ktre to maja tak po prostu jakos to sie nazywa... nerowwosc nog czy cos...
ale tata F. tez to mial a od 4 lat ma parkinsona, mimo ze wcale nie jest stary (59) wiec lepiej sprawdzic co w trawie piszczy...

kurde jak przyszlam z deserem i kaw ana relaks to wszystkie przepadly ... cisza...

Ostatnia edycja:
Mamą będę jak urodzę dzidzię.

Tak na marginesie coś opowiem.
Jak chodziliśmy na nauczki była para, która spodziewała się dziecka i kobieta która prowadziła "Planowanie rodziny" nakrzyczała na dziewczynę, gdyż ta powiedziała właśnie że będzie mamą. Chodziło o to, że mama jest się od momentu poczęcia...według tej kobiety.

JOS- smacznego :))

ZIZI- jaki kwiat Cie "opluł" -no wiecie co??;/;/nie mam takiego co pluje...

POK- dzięki za &&&&
ja na ten wątek -starania po raz pierwszy nie wchodze-bo tam to już wogóle nie pasuję;/ siedzę tu..

Mama więc już nie będę nic na internecie czytać, bo sie tylko stresuje. A wogóle jak przyszłam do tego ginka i mówie co i jak, to mnie ustawił do pionu bo mówi: czemu Pani uważa że coś jest z panią nie tek, a ja mówię, że w ciąże nie moge zajść, ale on: a moze męża trzeba zbadać, ale jak mu pow. że z pierwszym dzieckiem nie było problemów, że miałam cc i mi się brzydko goiło to dlatego dał mi skierowanie, ale tak jak Ci pisałam, nie od swoejgo szpitala przy klinice :baffled: pewnie, że na nfz chodzę.A wogóle to w tym cyklu mam wszytsko nie tak, okres miałam taki skąpy, dwa dni w środku nic, teraz temperatura raz wysoko, a raz nisko-masakra. Mama a Ty się wybierasz na hsg??? Nie wiesz czy Rurka była?
PSZCZÓŁKA- z tego co wiem to Rurka jeszcze nie była..
a ze staraczek jeszcze jest moja Palemka kochana i Sergii :))

a co do badan to mysle ,ze warto i męża przebadać-my też nie mieliśmy z Toma strony problemu a teraz po badaniu okazało sie ,ze ruchliwość zaburzona;/;/i witaminy:)

tak więc Ty na hsg a mąż na badanie armii i nowy cykl jest Wasz!!! :)))

ASIONEK- witaj ciężaróweczko:)) fajnie,ze u Ciebie wszystko si :))

jezuuuu dziewczyny piszcie cos bo grozi my wydladowanie na watku "tesciowa" albo na wyprzedazach internetowych
moze lepiej pojde po ksiazke...

Tak na marginesie coś opowiem.
Jak chodziliśmy na nauczki była para, która spodziewała się dziecka i kobieta która prowadziła "Planowanie rodziny" nakrzyczała na dziewczynę, gdyż ta powiedziała właśnie że będzie mamą. Chodziło o to, że mama jest się od momentu poczęcia...według tej kobiety.

ZIZI- ja też tak uważam -dlatego w sercu mam 4 dzieci-2 mogę utulić a 2 odeszło...

reklama
Dostałam Stephanotisa i chciałam my gałązkę zawinąć, a on się odgiął i mi kropelka z listka wpadła prosto w lewe oko:wściekła/y:

Szkoda że się nie wie od razu czy jest się w ciąży....:-(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry