reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zapmarta - dzieki za opinie na temat suwaczkow-staralam sie:tak: skoro tak radzisz to poczekam do soboty,niedzieli z tym testem. agnieszka.kk ja tez mam dzis taki dzien,ze niewiele mi sie chce,niby jestem wyspana,ale jakas taka sie czuje-moze cisnienie spada,ma byc zmiana pogody wiec moze to przez to.:sorry2:

reklama
Hejka Kobietki :D
Ja w szkole już tylko 2 rzeczy mam do zaliczenia ale niestety 2 najgorsze, więc muszę się skupić na nauce... A poza tym wszystko pięknie, czekam na płodniaki i owulkę :D

mama05 : może lepiej poczekaj do soboty , a jak nie wyjdzie nic a we wtorek dalej nic to wtedy zrób drugi, ja juz z 7 ogólnie zrobiłam bo mi sie dzień spuźniał i panikowałam :) szkoda testów :) choć wiem że ciężko wytrzymać żeby go nie zrobić oj bardzo ciężko :tak:

lovely : akurat zalicz 2 ostatnie przedmioty i owólka będzie - to dopiero będzie świętowanie zaliczenia :)

agnieszka.kk: no mi też sie za bardzo nie chce bo ludzi malo i taki muł w sklepie:-( wiadomo mróz kazdy w domu siedzi:no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
lovely, to trzymam kciuki za te dwa najgorsze zaliczenia, żeby się udało zaliczyć.

Mnie też dziś się nic nie chce, do tego łapie mnie przeziębienie. Obym tylko Karola nie zaraziła...

Ucieszyłam się wczoraj, bo moja teściowa zupełnie rezygnuje z pracy, a to następny powód, zeby pracować nad drugim beibikiem;-):-)
Teraz mąż rano zajmuje się małym, o 11:00 wymienia go teściowa a on idzie odsypiać nockę (pracuje 5 dni w tygodniu na noce), więc i jemu będzie lepiej jak się wcześniej położy a teściowa będzie mniej zmęczona. Dobrze się układa jak na razie.
Trzymajcie się babeczki, bo dzień jakiś taki nijaki.

maryla- masz racje ciezko wytrzymac,ale wiesz co nie bede Wam tu trula bo co ma byc to bedzie- jak zrobie test to dam znac a jak @ przyjdzie to tez dam znac:tak::tak: no to ustalone;-)

maryla jeszcze trochę i przyjdzie wiosna,wtedy na pewno biznens się ruszy do przodu :tak:
lovely no tak wy na dniach już będziecie serduszkowac :tak:no to owocnego przytulania życzę ;-):-)
...i szybkiego zaliczenia w szkole.
mama05 no tak suwaczki masz...fajnie,tak ładniej to wygląda gdy zostawiasz posta i są suwaczki;)

...waśnie skończyłam wcianc kiełbachę na gorąco z ketchuper hehe i teraz popijam cocacolą z obiecałam sobie że nie będę jej już pic ehhhh:cool:

mama05, ja jak starałam się o dzidziusia, to też nie mogłam wytrzymać i zrobiłam test, tak jakoś przed miesiączką. Smutno mi było jak nie zobaczyłam dwóch kreseczek. Pamiętam że wypatrywałam miesiączki z utęsknieniem, żeby tylko szybko minęła i następna owulacja się zaczęła. A tu nic, dzień - dwa.
Fasolka dała o sobie znać ciężką biegunką, dwa dni mnie tak męczyło. Zero wymiotów, nawet nie pomyślałam, ze to może być oznaka ciąży. Coś mi nie dawało spokoju i zrobiłam drugi test, myślałam, że padnę z wrażenia...

Nie wiem jak inne dziewczyny, ale mimo, że się staraliśmy o dziecko i było bardzo zaplanowane, to jak już się okazało że zaciążyłam to miałam mega zaskoczenie:-D:-D:-D

Witajcie ;)

Sol-wiem ,reguly nie ma z ta waga dzieci. jednak w wiekszosci przypadkow tak jest:-)ale jak widac na Twoim przykladzie nie zawsze:tak: kpi23-ciesze sie razem z Toba,ze bedzie corcia,ja tez mam pierwsza core. imie tez u nas bez problemu bo jak tylko dowiedzielismy sie o ciazy to maz od razu powedzial-"Zuzanko czekamy na Ciebie"-i w 23t.c. okazalo sie,ze bedzie corka. choc chlopcy tez sa uroczy;-)

mój posunął się jeszcze dalej - on mi 3 dni po przytulankach powiedział, że jestem w ciąży ... ;) i że to córcia będzie ... prorok jakiś czy co????
pewnie, ze tak samo kochalibyśmy chłopczyka ... moze uda się następnym razem?

super! gratulacje :) dumna jestem ze bedzie dzidzia moja imienniczka :))))

fajnie, ale wiesz, z tego tytułu to i pewne obowiązki wynikają :-D:-D:-D
a jak tam po wypoczynku?

przepisuje Wam cytat z książki którą wlaśnie czytam ciężarówką przez 9 m-cy (postanowiłam ją najpierw przeczytać cała a potem jak juz będe w ciąży to będe czytała etapami - tygodniami ) - widzicie odbija mi ale rozsmieszył mnie ten fragment:
"Dr Otrzęba wskazuje na główkę, dwie rączki i dwie nóżki. Nagle , zupełnie jak w filmach o przybyszach z kosmosu, główka obraca się w naszą stronę.
- Ja pierdo.., to niemozliwe - wykrzykuję, a wszyscy nagle milkną. Dociera do mnie, że nie mówi si e" ja pierdo..!" w czasie USG. Proszę powtarzać za mną :"Mamusie nie mówią <<*******ić>>! Wzdycham głośno. Tyle się człowiek musi jeszcze nauczyć ."
Sorka za wyrażenia ale przepisywałam z książki :)

czytałam juz ten fragment! w ogóle książka jest rewelacyjna!!!

agus_kula: no na dziewczynke to ponoć nabiał i ważywka a na chlopca to mięso i słodycze, no ja prubuje na dziewczynke ale bez nacisków że jak nie to ja niechce :) chłopca tez pokocham;-)

mama05 no bliźniaki to takie moje mażenie - ale to cieżko tak trafić :):-D

ja generalnie nabiał i słodycze, więc ... powinno być dwoje ... tak jak kiedyś chciałam - bliźniaki ;)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry