reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pszczółka :)) miałam bardzo przystojnych studentów czterech i ze dwie urocze studentki i byłam świadkiem całego doktoratu na temat mojego maluszka :)))))))

A właśnie made no ja romans miałam w sprawie tych wymiarów NT i NB :)))))

sol hej ho!

Ostatnia edycja:
reklama
KOCURR: leć do dentysty!!!!! bo męczysz się nie potrzebnie... nie wyrwie Ci, ale oczyści i zobaczysz, będzie spokój!!! Ja nie jestem taka hej do przodu z dentystą, ale sama wiesz, że zęby trzeba mieć w pełnej klasie w ciąży, bo Dzicko też zabiera wapń i zęby słabsze!!!

MADE- ufff ciesze ,sie ze pamietałaś-no to juz jestem spokojna-Ty wizualizacja,Kocurek bobo mysli włączyła to musi sie udać:tak::tak::tak:

KOCUREK- no ja mialam w planie pozniej na kompa wlecieć ,ale czekam na info od Poka:-D:-Dmam nadzieje,ze Pok bedzie już sie witała -to my Poczki:))

WIOLA- ja w planie jak zawsze pożadki domowe-zaraz pranie wstawiam ,poodkurzałam,kuchnia ogarnięta,jeszcze łazienka zostaje:-p

JUST- ja piję kawkę wiec herbatkę poprosze pozniej ;-)

OLIWKA- niefajnie...

Oliwka - przepraszam, po prostu zapomniało mi się... Chyba nie doczytałam wszystkiego i jakoś nie udało mi się odpowiedzieć na wszystkie posty. Jak Twoja siostra?
Siorka ok,już z nami i w nowej szkole,dzisiaj pierwszy dzień.

Jos - ja troszkę już czytałam o dwujęzyczności dzieci i o tej zasadzie "one parent-one language", ale ona nie jest wcale taka łatwa do wprowadzenia... :eek: Jednak widzę, że pracy sporo, żeby dziecko płynnie mówiło w obu językach... No, ale będziemy się starać! Dzięki, ze podzieliłaś się ze mną swoimi doświadczeniami! :-)

Kochane, wszystkie bez wyjątku pozdrawiam! I już uciekam spać, bo gały mi same lecą... Dobrej nocki!

Mi to nie szło,mieszkając w Hiszpanii automatycznie mówiłam do małej po hiszpańsku.

Dziś ja pierwsza ;-)

Czekam ............
Dzień dobry:)
witam sie z rana
czesc kociaku:-)
ja mam dzis ciezka noc za soba...mala co chwile budzila sie z placzem, brzuszek twardy nie wiem o co chodzi.
dzien bedzie jeszcze gorszy, mala jedzie do cioci na caly dzien(malymi kroczkami do celu). Boze jak ja bez niej wytrzymam? juz sobie powymyslalam zajecia: mycie oken, zmiana firanek i przede wszystkim ide do ogrodu, grabic sprzatac itd.
narazie mala jeszcze spi wiec sobie siedze.... musze torbe jej spakowac...
A co to za wyjazd???

Dzień dobry!!!:-):-):-)

ja też dzisiaj kobieta czynu :-D
byłam już na pobraniu krwi, wchodzę po numerek, a pani Piguła, pyta: "pani w ciąży? To pani już zostanie" :-D więc kolejka mnie nie obowiązywała :-D tylko oczywiście jakiegoś świstka lekarz mi nie dał i musiałam po całej przychodni biegać, żeby jakiś tam świstek wypełnić...

Zakupy już zrobione, świeże pieczywko, na obiad już też mam coś :tak: hahaha i muszę się pochwalić!!! Kupiłam na nową drogę życia garnki :-D:-D:-D śliczne z żółtymi tulipankami :-D

MAMA, KOCURREK, WIOLKA, MADE komu herbatki???

A ja wredna Cie nie obudziłam!!! :((( Nie mam głowy:(

mamitka - od dwóch nocy moja mantra to: Trafione-zatopione :-p nic się Kochana nie martw ;))))) ja nie zapomniałam o Twojej fasolce !!!!!! :-D))))

Wiola - ja byłam w szpitalu bez dziecka 8 dni i wiem jakie to przeżycie dla matki. Kciuki Kochana ;)))
Made...Witaj:) Cóż to za słynne wizualizacje??? :)

Hej Dziewczyny :-D Witam się i ja :-)

Mama &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzidzie :-)

Wiola współczuję Ci nocy, biedna Iwonka, może kolkę ma?

Hej Made mam nadzieję, że Twoje nóżki mają sie lepiej :-)

Kocurku to Ty miałaś studentów jak byłaś na usg? Pytam, bo tak przeleciałam te strony od wczoraj.

Pok jak teścik???

Sol ja robię torty z biszkopta :-) piekę biszkopt w tortownicy, kupuję dwa opakowania kremów do tortów różne smaki, takie co się na mleku miksuje i wychodzą super. Można też taki biszkopt posmarować dżemem pod tą masę albo dodać jakieś owoce :-) ostatnio nawet piekliśmy z mężem na moje urodziny, a ja jemu upiekłam :-) Tylko przepis dam Ci jutro albo napisze Ci w smsie po południu, na biszkopt. Zawsze wychodzi :-)

Hello:)
Ja też taki torcik robiłam.Biszkopt z paczki dr.Oetker czy jakoś tak,piecze się 30min,kremy na mleku,owoce i ewentualnie galaretka no i posypka cukierkowa:))) tudzież bita śmietana,obowiązkowo połowę wszystkiego zjedz przy robieniu:)))
Torta rozkrajasz po upieczeniu (albo kup gotowe spody!) i przekładasz kremami:)))

Dzisiaj mam ginka na 17:)
Jutro meczyk i pojutrze:) Play Off-y się zaczynają:)))

hehehehe mama :-):-) to czekamy...

boogie kochanie to jest martwy, pusty, otwarty ząb i nic tam nie ma do leczenia już :sorry: najwyraźniej coś się pod nim robi albo jakieś nerwobóle od pozostałych bocznych korzeni - tak czy siak to jest ząb do rwania bo raczej na nim już nic sie nie da zbudować... dlatego wolałabym poczekać z miesiąc jeszcze...

PSZCZÓŁKA- hej i dziekuje za &&&&&& no udalo nam sie trafic w samą owu wiec jestem pełna nadziei jak jasny gwint!!

SOL- ładny avatarek :)
przyjemnej wyprawy do Reala..

JUST- dobrze mówisz Kocurkowi z dentystą! :)

WIOLA- ja planuje dac Zuze na wakacje na kilka dni do mojej siostry ,ale to w wakacje i bedzie mialam 6 lat wiec domyslam sie jakiego Ty masz stresa...ale na pewno bedzie si!

KAROLA: daj spokój zaraz tam wredna ;-) każdemu może się zdarzyć :-D dobrze, że w kolejce czekać nie musiałam :tak:

zaraz wyruszam na podbój urzędu miasta, muszę się dowiedzieć o dofinansowanie do mieszkania, mam nadzieję, że pojawi się jakiś konkret...

KOCURREK: ty mnie nie czaruj, bo ja swoje wiem :tak: Kocurrek jest strachajło przed dentystą i tyle :-D skoro tam się robi stan zapalny, to trzeba to leczyć, jak pulsuje i boli, to znak, że dobrze nie jest, ale ja Ciebie na siłę nie zaprowadzę :tak: tylko się będziesz męczyć...

Ostatnia edycja:
sierściuszku - dostaniesz u dentysty normalne znieczulenie - takie dla ciężarnych i po krzyku :tak: Bardziej niż znieczuleniem szkodzisz teraz maluszkowi tą infekcją w zębie :tak:

Noż... Emi zamiast jeść bo chce wyjść to się do cycka śmieje :sorry:

boogie i mama macie rację... jak mi nie przejdzie to trzeba będzie skonsultować ajajaj....

sol no właśnie to mi na sercu leży i pójdę mimo paronoicznej fobii :-(

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry