reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nio Wiolka masz rację, choć ja mam butelkowe dziecie- to syn w wieku twojej córci pił mleczko tylko rano i wieczorkiem (z kaszką na lepszy sen)- powinna trochę więcej jeść stałych pokarmów, np. Danio -rozkład dnia-
6-7 rano pobudka i butelka mleczka
ok 9-10 jogurcik lub inne śniadanko, potem spał
ok 13 zupka/obiadek
ok16 podwieczorek
ok 18 lekka kolacja
ok20 mleczko i do spania

no i racja Libby-mój chłopak duzo działa a ja mam potem duuuuużo sprzątania bo jego działaniach;)

Ostatnia edycja:
reklama
Acha :-p

Jesli chcesz ja odstawic i wprawadzic wiecej stalego pokarmu to odstawialabym mala stopniowo,co pare dni rezygnowalabym z jednego karmienia na rzecz innego posilku,tak zrobilam z Natankiem a Kube musialam odstawic od razu bo nagle od lekarza dostalam zakaz karmienia i jak od niego wrocilam to juz mu nie dalam cycowac,marudzil tylko pierwszego dnia no i troche w nocy ale juz nastepnego dnia nie pamietal ze jadl kiedykolwiek z cyca,no ale kazde dziecko jest inne i inaczej sobie z tym radzi.
Ja trzymam kciuki aby udalo Ci sie zrobic to jak najszybciej ;-)

jestem ,nic nie wiem co pisalyście bo nie mam jak nadrobić ,zaraz sie biore za obiad,byla sąsiadka z roczną Anastazją i wlasnie poszla:tak:

witam kobietki ,ktore dopiero dolączyly:cool2:

JOS- tak i musialam odkurzac bo kupilam bulki mleczne a one sie kruszą i jak jedli to .....no ale juz powoli odzwskuje lad i pożądek :)
jak u Ciebie tempka???czy Ty nie mierzysz?

Ha!! Znalazlam w szafce w lazience test ciazowy. Heh... nasikalam i jedna kreska! Nie wiem czy felerny czy nie, ale Kropek laskocze teraz jak 7day'sa wcinam.. heheh poszukam daty przydatnosci...

JOS- no to piekna tempka rano :)) a w dzień zawsze bedzie wieksza bo sie ruszasz a ruch to cieplo:)
najwazniejsza jest ta rano:))
a gdzie mierzysz ,pod jezykiem czy na parterze ???:))))
ja na parterze..

no ziemniaczki obrane i wstawione....krokiety gotowe,jeszcze cebulka do buraczków i bedzie obiad..

LIBBY- ale jaja!!!moze jeszcze sie pokaze ta 2-ga kreska???

mama : ja tez na parterze :) elektronicznym... wczesniej pokazywala jakies 36,8-36,9 jeden czy dwa razy tez zapomnialam i robilam tylko w dzien co wlasnie jets mniej "pewne"... ale dzis rano po przebudzeniu rowne 37
ale wole sie nie nastawiac..; bo wczesniej nigdy nie mierzylam i nawet nie wiem czy na codzien tak nie mialam...
choc niby normalna temp. ciala w dzien to ok. 36,6-36,8.. sa ludzie ktorzy maja ponizez 36,6 ale nie 37-37,3...
ehhh byle do 5-6 lutego... bo takie gdybanie to moze z czlowieka ostatnia energie wyssac :)

mama ile kaw pijesz dziennie? ja nie moge zyc bez kawy i juz powoli wpadam w zalobe ze w ciazy trzeba bedzie ograniczyc do 1 a nawet do zera! :szok: nie dam raaaady! :)

reklama
JOS- ja pije dziennie 3 do 4 kaw ,ale ja rozpuszczalne i z 1 lyzeczki wiec nie za mocne są..a w ciąży mozna 2 slabe..a moj gin mi "pozwolil" te cukierki COPICO one są kawowe i troche mi pomogly :)

a co do tempki to ona taka podwyzszona powinna byc(jesli byla owulka) do @ a jak @ przychodzi to spada-wiec taka tepka u mnie czy u Ciebie swiadczy narazie o tym ,ze mialysmy owulki bo jak raz mierzylam i nie miala to tempka caly cykl wahala sie miedzy 36,3 a 36,5....takze skoku nie bylo i wiedzialam ze lipa bo nie bylo owu-teraz chociaz mam na co czekać :))byle do 6 lutego .

LIBBY- i jak test ?????????????????

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry