reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam sie i ja :)

mary - zaciskam &&&

mój małżonek wyjechał służbowo i nie wiem czy wróci na weekend. Działaliśmy i w nocy i rano no ale obawiam się że to za mało :/

teraz uciekam po dzieciaki i zajrzę wieczorem :)

reklama
Mary
Może jakiś urlop by Ci pomógł czy coś, jakies hobby.
Nie jest mi łatwo mówić, bo też czasami świruję, ale mnie mąż stawia do pionu "bo sobie uroisz..." Staramy się juz 3 miesiące, raz mi się @ spóźniał 5 dni (nigdy mi się tyle nie spóźnił), ale wytrzymałąm, żeby nie sięgnąć po test. A ostatni @ miałąm dosyć dziwny, bo mnie strasznie brzuch bolał przed, całą noc nie spałam, nawet leki mi nie pomagały. A nigdy mnie przed nie boli, tylko pierwsze 2-3 dni.

Też bardzo chcemy dzidzię, ale ona narazie nie chce do nas przyjść :(

Sol - wszystkie sa generalnie w podobnym stylu - mi najmniej podoba sie 1 - pozostałe 3 bardzo ładne - jak sobie oblukasz w sklepie to wtedy najlepiej sie zdecydowac nie

Zapmarta spokojnie dokupię juz widziałam na allegro nowe i używane - wystawiaj swoją śmiało - ja nie bede miała problemów bo akurat quinny sa z reguły w takich zestawach to ludzie kupują pojedynczo - nawet adaptery same są

mama- to ciesze się bardzo że moje przeczucie sie nie myliły co do twojego samopoczucia - i trzymam mocno &&&&&&&&&& żebys mimo wszystko juz nastepnego nie brała ;-)

mary-beth - masz rację u mnie tak było zrobiłam test po dóch tyg negatywny - "olałam sprawę" i przestałam o tym mysleć i po kilku dniach nawet nie pamiętam ilu zrobiłam test i juz miałam piekne II kreseczki - trzymam &&& żeby i u ciebie tak było

Ostatnia edycja:
sol, no u mnie szyjka też długa i zamknięta. Badana byłam dwa tygodnie temu i mam nadzieję, że nic się nie zmieniło.

sol, a można węgiel leczniczy brać w ciąży ?

Witam Kochane!!!!
Mnie jakies katarzysko dopadło:wściekła/y:
Poza tym działamy, no i zobaczymy, co z tego wyjdzie...;-)Okaże się 1 pazdziernika...

Co do wózka, ja miałam casualplay i bardzo ale to bardzo sobie chwalę. Podobało m się to, że można było kupić fotelik primo i on służyl i jako fotelik i jako gondola.
casualplay s4 - Szukaj w Google
W dodatku siedzisko na spacerówce miało dużo lepszą regulację bo na pasku. Wózek przetrwał 3 lata bez ani jednej usterki :) Później oddaliśmy go sąsiadce :)

Mery.. a Ty faktycznie trochę wyluzuj, bo i z nerwów możesz się tak czuć, tulę mocno :)

Ostatnia edycja:

Mary-beth
- no to kciuki nadal zaciśnięte. :)

Krakowianko - dziękuję Ci! Mam nadzieję, ze dzidzia i Ty macie się dobrze! Nie martw się tylko na zapas, bo nerwy dzidzi sie też udzielaja (ale ze mnie mądrala! :laugh2:). Jeśli Cię niepokoi to kocie zadrapanie, to zapytaj lekarza o opinię. Pogłasiaj się po brzusiu od e-ciotki! :tak:

mary - zaciskam &&&

mój małżonek wyjechał służbowo i nie wiem czy wróci na weekend. Działaliśmy i w nocy i rano no ale obawiam się że to za mało :/
Dzięki, kochana! Ściskam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Wasze staranka! :tak:

Mary
Może jakiś urlop by Ci pomógł czy coś, jakies hobby.
Nie jest mi łatwo mówić, bo też czasami świruję, ale mnie mąż stawia do pionu "bo sobie uroisz..." Staramy się juz 3 miesiące, raz mi się @ spóźniał 5 dni (nigdy mi się tyle nie spóźnił), ale wytrzymałąm, żeby nie sięgnąć po test. A ostatni @ miałąm dosyć dziwny, bo mnie strasznie brzuch bolał przed, całą noc nie spałam, nawet leki mi nie pomagały. A nigdy mnie przed nie boli, tylko pierwsze 2-3 dni.

Też bardzo chcemy dzidzię, ale ona narazie nie chce do nas przyjść :(

Wiem, jak się czujesz! U nas minął ten 5. cykl starań, a mi odbiło! Tak się przejęłam, ze widzisz, co się dzieje... :baffled: Postanowiłam się skupić na sobie - szukam sobie kursów i studiów, bo muszę zdać egzamin językowy, żeby mieć papier (tu to jednak ważne, jesli chcesz się troszkę wzbić na tzw. szczeble kariery :happy:), a następnie chcę iść na studia, żeby mieć jedne ukończone tu (te z Polski będę mieć niedługo zatwierdzone! :happy:). Tak więc myślę teraz o sobie troszkę, a nie o liczeniu dni itd. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& na staranka przesyłam!

mary-beth - masz rację u mnie tak było zrobiłam test po dóch tyg negatywny - "olałam sprawę" i przestałam o tym mysleć i po kilku dniach nawet nie pamiętam ilu zrobiłam test i juz miałam piekne II kreseczki - trzymam &&& żeby i u ciebie tak było

Dzięki, Sorbusiu! Staram się myśleć o czymś innym - studia, kursy itd.! Teraz jeszcze ten dom do kupienia... W niedzielę jedziemy z M. obejrzeć dwa. :tak: A w poniedziałek mamy u siebie agenta nieruchomości i maja przyjść też zainteresowani kupnem naszego mieszkania... Także mamy co robić na szczęście! :tak: Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko super i że Ty dobrze się czujesz!

Mery.. a Ty faktycznie trochę wyluzuj, bo i z nerwów możesz się tak czuć, tulę mocno :)
Dzieki! Wiem, wiem... Troche się sama przestraszyłam... A u Ciebie wszystko dobrze? ;-)

Kurczę, muszę jeszcze raz na miasto pędzić, bo skleroza mnie dopadła i zapomniałam o czymś... :zawstydzona/y:

A wczoraj przyszywana szwagierka mojego M. urodziła ślicznego, słodziusiego chłopczyka! :happy::happy: Maluszek ma na imię Fredrik. Jest prześliczny, malutki i okrąglutki! :happy:

A w ogóle to mam w poniedziałek rozmowę ws. pracy! ;-) Przynajmniej cos się ruszyło!

Ostatnia edycja:
reklama
sol, no u mnie szyjka też długa i zamknięta. Badana byłam dwa tygodnie temu i mam nadzieję, że nic się nie zmieniło.

sol, a można węgiel leczniczy brać w ciąży ?

Oficjalnie nie zaleca się ew w przypadku kiedy korzyść przewyższa ryzyko - czyli tak nie do końca wolno ew - pytaj lekarza :sorry:

LILITH - wózeczek fajny chociaż ja nie kupiłabym trójkołowca nawet jak ma dwa kółeczka z przodu - po za tym cena ... ja mam budżet max 1000 zł więc odpada w przedbiegach.

Idę dalej malować ręcznie bo pomysł mi zdechł :wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry