reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
J ja witam. Wstałam ale po zarwanej nocy zawsze jestem zakrecona.P ledwie wstał do szkoły. Pojecha;ismy do jego kolegi bo wczoraj były walki a my jak mówiłam nie mamy tu swojej n-ki. Oczywiście gadka szmatka i przedłużanie przy wyjściu. Najadłam się sałatek i przepysznych pikli az mnie brzuch rozbolał.
Teraz robię sobie kawke i babeczkę i ogarne dom , bo wyszliśmy wczoraj po Pola przyjściu i po obiedzie gary stoja:szok::szok::szok:
Jak P wróci jedziemy podpisac umowe przedwstepną. Chcemy tez wszytstko wymierzyc, zeby wiedziec jakich mebli szukać. Porobimy tez zdjęcia więc wam powklejam:-)

reklama
Wisieńka - to super :tak: A niewyspania współczuję i witam w klubie :-p Ja z nerwów wczorajszych spać nie mogłam :-p A i pamiętaj żeby w umowie przedwstępnej podać kwotę na jaką się umawiacie - bo nas facet tuż przed samym notariuszem chciał naciągnąć żebyśmy dali mu 5 tyś więcej - ale notariusz go wyśmiała że mógł nie podpisywać umowy przedwstępnej w której była podana kwota a to umowa wiążąca. Facetowi głupio się za to zrobiło jak się dowiedział że my notariuszowi płacimy ponad 5 tyś za całą transakcję :-p Zawsze lepiej się zabezpieczyć :tak:

sergi - nie no jej co chwila coś innego się widzi - jak nie grupa Mocarta to zuzia albo TO :-p

Idę się położyć bo mnie młoda terroryzuje - chyba jej śniadanie nie pod pasowało :-p A Karola truje ze chce na ręce :dry: Dobrze że chociaż pranie zdążyłam nastawić :sorry:

Sol mamy taka gotowa od doradcy i tam jest wszystko ujęte. Mam nadzieje, ze nie bedzie kłopotów żadnych. a moze Emilce pasowało i teraz z radości fika koziołki. Ucałuj Karolcie, świetny dziewczyna na gust:-D
Dodałam do ulubionych i jak będe miec zły humor to sobie puszczęDDDDDDDD

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny, u nas super słoneczna niedziela i dzisiaj strajkuję, nie będę nic gotwać!!!!:wściekła/y:Też chcę poleniuchować przy niedzieli:wściekła/y: Cały tydzień pracuje.....

Od dwóch dni bolą mnie piersi, a do @ mam jeszcze 10 dni i jest to podejrzane dla mnie, nigdy tak wcześnie mnie nie bolały:eek:
Oczywiście malutką nadzieję mam, że coś jednak jest na rzeczy:zawstydzona/y:

Wisieńko - zlituj się :-D To dobrze że macie umowę od doradcy, my sami pisaliśmy :tak: A Karola ucałowana :-D

No - mąż się martwił że nie będę miała się czym zająć jak się obronię :-p A tu proszę - zaczęłam sobie kompletować przepisy na Święta :-D ja już naprawdę mam nasrane do gara :-D

Sol juz jestem więc pisze. Barszczyk z przepisu mojej babci jeszcze wykonywany na wigilie przez mojego tatę.
Barszczyk Wigilijny:
2 buraki pokroic w plastry, dodac kawałek laski chrzanu, kilka ziaren pieprzu, liśc laurowy skórkę lub pietke z razowego chleba zalać w dużym 1,5 litra słoiku ciepła woda, przykryć ściereczką, zabezpieczyć recepturka i odłożyć na 3-5 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie 3 buraki,2marchewki, pół selera, 2 pietruszki, cebulę opieczoną na gazie z kostka rosołowa lub dwoma zalac 5 litrami wody i gotować do miekkości warzyw. Potem wybrac warzywa i zostawic tylko marchewkę i buraki. Przecedzić ukiszony zakwas buraczany, wymieszac z wywarem doprawić do smaku i pogotować około pół godziny. Można dodac kilka namoczonych grzybków. Jesli barszcz straci podczas gotowania kolor to utrzec 2 duże buraki, dac na durszlaki i przelac nimi barszczyk. Gwarantuje, ze żaden z kartona czy torebki go nie zastąpi. Ma po prostu dla mnie smak domu i dzieciństwa. Barszczyk jemy oczywiście z uszkami a potem w pierwsze święte pijemy z kubeczków.

Ostatnia edycja:
reklama
wisienka no nie... ale mam chęć teraz na taki barszczyk i niby skad mam takowy wziąć już teraz!!!!!!!!!
a tak w ogole to witam niedzielnie :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry