reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no ciesze sie , że już będziesz grzeczna :) nie no wiem my babeczki mamy różne myśli :) ale naprawde ciesze się że do nas dołączyłaś :)

reklama
ja tez mysle o przyspieszeniu staran-mielismy zaczac w wakacje a juz mysle o czerwcu a mawet o maju zeby rozpoczac-musze jedynie torbiela sie pozbyc:wściekła/y:

mam nadzieje że szybko sie uporasz z tymi wrednymi torbielami
i zaczniesz szybko staranka , a ja mam nadzieje że wytrwam ze staraniami do grudnia - skoro mam zrobić to prawko :) inaczej moge sie nie wyrobić a nerwy przecierz nie są wskazane w ciąży :)

Witajcie,
kolejny tydzień jestem na zwolnieniu ... nie wyleczyłam się do końca z infekcji gardła no i tak zimno jest brrrrrrr. Za to pozaglądam tu do Was ....
Widzę, że jak tak dalej pójdzie to sama tą mamą 2011 zostanę ... bo ja staranka mam w planach dopiero za rok ....

Cześć Wam Wszystkim:)
03 stycznia poroniłam w 19tygodniu ciąży to cały czas boli i do końca mojego życia będę płakała za moim aniołkiem:-(
Ale nie poddam się i też chcę znowu być mamą:happy2:
mam już synka 4,5roku Kacperek Lucyferek:-)
Życzę Wam wszystkim Zdrowych bobasków w 2011roku a może w tym????Kto to wie natury nie przechytrzymy;-)
Pozdrawiam ewelina

bardzo mi przykro, trzymaj się cieplutko i głowa do góry ... choć to bardzo trudne ...

witam,chcialabym dolaczyc do Was kobietki bo temat jest mi bliski:-)mam nadzieje,ze bedzie nam sie dobrze pisalo i jak wszystkie licze na wsparcie jak juz "wybija" nasze m-ce,w ktorych rozpoczniemy starania:tak::tak::tak:a tymczasem pozdrawiam;-)

witam i ja na forum!

A ja z moim zaczęłam starania na dobre... skończył mi sie @ i szaleliśmy już wczoraj :) co prawda dni płodne mam dopiero za kilka dni, no ale może już się coś uda ;)
Kurde wcześniej nie mogłam doczekać się starań, a teraz jestem przerażona że już :D co prawda niby nie chcę sie tym tak na razie przejmować, bo przecież jeszcze jestem młoda i mam dużo czasu, ale stale o tym myślę :/

powodzenia!

Witajcie kobitki i witam nową formułowiczke mama05

Co tam u was słychać ?? Ja ostatnio chciałam przestać brać tabsy już teraz ale wiem że na gumce nie wytrzymała bym roku :) nie lubie jakoś :) więc na razie bez zmian zostaje :) . Kurcze tak sobie ostatnio myślałam jak to będzie jak będe w ciąży i boje sie troche o sklep bo wiadomo trzeba wszystkiego dopilnować i trudno jest znaleść zaufaną osobe i że przydało by mi się wtedy prawko i auto:baffled: i nie wiem jak to ogarnąć i przez chwile znowu ogarneła mnie myśl na przesuwanie, ale szybko sie zczaiłam że tak to przesuwać moge wiecznie i przełoże remont pokoi na przyszły rok ( w końcu będe miała 9 m-cy) a w te wakacje chciała bym sie zapisać na prawko, tylko nie wiem czy mi sie to uda - boje sie :zawstydzona/y: i jestem przerażona troche ale mam nadzieje że jakoś sie wszystko ułoży - oby tylko w sklepie dobrze szło

Hmmm... z jednaj strony prełożyć starania na jakiś czas było by dobrze - skończe podyplomówkę, szkolenia, odkuję sie z kasą, będzie spokojnie. Z drugiej strony znowu czekać - już długo czekamy, już bym chciała. Może i świadomie myślę, że czekanie ma sens. Podświadomie chciałabym już.

Parę dni temu stuknęła ma trzydziestka - kiedyś miałam plan, że do trzydziestki będę miała męża i dziecko, a tu "tylko" mąż, a dziecka niet:-(. Wszyscy dookoło zachodzą, nawet jak nie planują to mają. Niewiem już co dla mnie dobre:-(. Pogubiłam się...

Maryla86 widziałam, że sklepik jak najbardziej na czasie, jakby co to nie będziesz musiała chodzić daleko na zakupy;-)
My z mężem też kiedyś mieliśmy sklep więc wiem ile z tym wiąże się obowiązków. Grunt to mieć dobrych pracowników. My wkońcu zrezygnowaliśmy bo zabierało to nam duuuuużą częśc doby i chcieliśmy zwolnić:tak:

trzymam kciuki za Ciebie;-)

dziewczyny, to co jedno chciałam Wam poradzić to nie odkładajcie dzidzi w nieskończoność ... teraz nie bo studia, teraz też nie bo praca, a teraz to zmiana stanowiska i dobrze byłoby popracować .... jasne to wszystko jest ważne ale przez takie odkładanie zleci Wam kilka lat a im dalej tym trudniej będzie się zdecydować ... a u niektórych im później tym trudniej zajść w ciąże itd ... nie starszę tylko radzę z własnego doświadczenia, że jak człowiek się zastanawia to zawsze nie jest najlepszy czas ... i jest coś na co powinien poczekać ... a jak same na pewno widzicie wśród znajomych zawsze jakoś się ułoży to życie po nowemu i bedzie dobrze ;)

PS. Ale u Was cieplutko na wyspach ... zazdroszczę ... ale za miesiąc wakacje w ciepełku :-):-):-)

Witam dziewczyny,

Jestem mamą 11 miesięcznego synka i w planach mamy jeszcze jednego dzieciaczka. Osobiście chciałabym zacząć starania w maju (podobnie jak przy pierwszym dziecku), ale mąż trochę mnie stopuje i zaakceptował 2011 rok.
Popracuję nad tym, żeby było wcześniej;-)

Jestem tego samego zdania, żeby nie odkładać decyzji o dziecku, bo miłość która spływa na nas wraz z pojawieniem się maluszka jest nie do opisania. Jeden wielki kosmos:-). Ja planowałam tylko jedno, a teraz z tych moich wcześniejszych planów się śmieję, bo zmieniłam się ogromnie. Latam ponad ziemią, choć łatwo nie jest, praca, dom, nie przespałam ani jednej pełnej nocy od 11 miesięcy to szczęśliwa jestem ogromnie i już nie mogę się doczekać, kiedy drugi raz zobaczę ten cud.

pozdrawiam was mocno, fajnie, że jest ten wątek.

Juz drugi raz wchodze na watek
ale tak sie rozpisalyscie (ciesze sie bardzo), ze nadrabiam tylko i brak mi czasu na odpisanie Wam, ale jestem z Wami, odezwe sie wieczorkiem ;)
Witam serdecznie nowe staraczki :*

Uff w końcu udało mi się przeczytać co działo się na forum dzisiejszego dnia. Mile zaskoczona byłam jak zauważyłam że tyle mam do nadrobienia:-):-)
Witam nowe staraczki: mama05 aania29 zapmarta. Coraz nas więcej tutaj :tak: fajnie:-D:-D
mama05 trzymam kciuki i mam wielką nadzieję że uda Ci się szybko pozbyć przeszkód i szybko pojawi się to drugie serduszko pod Twoim sercem:-) No i oczywiście pod naszymi też:-D:-D My z T myślimy o jakimś wanie w przyszłości bo 4 to takie nasze marzenie:tak: Ale będzie tyle ile Bóg da...
maryla86 wiadome że biznes najpierw musi się rozkręcić żeby zacząć przynosić dobre dochody ale pamiętaj że wszystko się ułoży i na Malucha kasa zawsze się znajdzie:tak:
lovely gorąco dopinguje Ci żeby jak najszybciej się udało:-D
aania29 najgorzej jest zacząć odkładać bo potem nie widać odpowiedniego czasu na staranie ale ja wiem że będzie dobrze i że na 2011 dzidzia będzie albo w brzuszku albo już w ramionach:tak:

reklama
agus kula- witam i ciesze sie,ze kolejna osoba zyczy mi rozwiazania problemow-w grupie razniej i wsparacie jest wazne gdy problemy na drodze napotykamy do naszego szczescia.:tak:dziekuje Ci;-) ja rano zawiozlam corcie do przedszkola i urzeduje w domu z juniorem-odpalilam laptopa i witam sie w ten MEGA mrozny poranek:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry