reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Szczesliwa pamietam jak moja przyjaciolka z NZ co jest teraz znowu w 6 miesiaciu ciazy opisywala mi jakie to jest uczucie jak matka czuje ruchy swojego dziecka.....i porownala mi to do wielkiej plywajacej ryby w brzuchu :) Ale tez sie cieszyla bardzo jak sie dziecko ruszalo i kopalo :) A Ty Kochana jakie plany na dzisiaj?
Musze powiedziec ze mieszkasz bardzo blisko mnie jezeli chodzi o Polske bo ja z Gliwic jestem :p

No tez mi sie wydaje ze krotki lot nie zaszkodzi... :) Dziekuje za rady :*

Przepraszam Was ze nie pisze polskimi literami ale nie mam polskiej klawiatury a wiem ze to glupio wyglada tutaj na forum...i nie odbierajcie tego prosze jako brak szacunku do Was :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jaewa - ja dzisiaj popołudniu śmigam najpierw do Cioci do Chorzowa , a potem do babci do Katowic .... ja nie wiem do czego to porównać bo jak np dzidzia sie naciąga to mam taaaką wielką górę koło pępka :):) a potem takie pagórki na brzuchu :):) ostatnio miałam śmieszną sytuacje tzn leżałam i mój piesio spał sobie u mnie głową na brzuszku moja dzidzia w tym momencie kopała wiec mój piesio sie wystraszył i na równe nogi i tak śmiesznie wąchała mój brzuch wyglądało to tak śmiesznie ze leciały mi łezki :):) nioo kochana to bardzo blisko jak Ty z Gliwic :):)

Misia nie chodzi o to tylko ja mam laptopa kupionego tutaj w Au i klawiatura nie ma polskich liter...Moze da sie to jakos zrobic ale ja nie umiem :p

Szczesliwa mi by tez chyba lezki polecialy :) Super smieszna sytuacja i doskonale Cie rozumiem :)
No to widze ze dzisiaj bedziesz zajeta caly dzien :) Mam nadzieje ze macie ladna pogode?
Moja Babcia sie przejela jak z nia rozmawialam na Skypie i juz mi obiecala ze bedzie ubranka dla maluszka z Polski slala :)

jaewa - dziewczyny we wczesnej ciąży latają i nic się nie dzieje a to krótki lot więc nie powinno być problemów :tak: gorzej jakby to była wycieczka do Polski to wtedy opinia lekarza konieczna ale ja bym poleciała :-) A pytać nikt Ci nie zabroni :tak: :-D Nikt nie jest alfą i omegą :-D Możesz zacząć mieć mdłości w najbliższym czasie a spać będzie ci się chciało do samego końca ciąży - i powiem Ci jedno - korzystaj póki możesz bo potem się nie wyśpisz :-D Przynajmniej przez pierwsze pół roku :-D A jeśli chcesz możesz zrobić sobie badania przed wizytą tylko lepiej wziąć sobie skierowanie od rodzinnego na morfologię, glukozę i mocz ogólny. Potem czekają was badania na oznaczenie grupy krwi - oboje - czy nie ma konfliktu - jeśli nie macie zapisane w dowodach bądź nie jesteście dawcami. No i zalecone przez lekarza: przeciwciała na: toxoplazmoze, cytomegalie, różyczke, przeciwjądrowe. Ale nie wiem czy u was zlecają w ogóle te badania bo co kraj to obyczaj :-D

Szczęśliwa - to współczuję nocnych wstawań - mi młody dał już spokój i wstaję max raz w nocy o ile w ogóle :-D Ale kopniaczki wspaniała rzecz - choć powiem Ci jedno - przestaniesz tak się nimi cieszyć jak poczujesz piętę pod żebrami :-D Albo jak Cię kopnie w kręgosłup - ból jak sam pieron :-D Mi jak kiedyś Karola przywaliła w kręgosłup to przez godzinę się zwijałam z bólu na wyrku bo wstać nie mogłam :-p :-D

Racuszki wyszły boskie i sobie właśnie kończę, Karola wcięła 4 racuchy - wręcz je połknęła :-D Śmiać mi się z niej chciało bo pierwszy raz miała taką fajną odmianę na śniadanie :-D Ale cieszę się że jej smakowało :-D

Jaewa - żałuje ze nie zdążyłam sięgnąć po tel i nagrać ..... nioo popołudnie pełną parą :) pogode mamy fatalną :( ale nie pada :) ja Ci powiem że jak nie ma upału to dla mnie raj na ziemi :) a wiesz jakie są babcie zrobią wszystko dla prawnuków :)
Sol - wiem wiem że potem jak mi malec zapoda kopa po żebrach to narobie w portki ale co tam damy rade :):) najważniejsze żeby kopało .... ja ogólnie mam niskie ułożenie brzucha i mam okrągły jak piłka :):)

Sol Kochana juz sie boje co bedzie sie dzialo w ciagu pierwszych 6 miesiecy :p
Zobacze jaka jutro bedzie pogoda i jak bedzie ladnie pojde sie wypytac co i jak do przychodni bo tutaj nie wiem jak to wszystko wyglada....

Szczesliwa ja tez nie lubie upalow...U nas za troche lato i powyzej 40c....

Kochane zegnam sie bo S wrocil z pracy i jest glodny :p
Sciskam Was kazda z osobna i zycze milego dnia :*** Do napisania :)

reklama
Ja zmykam się szykować bo potem obiadek i w droge :) Udanej i miłej niedzieli Wam życzę będę zapewne wieczorkiem buziaczek :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry