reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kochane będzie dobrze
mama05: no już niedługo się wyjaśni i może będziesz jeszcze w tym roku mamą :) ale wiem co czujesz- tak mi sie zdaje :) z jednej strony sie chce już teraz ale skoro lubimy planować to mamy troche nadzieji że to jeszcze nie teraz że jeszcze troszke tylko - ja tak mam

a wiecie ja miałam ostatnio schize bo gin mi powiedział że generalnie to te tabletki anty sa takie ze odrazu po odstawieniu mozna działać no ale prz tych co ja biore to lepiej 2 m-ce odczekać i tak mnie 4 dni pod rząd brzuch dziwnie ( bo nie mocno a jednak) bolał niedługo po wzięciu tabletki i tak sie bałam żeby nie nyć w ciązy zeby dzidzi nic sie nie stalo przez tapsy (bo w zeszłym m-cu raz zapomniałam tabów , ale już mi sie kiedyś tak zdażyło i nic:) ) ale okarze sie w sobote / niedziele

reklama
No to dziewczyny dajcie znac za jakiś czas co i jak...tylko nie schizyjcie za bardzo proszę...

Uciekam przygotowac się do pracy a laptopa oddaje w ręce synka bo będzie grał w gry heh :tak:
Miłego dnia!

dacie rade dziewczyny i ja tez w przyszłym roku :)
a oglądaliści na discowery trawel&living taki program 2 + 8 to o małżeństwie które chciał odzieci mieli problemy i zdecydowali się na in vitro najpierw mieli bliźniaczki 2 dziewczynki potem chcieli jeszcze jedno tez in vitro i wyszły 6-cioraczki 3 dziewuchy i 3 chłopców, masakra co , całe przedszkole w domu :) a wiecie jak sie bawią w gąski gąski do domu :) z dwujką czy jednym - to nie przejdzie, ale te dzieciaki są super :)
ale sama bym tyle nie chciała na raz :)

AGNIESZKA.KK TO MILEJ PRACY, DO NASTEPNEGO PISANIA ;-) Maryla86- no wlasnie jak na mnie,ktora lubi miec wszystko zaplanowane to troche nie baerzo teraz,ale juz co ma byc to bedzie za tydzien sie okaze a od nastepnej @musze bardziej uwazac,torbiela trzeba sie pozbyc. a Ty daj znac po week.co i jak.ja jedynie jak sobie uswiadomilam tydz.temu co moze byc to jedynie zaczelam lykac kwas foliowy:tak:

a 2 + 8 nie ogladalam zaluje,pewnie nie zla jazda:tak::tak:ale wiesz co,mysle,ze mimo nawalu obowiazkow pewnie to ogarneli i sa szczesliwi.choc ja planuje 3 i koniec;-):-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sa bardzo szczesliwi a dzieciaki sa super tylko oni zyją w stanach i z jednej pensji im spokojnie starcza a u nas mysle że mugły byc problem , ale jest tak jak mówicie jak trzeba to kase zawsze sie znajdzie :)
a wiecie co wymyśliłam że jak sie uda w grudniu no ewentulanie w listopadzie :) to powiemy na dzień babci o ciąży babciom :) o ile wszystko sie uda i wytrzymam żeby sie wcześniej nie wygadać bo coś czuje że i tak przed grudniem zaczniemy :)

oj kochana widze,ze az sie trzesiesz,zeby juz byl chocby wrzesien,co:tak::tak:;-)jak ma sie cos w planach to wciaz sie o tym mysli i trudno sie na czyms innym skupic. a co to bedzie jak juz bedziemy dzialac:cool2:polozylam Malego na drzemke i mam 2 godz dla siebie.potem odbieram corke z przedszk.to w domu bedzie glosno jak sie rodzenstwo spotka.ale po 17 przybywa maz z pracy i poswieca dzieciom czas i rezam cos wymyslamy-rysowanie,puzle,tance a przed 20 maluchy spia i bloga cisza:-):-D

a w ogole to od pol roku moj cykl z 28 zmienil sie na 25,26 dniowy. w tym m-cu mialam @ 8 a moj przytulil sie do mnie 15 bez zabezpieczenia a rano 16 pokazal sie sluz plodny,wszystkie znaki wskazuja.ze owu.byla 18 wiec moze byc tak,ze jakis plemniczek przezyl:confused::blink::confused:choc nie lezalam z nogami na pagonach. @ powinna byc 2 lutego.zobaczymy....

ja miałam jak w zegarku co 28 dni i nawet godzina była ta sama ... i wszystko się zmieniło po dalekich podróżach ... teraz od 25do 27 było ...

No to 3 mam kciukasy...wszystko może się zdarzyc :-p
Ja też mam nie regularne cykle raz miałam 28d,potem 31d a teraz nie dawno tylko 16d ehhh teraz czekam na @
Mój M chce dzidziusia,cały czas mi powtarza że synek musi miec rodzeństwo i że sam chce miec jeszcze synka albo córeczkę a ja czekam z oficjalnymi starankami lecz czasmai bywa tak że się nie kontrolujemy totalnie i idziemy na całośc :-p także wszystkiego się spodziewac można...

super facet i ma rację, mój też tak mówi a ja mu na to, żeby na razie pierwsze się urodziło :-):-):-), odczekamy chwilę i do roboty!

sa bardzo szczesliwi a dzieciaki sa super tylko oni zyją w stanach i z jednej pensji im spokojnie starcza a u nas mysle że mugły byc problem , ale jest tak jak mówicie jak trzeba to kase zawsze sie znajdzie :)
a wiecie co wymyśliłam że jak sie uda w grudniu no ewentulanie w listopadzie :) to powiemy na dzień babci o ciąży babciom :) o ile wszystko sie uda i wytrzymam żeby sie wcześniej nie wygadać bo coś czuje że i tak przed grudniem zaczniemy :)

to szczęście ale też i dużo trudu ... ósemką się zająć ...
my nie wytrzymaliśmy nawet do Świąt, 3 dni nam się udało .... od kiedy się dowiedzieliśmy ... ;)

kpi23: obawiam się że w moim przypadku terz tak będzie :) bo ja lubie się chwalić :) a mój małzonek to już chciał mamie swojej mówić że w grudniu zaczynamy starania jak dzwoniła (bo mieszka teraz w kanadzie) ale nic nie mówił bo akurat była moja mama a ona nic nie wie i jego tez nie powiemy bo jak sie nie uda to co, będziemy sie chwalić jak wynik bedzie pozytywny :)

Dziewczyny, ja wytrzymałam trochę, bo najpierw zrobiłam sobie test, który mi wyszedł negatywnie, ale coś mi nie dawało spokoju:-), jak powtórzyłam to dwa następne wyszły pozytywne. Cieszyłam się jak głupia, od razu poleciałam do gina (bo przecież w mądrcyh książkach piszą, żeby "niezwłocznie" udać się do lekarza) a doktor na mnie spojrzał jak na wariatkę, " co ja od niego chcę teraz" jak to pewnie 2 lub trzeci tydzień:-(i żebym przyszła za dwa tygodnie to zrobimy USG. Czekaliśmy, żeby nie zapeszać i jak już pokazał mi paproszka na monitorze to mogłam się chwalić.
W pracy wytrzymałam do 12 tyg. ciąży.z tą informacją.

mama05, brakuje mi suwaczków u Ciebie, ile lat mają twoje dzieciaczki???

pozdrawiam staraczki i spadam na angielski.

reklama
kpi23-a Ty widze prawie na polmetku ciezy:-Djakies przeczucia Kto mieszka pod sercem-dzialaliscie na konkretna plec,ze tak polzartem zapytam:confused::confused:jak sie czujesz:confused:pozdrawiam

maryla86- taka wiadomoscia pewnie bedziesz chciala jak najszybciej sie podzielic,wiec tak jak napisala kpi23 trzy dni to gora ile wytrzymamy:tak::tak:

zapmarta witam-wiem mi tez brakuje suwaczkow probowalam dzis sama cos zmajstrowac,ale musze sie jeszcze wiele nauczyc jesli chodzi o kompa,dlatego nadalam temat mojemu mezowi i jak wroci z pracy to uzupelnie dane:tak::tak:obiecuje:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry