reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a wiecie co wiem ze to glupie i dużo osób nie chciało by i mówi że to masakra ale ja bym chciała bliźniaki :tak: wiem krejzol ze mnie ;-)
Maryla - a ni się teraz bliźniaki marzą :-p A mąż jak o tym wspominam chce mnie po głowie bić :-D

ja tez sie boje,tymbardziej,ze dzieci mialy sluszna wage-corka miala 3720 urodzona 2 tyg.przed terminem a syn w terminie i mial 4100 ja mam 170cm wzrostu i obecnie waze 64kg wiec nie jestem jakas duuza:-):-)ale potem bede sie martwic jak pokonac bol.na szczescie z synem porod byl szybki-skorcze takie konkretne zaczely sie o 12.20 po poludniu o o 14.11 Go urodzilam-wiec glowa do gory-drugie idzie szybciej;-):tak::-Dja sie tez boje o wage malucha bo kazde kolejne dziecko niby jest ciezsze od porzedniego to teraz urodze takie 4500!!!!! :confused:A JA NIE CHCE CESERKI
mama - czy ja wiem czy drugie jest zawsze większe:confused: Moja starsza siostra ważyła więcej ode mnie a obie w terminie urodzone :tak:

No a u mnie nic nowego - nadal czekam na czerwiec bo drugie chcę urodzić jak Karolę - kole kwietnia a nawet maja - więc zaczynamy w lipcu i zobaczymy. Jak na razie plastry i przeziębienie u mnie panują. Już całą trójką chorzy jesteśmy :wściekła/y:

reklama
maryla86, mama05 - na dzidziusia czekaliśmy dość długo więc jak się fasolka pojawiła w brzuszku to byliśmy tak bardzo szczęśliwi, że chcieliśmy powiedzieć rodzicom od razu i dać też ogłoszenie w Wyborczej :-D:-D:-D
dlatego też jak tylko wszystko wróci do normy po porodzie zaczynamy próbować drugie ... bo nigdy nie wiadomo ile się zejdzie ... a coraz młodsi nie jesteśmy ...

prawie pólmetek, zleciało nie wiadomo kiedy ... ;) ale to i dobrze, bo nie mogę się juz doczekać ....
czuję się bardzo dobrze od początku ciąży - jedyne to mam zgagę ... więc mogę się nawać szczęściarą ;)

a kto w brzuszku? NATALKA!
i takie przeczucia były od początku ... i z wyborem imienia nie było problemu ;) a to też jakiś znak ;)

bardzo się cieszymy, że to dziewuszka (90%) bo nic między nóżkami nie ma a gdyby chłopak to być już powinno - w związku z długim oczekiwaniem było nam wszystko jedno co aby zdrowe ;) ... więc nie próbowaliśmy na "coś" konkretnie ;)

Sol-wiem ,reguly nie ma z ta waga dzieci. jednak w wiekszosci przypadkow tak jest:-)ale jak widac na Twoim przykladzie nie zawsze:tak: kpi23-ciesze sie razem z Toba,ze bedzie corcia,ja tez mam pierwsza core. imie tez u nas bez problemu bo jak tylko dowiedzielismy sie o ciazy to maz od razu powedzial-"Zuzanko czekamy na Ciebie"-i w 23t.c. okazalo sie,ze bedzie corka. choc chlopcy tez sa uroczy;-)

pracowalismy nad pierwszym suwaczkiem mam nadzieje,ze wyszlo:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczyny
zagladam na chwile, nim dokonzy sie kolacja
maly w lozku od 7, tesciowa odjechala o 16h30 :)))))))))))))) happy !!!!
ciagnie sie za mna to zaliczenie... chyba sobie w leb strzele, tak juz mam dosc ;) wiem ze ebde miala porblemy i ze juz jest z apozno i to mnie tak dobija
no ale moze cos wymysle, w najgorszym wypadku wrzesien bedzie...
moja kolezanka urodzila wczoraj o 9 rano coreczke ole :))))) tylko 1 fote zkikalam na nk, wstawiona pewnie przez meza i przypomnial mi sie moj pobyt w klinice i juz znow mam ochote tam wrocic
marylka jak tam jogurciki ???? bo ja wchrzaniam wciaz miecho..; jakos nie moge sie przestawic :)

maryla86, mama05 - na dzidziusia czekaliśmy dość długo więc jak się fasolka pojawiła w brzuszku to byliśmy tak bardzo szczęśliwi, że chcieliśmy powiedzieć rodzicom od razu i dać też ogłoszenie w Wyborczej :-D:-D:-D
dlatego też jak tylko wszystko wróci do normy po porodzie zaczynamy próbować drugie ... bo nigdy nie wiadomo ile się zejdzie ... a coraz młodsi nie jesteśmy ...

prawie pólmetek, zleciało nie wiadomo kiedy ... ;) ale to i dobrze, bo nie mogę się juz doczekać ....
czuję się bardzo dobrze od początku ciąży - jedyne to mam zgagę ... więc mogę się nawać szczęściarą ;)

a kto w brzuszku? NATALKA!
i takie przeczucia były od początku ... i z wyborem imienia nie było problemu ;) a to też jakiś znak ;)

bardzo się cieszymy, że to dziewuszka (90%) bo nic między nóżkami nie ma a gdyby chłopak to być już powinno - w związku z długim oczekiwaniem było nam wszystko jedno co aby zdrowe ;) ... więc nie próbowaliśmy na "coś" konkretnie ;)

super! gratulacje :) dumna jestem ze bedzie dzidzia moja imienniczka :))))

Cześć Dziewczynki:-)
Ja dzisiaj pół dnia na kompie spędziłam ale na BB czasu nie było... 2 godziny na skype z rodzicami i 2 godzinki z teściami. Dziadkom trzeba było wnusie pokazać i aż się dziwiłam że małą na spanie nie brało:tak:
A co do nowo urodzonych dzieciaczków to moja szwagierka urodziła dziś w nocy :-D:-D4 dni po terminie. I tak wcześniej niż ja (14:-D)Miała być Karolinka ale jest jak na razie Martynka. Póki co.
My o ciąży powiedzieliśmy rodzicom we Wigilię po zrobionym teście. Dobrze że akurat byliśmy w Polsce bo nie mogliśmy się już oprzeć ochocie podzielenia się z nimi naszym szczęściem:-D Ale już wcześniej było to praktycznie pewne. No i od samego początku miałam przeczucie że będzie dziewczynka i jest a imię też przyszło szybko i już w pierwszych dniach od przywyknięcia do tego że "jestem w ciąży":-D
Następne starania planujemy rozpocząć maj-czerwiec o ile gin nie będzie miał nic przeciwko.

witam sie z rana:tak:zawiozlam corke do przedszkola i musze napisac,ze dzis to normalnie wiosna w odniesieniu do tego co bylo przez kilka otatnich dni przynajmniej tu u nas w Poznaniu. dzis "tylko" -16 stopni. pozdrawiam kobietki;-)maz moj zdolny mi wczoraj suwaczki jak widac zamontowal:-)

josephine : super że już wróciłaś :) jak tam weekend?? odpoczełaś ?? zaliczeniem się nie martw, jakos to będzie;-) zobaczysz.
No a co do jogurcików to różnie od 4 dni mam straszną ochote na mięsomi nie moge sobie odmówić -zachcianki przedokresowe :) ale nabiał tez jem dzielnie albo chociaz szklanke mleka wypijam :tak:próbuje, choć ostatnio stwierdziłam że co będzie to będzie

mama05: piękne suwaczki :) napewno niedługo będzie następny :)

ja wczoraj dla żartu mezowi powiedziałam że okres sie spuźnia - bo coś mnie wkurzył przez tel potem on do mnie przyszedł i tak sie cieszy spuźnia sie ?? a ja mówie że nie wiem bo w sobote ma przyjść i sie pytam czy sie wystraszył że juz teraz a on ze sie nie boi bo nie ma 3 lat :) znaczy że też juz chce no i coś czuje że starania na listopad nawet mogą sie przezucic , ale wolała bym w grudniu, ale zobaczymy jak to będzie i czy wytrzymamy :)
a moja mam jak patrzy jak ja jem to sie smieje i mówi że ciąża coraz bliżej :)

sol : no to może razem będziemy miały bliźniaki :) - w bliźniaczej ciąy przeraża mnie tylko fakt ze tam szybko na zwolnienie trzeba iść i leżeć bo to ciąża zagrożona jest - tak ją lekarze traktują a ja bym wolała pracować do końca , moja znajoma pracowała całą ciaze aż pewnego dnia złozyła dokumenty i powiedziała że jutro nie przyjdzie bo rodzi i urodziła nastepnego dnia :) a druga artystka poszła do fryzjera rano zrobiła sobie extra fryzure, pojechała na lotnisko po męza ponad 100 km przywiozła go do domu spakowała torbe i pojechała do szpitala i zaraz urodziła - ja nie wiem jak one to zrobiły ale tez bym tak chciała :)

maryla86-witam,witam:-Dnie stresuj sie kobietko,nie zawsze ciaza blizniacza musi byc zagrozona-duzo zalezy od zdrowka i kondycji mamy.jak juz bedzie ciaza blizniacza to i rozwiazanie sie znajdzie:tak:a ja czekam do wtorku czy @przyjdzie i chcialabym i nie:confused::confused:;-)

reklama
Witam się i ja:-) u nas jak na razie pogoda bardzo ładna jak na 8 rano:-):-) Od 7 moja Mała Emi nie śpi pewnie czeka aż tata wróci z pracy żeby się przywitać:-D:-D Korzystam z czasu i zaglądam do was z rana bo wieczorem znów bym miała 4 strony do nadrobienia:tak::tak: mama05 suwaczki masz piękne a kolejny na pewno się pojawi każdej z nas najpóźniej za rok;-);-) maryla86 czyli jedzenie dużo nabiału przed i w ciąży daje dziewczynkę?? Jeśli tak to by się u mnie zgadzało bo dużo piłam mleka jad łam serów i jogurtów w tamtym czasie. A co na chłopaka ??? Oprócz piętek i skórek??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry