reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No nie no - godzina 9 a tu pierwsza jestem ? :-D

Miłej niedzieli życzę - zaraz spadam robić racuszki na śniadanie :-D

reklama
Sol dzien dobry :) Smacznych racuszkow zycze :)

Kochana to ja dopiero do lekarza za jakies 2 tyg powinnam sie wybrac?
Nie musze wczesniej zrobic jakis innych badan np. krwi i moczu? Wybacz ze Cie pytam ale na necie pisze roznie....Wiec juz zielona z tego jestem...

Lekko boli mnie tez dol brzucha czasami...ale mam nadzieje ze to normalne?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc kochane :):):)
Jaewa - hej myszko badania zrobisz po 1 wizycie ......wtedy ginek daje skierowanie na krew mocz cukier ....a co do bólu brzuszka to macica ci sie bedzie rozciągać ....

Szczesliwa witaj Slonko :) No to pojde za 2 tyg jak mowisz :) Trzeba sluchac doswiadczonych kolezanek :p
A co u Ciebie jak malenstwo? Ja moge spac i spac....i ciagle zmeczona jestem....

Kupialm sobie na Allegro fajne sukienki letnie i moja mama ma je wyslac ale ja sie w nie nie zmieszcze za pare miesiecy....Niepotrzebny zakup tylko...No chyba ze za rok beda pasowaly? :)

Witam niedzielnie:happy:
Jaewa Słońce mnie też boli brzuszek i do tego chodze jak napuchnieta:happy: Dziwne a zarazem przyjemne uczucie:-p
Jak tam Twoi znajomi po tych trzesieniach?

U mnie sloneczko, szykuje sie na dzialeczke:happy:

Jaewa - czujemy sie dobrze :):):) maluszek fika że szok .... pamiętam jak musiałam kopniaka wyczekiwać wieczorami a teraz bryka kiedy ma ochotę :p:p i w dzień i w nocy ..... co do twojego snu to tak jest w ciąży ja też spałam praktycznie non stop ....
a teraz już mam kłopot budze około 4 rano i koniec po spaniu , chodzę sikać jeszcze tak z 3 razy w nocy .....
Misia - witaj :):)

Misia Kochana mam dokladnie takie same objawy...Czuje sie napuchnieta i nawet zwykle odkurzanie to dla mnie nie lada wyczyn! Chore ale prawdziwe....Ech nawet koordynacje ruchowa mam zwolniona....
A co do znajomych dalej nimi lekko trzesie. W nocy tez bylo trzesienie ale juz lzejsze.
Teraz mialo byc trzecie i na nie czekaja....Okropne tak zyc w strachu. Jak rozmawialam z moja przyjaciolka to plakala i mowila ze sie zastanawiaja nad powrotem do Polski albo Afryki bo niebezpiecznie sie w Nowej Zelandii zrobilo....Tak mi ich zal....Siedza w strachu caly czas co sie wydarzy...Podobno nie idzie przewidziec dokladnie kiedy beda nastepne drgania i jak mocne...

A u nas dzis rano byla wichura....Pozrywalo sieci, pradu nie mialo pol Sydney, my tez...Wialo 130 km/godzine myslalam ze mi okna wyrwie...co na tym, swiecie sie dzieje ostatnio....ech

Szczesliwa super ze maluszek jest aktywny :) A nie budzi Cie tymi fikolkami w nocy? :)
Ja juz sama nie wiem co zrobic bo do dwoch miesiecy mamy leciec do Japonii do S brata i sie zastanawiam czy mi to nie zaszkodzi...To maja byc nasze wakacje....
Zastanawiam sie tez nad mdlosciami bo ich nie mam....A Wy kochane macie lub mialyscie?

Misia pamietam ze Ty pisalas ze wymioty sie u Ciebie pojawily...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jaewa Słonce do tego czasu juz bedziesz miala wizyte u ginka i wtedy on Ci powie czy mozesz leciec czy tez nie:happy:

Tylko raz wymiotowalam tak to staram sie nie

No wlasnie tylko mam jeszcze jeden problem...W przyszlym tygodniu mamy leciec na Tasmanie...na 3 dni....To tylko godzina lotu i juz sama nie wiem co robic...Wiem ze Wam marudze wybaczcie...
Moge zapytac co Wy byscie zrobily w takiej sytuacji? Zawsze dobrze posluchac rady :)

Misia ciesze sie ze masz ladna pogode :) Smigaj Kobitko na dzialke pooddychac swiezym powietrzem :)

reklama
Jaewa - co do lotu to lekarz ci powie czy nie ma żadnych przeciw wskazań ...jak nie bedzie to możesz lecieć ..... Jak bedziesz na wizycie to popytaj o wszystko żebyś wiedziała .... kochana ja miałam małe mdłości i to bardzo krótko wiec spokojnie pamiętaj każda kobieta ciąże przechodzi inaczej .... czasami kopniaki mnie obudzą .... ale to jest piękne i wtedy wiem że dzidzia żyje i miewa sie dobrze :):)
A co do Twojej wyprawy za tydzień na 3 dni to wydaje mi sie że jezeli czujesz sie dobrze to możesz lecieć ....to nie jest jakiś długi lot ....

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry