reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mama witaj kochana :-):-) U mnie calkiem ok, pomału jakoś się żyje. Od wczoraj mam urlop - nie ma za bardzo roboty, a że poszłam do pracy z nastawieniem, że idę po urlop tak dopięłam swego i dostalam bez problemu :-):-):-) I tak się byczę sama, a mężulek w pracy hi hi
Poza tym jak zdążyłaś może doczytać dostałam @ w 29 dniu. No nieźle. Chociaż tyle, że nie muszę czekać nie wiadomo ile na @. :rofl2:
Kupilam testy na allegro te z czulością 10ml - niech sobie leżą w szafeczce i czekają na odpowiedni moment

A u mnie pogoda dziś ok - slońce świeci. Aż mi się wiosna przypomina jak to wszystko się budzi do życia i aż się chce żyć. Dwa prania zrobiłam i w ogóle.... aż miło jak świeci, bo ostatnie parę dni byly bardzo deszczowe :wściekła/y:

reklama
heloł maggy :-D

sol ja wiem, może przesadzam. ale już mi lepiej i jeszcze troszkę wierzę, że kiedyś się uda. jeszcze nie wykorzystaliśmy wszystkich możliwości, więc ciągle jest nadzieja.

MAGGY- czesc kochana-no wiesci sa si od Ewy:tak:
SOL- jak juz sie ziemniaki ugotuja to ...smacznego;-)
PYSIA- to przyjemnosci na urlopie,mam nadzieje,ze w tym cyklu Wam sie uda:tak:ja mam 2 testy jeden bobotest strumieniowy z czuloscia 10 a drugi Quick Vea z czuloscia 25-tez leza i czekaja na lepsze czasy;-)

BUNIA- to pewnie ,przez te buleczki masz lepszy humor:tak::-)

KALA- no to mam nadzieje,ze Wasze plany sie powiodą i w nowym roku bedziecie juz we 4-ke:tak:

WISIEŃKA- tesknie,gdzie jestes??jeszcze praca?

no, bułeczki rządzą!!!!!! najbardziej brakowało mi pieczywa, bo nie chciało mi się codziennie piec omleta na śniadanie, tym bardziej że teraz zaczyna mi się szkoła i nie chciałabym być głodna. a tak za jednym razem mam 9 bułeczek. i czuję się syta po jednej. i do szkoły mogę sobie zrobić pychaśne kanapeczki :-D

a macie coś na poprawę humorku ;-)

Młoda, ortodoksyjna para Żydów przygotowuje się do ślubu. Poszli do rabina, aby zadać mu parę pytań.
- Czy to prawda, że kobieta i mężczyzna nie mogą ze sobą tańczyć?
- Tak, to prawda - odpowiada Rabin. - Z powodów moralności kobieta i mężczyzna mogą tańczyć tylko osobno.
- Nawet jeśli są małżeństwem?
- Tak.
- A co z seksem?
- Będziecie małżeństwem, więc nie ma żadnego problemu.
- A możemy próbować różnych pozycji?
- Oczywiście.
- Kobieta może być na górze?
- Jak najbardziej.
- Możemy to robić na pieska?
- Jeśli lubicie.
- A na stojąco?
- Na stojąco kategorycznie nie!
- Ale Rabbi, czemu na stojąco nie?
- Bo to może skończyć sie tańcem!

Jasio zwraca się do ojca z pytaniem: co to jest polityka?
Ojciec:
- Wiesz co, synku, spróbuję ci to wytłumaczyć na przykładzie naszej rodziny. Ja jestem kapitalistą, bo pracuję i przynoszę pieniądze do domu. Twoja mama jest rządem, ponieważ zarządza tymi zasobami. Nasza pomoc domowa jest klasą robotniczą, ty jesteś narodem, a twój mały braciszek, który jest jeszcze w pieluszkach, jest naszą przyszłością. Zrozumiałeś?
Jasio niezbyt zrozumiał i położył się do łóżka. W nocy obudził się i chciał się jeszcze ojca dopytać, ale nie znalazł go w sypialni rodziców, tylko w sypialni pokojówki. Gdy chciał się dopytać ojca, to ojciec go olał, bo bzykał się z pokojówką.
Nazajutrz ojciec pyta Jasia, czy zrozumiał.
Na to Jasio:
- Kapitalista wykorzystuje klasę robotniczą gdy rząd śpi, naród jest totalnie ignorowany, a przyszłość jest zas*ana.

Siedzi 3 ziomków w barze, jeden mówi:
- Moja córka ma 15 lat, za jej łóżkiem znalazłem paczkę papierosów. Nie wiedziałem, że pali!
Na to drugi:
- Moja córka ma 15 lat, a za jej łóżkiem znalazłem lampkę wina. Nie wiedziałem że pije!
Na to trzeci:
- Moja córka ma 15 lat, a za jej łóżkiem znalazłem paczkę kondonów. NIE WIEDZIAŁEM, ŻE MA FIU**TA!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jaewa Hope super !!! Gratuluje!!! Dla reszty wysylam zarazki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja przyznam sie, ze wczoraj zrobilam test ale wieczorem i wyszly II kreseczki tylko ta druga jasniutka...

Dzisiaj juz mnie nie mecza mdlosci ale za to wszystko mnie wkurza... i spac mi sie chce.
Poza tym nie przedluza ze mna umowy w pracy :-( i chce sie gdzies zaczepic tak na spokojnie w jakiejs recepcji moze, macie jakies pomysly??
Napiszcie mi co u Ewci bo nie moge nadrobic:-(

BUNIA- buahahahahah-ale sie usmialam-a ten pierwszy kawal...:-D:-D:-D:-Dsuper!!

wlasnie leci rodzina 2+8:tak:

moja dwojka na gorze bawi sie w ...przedszkole:-D:-D a pralka zaraz konczy swja robote;-)

MISIA- dzieki za ~~~~~~~~~~~~ :))u Ewy wszystko dobrze-nie ma dzidzi w macicy ,ale po usg ginek stwierdzil ,ze to nie pozamaciczna...
a Ty zmien sbie suwaczek-dni plodnych juz dllllugo nie bedziesz miala:))))))))))

Ostatnia edycja:
mama a dziękuję - było pyszne :-D Nie ma to jak dobry obiadek :-D

bunia - nie przesadzasz bo masz prawo się niecierpliwić :tak: Ale więcej wiary w jutro kobitko :tak: Zaciążysz na pewno i jeszcze zdążysz się namarudzić :-D

Moje dziecię idę usypiać bo znowu będzie szopka :-p

Ależ mi się ten dzień dziś ciągnie....
okropnie

Sol...
dopiszesz mnie do staraczek
styczeń 2011:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
DOROTKA- coreczka przepiekna i dziekuje za &&&&-ściskam Cie!!!

ja Ciebie tez sciskam
a za komplementy dziekujemy

Dorotko - ja nie wymagam od ludzi żeby mi nie wiem dywan rozkładali w sklepie bo cięzarna idzie ale jakiś szacunek powinien być ...... chyba każda by sie zdenerwowała na moim miejscu :) jak córeczka sie miewa??
Mamcia - czesc :*:* tylko że ja tak nie potrafie ....chyba bede sie musiała tego nauczyć .....

coreczka bardzo dobrze
naprawde tfu,tfu zeby nie zapeszy,ladnie je cycusia,spi ,spokojniutka jak aniolek
i mam nadzieje ze tak zostanie

Szczesliwa podejrzewam
generalnie ludzi trzeba uczyc,mnie dopiero w 9 miesiacu ciazy puscili no moze ze 3 razy bez kolejki
a najgorsze sa kobiety,ktore na bank maja swoje dzieci,nie puszczą zawziete pindy
i nie pamietaja jak same byly

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry