reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czyli twoja bratanica jest francuską a pracuje w uk ?? kurde to jest duzy dylemat zeby dziecku krzywdy nie zrobic. myslelismy tez judytka czyli judith tu ale to dokladnie ten sam probem co przy michalina i michelle jak wpisac w akcie urodzenia

no ten sam problem faktycznie... ale jak dasz michelle, to w Pl ludzie jednak beda potrafili wymowic, michalina dla obcokrajowcow moze byc gorzej...

reklama
ehh ja juz sobie problemy robie nawet w ciazy nie bedac haha ale wiem ze imie odgrywa duza role w życiu i nie chce zeby jesli bede miala dziecko mialo ono jakies pzykrosci z powodu imienia ale zauwazylam ze rodzice w polsce coraz czesciej daja swoim dzieciom imiona zagraniczne teraz np. nicola to imie dosyc czeste z tego co widze wsrod dziewczyn w moim wieku ktore urodzily(choc ja bedac w polsce nie mialabym michelle tylko michaline) wiec jesli bysmy mieli wracac do polski to moje dziecko nie bedzie jakos inaczej traktowane przez imie ;-)

Ostatnia edycja:
agus a mam pytanie do ciebie a emilke urodzilas tutaj ? jesli tak to jak wpisaliscie imie w akcie urodzenia emilia po polsku czy po angielsku bo caly czas tak mysle zeby w przyszlosci nie zrobic dzieciom krzywdy a nie chcialabym rezygnowac z michalinki na rzecz np wiktori czy victori

Tak Emilkę urodziłam tutaj. I powiem że kolejne też będę chciała tutaj rodzić. Warunki w szpitalu lepsze niż w Pl z tego co słyszałam...ehh. My w akcie urodzenia podaliśmy normalnie Emilia i nawet nie zastanawialiśmy się nad tym. W sumie prawie się nic nie różni i tak położna i lekarz itd. mówią normalnie Emily:-D A raz jak w sklepie zaczepiła mnie taka stara Irlandka i zapytała o imię i powiedziałam Emily to zdziwiona zapytała czy w Polsce mamy takie imie:szok: Po prostu nie przejmuj się i daj dziecku tak jak Ci się podoba najbardziej. Nie ma sensu zastępować go innym które nie przemawia do Ciebie tak jak michalina czy Michelle. My jak będziemy mieć chłopca to chcemy dać mu na imię Trevor a takiego polskiego zamiennika nie ma...:-D:-D:-D A na 100% wrócimy kiedyś do Polski. A to będą miały o czym gadać ludziska:-D:-D:-D

no to najgorsze juz widze jak u mnie w rodzinie mowia tak tej to juz odbilo michelle irlandka sie z niej zrobila dziecku polskiego imienia dac nie mogla haha a mi chodzi tylko o to zeby tutaj dziecku bylo lepiej dla mnie bedzie michasią ale tutaj napewno bedzie lepiej zeby byla michelle a skoro chcemy tu zostac to tu bedzie dorastac miec znajomych uczyc sie itp

mi sie podoba michasia i michelle ale powiem prosty przyklad dzis rozmawiam z kolezanka mowie jej ze mamy wlasnie takie przemyslenia i mowie ze lepiej bedzie dziecku dac imie angielskie jak chcemy tu zyc ale ze to jest odpowiednik michalinki tylko ze w szkole czy gdzies bedzie dziecku lepiej a ona ale chyba nie bedziesz mowila michelle i to juz takie wiecie:wściekła/y: mojego macka brat mieszka w niemczech i dzieci sa leonie i mateo leonie nie ma odpowiednika polskiego wiec mowimy leluś np.zdrobniale ale na mateo mowimy macius i jest ok dziecku to raczej nie przeszkadza :)

Mi się tam Michelle podoba i Michalinka tez a tak naprawdę nie rozumiem o co Twojej koleżance chodziło. Choćbyście nawet wołali Michelle to co to przeszkadza??:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
no wlasnie nie wiem:-( chyba ze jak to jak by dziecko bylo w pl a michelle no niestety wiekszosc ludzi tak ma i dlatego ten dylemat ale szczerze mowiac dzieki wam juz jakos sie nie przejmuje :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry