reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam wszystkie nowe mamusie:tak:
Watek sie rozkreca a to oznacza ze jest nas coraz wiecej:-D

kroczek_-Bardzo ci wspolczuje.Bede trzymac kciuki szczegolnie za ciebie.Ja poronilam raz i wiem jakie to przezycie.Mam jednak nadzieje ze Bog wynagrodzi ci twoja krzywde i bedziesz szczesliwa mamusia:tak:

agnieszka.kk,Inke-Moj Dominik do tej pory budzi sie w nocy i juz mam tego dosyc.Prawie 3 lata ma i w ciagu tego czasu przespal mi moze dwie noce bez pobudek:wściekła/y:Juz nie wiem co robic:sorry::-(

Wpadne do was pozniej bo dzisiaj mamy w miare ladna pogode wiec spedzimy dzien na dworze:tak:Trzymajcie sie:tak:

reklama
Dziękuję dziewczynki za wszystkie ciepłe słowa. Ja też Wam życzę szczęśliwego zafasolkowania:-)

heh co do spania to Wam powiem,że Przemo pierwszą całą noc przespał jak miał 4,5 miesiąca i na tym się skończyło do mniej więcej dwóch lat:sorry:
do tej pory różnie bywa,ale generalnie sypia dobrze
a co do staranek to myślę o końcówce 2010 więc pewnie będę ostatnia:sorry:

Witam nowe przyszle mamusie

kroczek_k-wspolczuje, i jestem calym serduchem z Toba
PS piszesz ze zmienialas kilka razy lekarza, moja psiapsia 2razy poronila a teraz cieszy sie pol roczna corunia, leczyla sie w klinice w Lodzi, wiec jesli chcialabys jakis namiar daj znac.

Kama83-mam 2 ksiazki (jedna w pdf, a do drugiej linka) o zasypianiu malenstw, ale nie wiem czy sprawdza sie przy starszych pociechach. Jak chcesz napisz mi na prv wiadomosc z twoim mailem, to ci wysle.

A u mnie weekendowo, czyli dziadki w natarciu :) A ja odpoczywam sprzatajac, gotujac i piorac... A dzisiaj wielkie obrzarstwo ciastem. Buziaczki i milego wieczorku zycze

...ah róznie bywa z dziećmi,mój Alan całe noce przesypia od około roku,wszem zdarzą się noce przerywane snem ale to rzadko albo gdy jest chory lecz ogólnie nie narzekam.
Mały problem miałam z nim gdy uczył się spać sam w swoim nowym pokoju,to były jego początki lecz to trwało bardzo krótko jakieś 3 lub 4 dni a teraz dzięki Bogu noce są spokojne:)

jak mija wam wieczorek?ja lekko pocięłam się z M aszzzzzz czasami tak mnie drażni że szkoda gadać:wściekła/y:

lovely dziękuję za zaproszenie :-)

Dzien dobry:-)
wpadlam przywitac nowe mamusie:-)
zimnica za oknem...wrrrr...i fajnie bo śnieżek pada:-)
Corcia daje dzis czadu...rogi wyrosly i diablica sie stala :-(ehhhh:-(
Kroczek_k bardzo wspolczuje i trzymam kciuki oby tym razem bylo wszystko dobrze....bo innej opcji nie moze byc:tak::-)

Kama83 - jak tam po weekendzie? był wczoraj spacerek? ;-)

Inke - jak dla ciebie sprzątanie to odpoczynek to szok :szok: chyba że to ironia była;-) jedynie gotowanie mogę zrozumieć, bo to lubię:tak:

agnieszka.kk
- nie ma sprawy :-)
A z Twoim synkiem dobrze masz, ja jak będę miała dzieciaczka to się bardzo boję o to czy dam radę nad nim zapanować, chciałabym uczyć go spać osobno, no ale przekonamy się jak nadejdzie pora:-)

Joanna MK - a ja nie lubię śniegu :no: w ogóle zima mnie depresyjnie nastawia:-(
a co do rozrabiającej córci, to życzę, żeby to było jednorazowe i przez resztę dni była grzeczniutka jak aniołek ;-)
Ja zaraz będę siadała do nauki:confused2: nie mam ochoty zwłaszcza, że przed świętami natłok pracy no ale mus to mus:zawstydzona/y:

Słuchajcie! mam pytanko do mamuś - ile średnio miesięcznie wydajecie na dziecko? i ile wydawałyście przez 1 rok? co najwięcej pochłania pieniędzy?

Inke ja właśnie jestem z Radomska tak więc nie mam daleko do Łodzi. Chętnie bym wzięła od Ciebie namiary na tą klinikę w Łodzi i na jakiegoś sensownego lekarza. Mam porobionych sporo badań (niektóre już należy powtórzyć) ale co lekarz zlecone kolejne badania a jak wychodzą ok to rozkłada ręce i nie wie co dalej twierdząc, że tak musi być i już a dla mnie to nie jest wytłumaczenie. Tak więc będę wdzięczna za namiary.

Kama83 -
Słuchajcie! mam pytanko do mamuś - ile średnio miesięcznie wydajecie na dziecko? i ile wydawałyście przez 1 rok? co najwięcej pochłania pieniędzy?

...u mnie to trudno ocenić w skali roku,musiałabym na prawdę usiąść i policzyć w zł bo ja wydaje w funtach także przelicznik musiałabym włączyć:-)ale wydaje mi się że kwoty bywają różne bo to zależy od potrzeb np.gdy idzie zima trzeba kupić buty,kurtkę itd.także ciężko mi powiedzieć ile...

A tak poza tym to Witam dziewczyny:)
Co u was?
Jako mija dzionek?
Ja mam jeszcze 4 dni pracy i urlopik juupiii już nie mogę się doczekać:-)

miłego dnia kochane!

reklama
Witam was :tak:
lovely-Weekend minol nam bardzo spokonie.Maz wymyslij jakies nowe sciezki i lazlilismy przed 4 godziny:szok:.Do domu wrocilismy padnieci.Mnie takze ciezko powiedziec bo takze wszystko kupuje w funtach:-pPamietam jednak ze maz sie zalamywal jak widzila ze znowu pampersy trzeba kupic:sorry:Przygotuj sie wiec na to ze pampersow bedziesz bardzo duzo uzywac bo praktycznie u nas zmienialismy co chwile aby nie odparzyc mu pupki:sorry::tak:

agnieszka.kk
-Oby szybko minely ci te 4 dni:tak:Pamietam jak ja pracowalam to wyliczalam dni do urlopu,a najgorszy zawsze byl ostatni.Zawsze zle sie czulam i musilalam wczesniej do domu isc:-p

Inke-Dzieki za propozycje.Wiem jednak jaki jest z nim problem:sorry:Najczesciej budzi mi sie w nocy na picie.Wzielam sie jednak na sposob i zamiast w butelce podaje mu w kubku:-pDzieki temu troche mniej pije,ale mam nadzieje ze bedzie mial lenia po mamusi i nie bedzie mu sie chcialo wstawac:-p:sorry:

Joanna MK-Zazdroszcze ci tego sniegu:sorry:U nas tez zapowiadaja ale co z tego bedzie to zobaczymy.Podejrzewam jednak ze wieksza panika jak sniegu:-D

Anna25
-Jeszcze nie widomo czy bedziesz ostatnia ze starankami:-pNapewno pojawi sie jescze pelno dziewczyn.Nie wazne jednak czy pierwsza czy ostatnia,wazne abys byla zafasolkowana:-D

A ja dzisiaj ciag dalszy sprzatania:wściekła/y:Wczoraj pol dnia sprzatalam z malymi przerwami i skonczylam dopiero po 20:no: Dzisiaj zamierzam zabrac sie w koncu za szafy,ale ciezko bedzie z Dominikiem i Leonem:no:Mezus kolejny rok mysli na sam koniec czy aby do Polski na swieta nie jechac:zawstydzona/y:Zdecydowalam jednak ze zamiast wydac 1000 funtow na bilet wole odpuscic w tym roku i odlozyc na mieszkanie:sorry:W czwartek musze isc znowu na usg,mam tylko nadzieje ze wzystko bedzie w porzadku i nie bede potrzebowac zabiegu:sorry:
Wpadne do was pozniej jak tylko czas mi pozwoli;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry