reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MISIA, wielkie gratulacje majóweczko.

wisieńka, dobrze, że masz jutro ginka. Napiszę ci sms-ka z pracy, to mi odpiszesz co i jak :)

mama, jak przedszkolaki ? i czy ty choć troszkę odpoczywasz ?

kath, wszystko będzie dobrze, mąż napewno sobie poradzi na tej rozmowie. Bhp-owiec musi zebrać informacje jak to było, żeby koleś dostał ubezpieczenie.

majqa, dobrej nocki :)

palemka, oj smaka mi narobiłaś na pizzę, ja mam naleśniki z dżemem na kolację. F nasmażył z 20 szt i trzeba jeść.

reklama
Nerwusek - hej! No, ja też się męczę z tym cholerstwem! Mam problemy z cerą juz parę ładnych lat... :crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Raz udało mi sie wyleczyć Zinerytem, ale potem wróciło po latach i teraz pomysłu nie mam... A nie mogę zacząć brać antybiotyku, który notabene nawet mam i powinien zadziałać, bo przecież staram się o dzidzię! :baffled::baffled::baffled: A w ciąży nie można brać antybiotyków na trądzik... No i weź tu człowieku to wylecz... :eek:

Hej wieczorem!

Zniknęłam, bo M. przyjechał z pracy i musieliśmy brykac obejrzeć te 2 domy. I jeden z nich przypadł nam bardzo do gustu - to 2 domy dalej od tego, który nam uciekł sprzed nosa! :laugh2::tak: Teraz staramy się za duzo nie myśleć o tym, żeby sie znów nie nakręcić, ale jutro składamy ofertę! :happy::happy: A drugi dom OK, ale już na nas takiego wrażenia nie zrobił. Odwiedziliśmy jeszcze mamę M., która też kupiła dom - alllle ma widok na morze!!! :szok::happy::rofl2:

Misia - gratulacje!
Wisieńka, Palemka - ja też o pizzy marzę, ale muszę się zadowolić tylko dozwolona w mojej dietce wersją... Mój debiut będzie w weekend i mam nadzieje, że będzie zjadliwa! :-D:laugh2::laugh2:
Ramari - witaj! Beta hcg nazywa się badanie i kosztuje 20-40 zł w każdym laboratorium.

Widok na morze... Jejku to Nasze marzenie... Chcielibysmy z M. zamieszkac kiedys nad morzem. Moze nam sie uda:happy:

Cześć dziewczyny!!!
Ewko trzymaj się,wszystko będzie dobrze!!!
Misia GRATULACJE!!! widzę ze tez masz niedoczynność tarczycy aż w skowronkach dzięki Tobie jestem.powiedz mi co za leki bierzesz? tylko na tarczycę czy jeszcze coś? ile czasu się staraliście? a tsh masz do zbicia bo nie ładnie Ci urosło.już powinnaś większą dawkę leku brać.
a ja już czuję jak mi jajniki pracują,bolą niekiedy niemiłosiernie...
przespałam się dzisiaj 3 godziny,wszystko przez ciśnienie...a jak wstałam stwierdziłam ze szkoda ze poszłam spać a nie na spacer z psami...
dziewczyny czy wy tez macie wypryski? mam paskudne krosty na twarzy i nie mam pomysłu jak się ich pozbyć....

Mam niedoczynnosc i Hashimoto :-( Dostalam dzisiaj eutyrox 100 i jutro zaczynam brac. Udalo nam sie za pierwszym razem...

zapmarta- naleśniki też pycha niami niami ...

Ide sie powiesic w zwiazku z moja bezpłodnoscia, czuje sie jak jedna wielka beznadzieja !!! Nie mam juz ochoty czekać, na cos co nigdy nie nastąpi i błagam nie komentujcie tej jednej wypowiedzi, musiałm to napisać, bo tak własnie się czuje i nie piszcie, ze nie wolno mi tak myśleć, bo wiem, że nie powinnam, ale nie potrafie przestac mysleć, a tym bardziej, jak mi tesciowa wydzwania i opowiada jaką jej cudowną wnusię urodziła moja szwagierka .... poprostu nie potrafię ... Jutro napewno mi przejdzie, zapomnę na pare dni, a potem znowu jak dostanę @ będę miałą doła i tak w kółko ... Ale się rozpisałam ...

I tu jest problem, bo nie dostałam jeszcze okresu po porodzie 24 sierpnia byłam u ginekologa i powiedział, że niedługo będę miała dni płodne. Zależy mi na szybkim potwierdzeniu ciąży, bo w poprzedniej miałam nadciśnienie i mój synek urodził się malutki. Kurcze zmierzyłam dzisiaj ciśnienie i mam podwyższone 130/90, więc sporo. Sama nie wiem. A to badanie to z krwi czy moczu bo ja zielona?

I tu jest problem, bo nie dostałam jeszcze okresu po porodzie 24 sierpnia byłam u ginekologa i powiedział, że niedługo będę miała dni płodne. Zależy mi na szybkim potwierdzeniu ciąży, bo w poprzedniej miałam nadciśnienie i mój synek urodził się malutki. Kurcze zmierzyłam dzisiaj ciśnienie i mam podwyższone 130/90, więc sporo. Sama nie wiem. A to badanie to z krwi czy moczu bo ja zielona?

Ramari - beta hcg jest z krwi, a wynik jeszcze tego samego lub następnego dnia.

no to MISIA strzał w dziesiątkę!!!
palemko ja tez takie loty w swojej głowie miałam.zanim na niedoczynność się zaczęłam leczyć....same czarne myśli,budząc się rano widziałam tylko bezcelowość następnego dnia...
teraz już jest dobrze bo wiem ze szanse przed podjecie leczenia mięliśmy nikłe,teraz wiem że znacznie wzrosły,właściwie odbiły sie od zera do poziomu zdrowej pary.
a robiliście jakieś badania?

reklama
nagapalma nie napiszę Ci tego co już sama wiesz ;-)
Powiem ci że ja nienawidzę swojej bratowej - bez żadnych ceregieli zaszła w ciążę - całą nie pracowała - zamiast pisać pracę mgr - rozwiązywała krzyżówki - choć czuła się doskonale. Zuzka skończyła w tym roku 7 lat, jej drugie dziecko - Karol ma 3,5 - a ona dalej nie pracuje. Pracy dalej nie napisała i obroniła W domu nie robi nic - za to moja mama lata koło nich jak służąca.
Ja do wszystkiego muszę dochodzić sama.
Do szkoły poszłam dopiero jak znalazłam pracę - jej za wszystko płacił tatuś.
Na ślub pracowaliśmy sami - jej zasponsorowali rodzice.
My nie mamy gdzie się podziać, bo nie mamy kasy żeby kupić mieszkanie - ona wparowała na "gotowe" i rządzi się domu mojej mamy.
A mimo wszystko - to ona jest ta "lepsza".
Teraz wzięłam sobie na ambicję, żeby w każdym aspekcie życia ją pogrążyć.
Udało mi się póki co położyć na łopatki jako "panią domu" - bo ona pomimo tego że rządzi się w domu - nic w nim nie robi - jak zaprasza gości - to w kuchni i tak siedzi moja mama. I na ostatniej gościnie u mnie - siedziała w kącie, bo nie potrafiła nic powiedzieć, jak wszyscy mnie chwalili :-D 1:0 dla mnie ;-)
Pobiję ją wykształceniem jak obronię mgr (bo ona ma inż i się tym szczyci że ma wyższe wykształcenie ode mnie).
No a potem zostanie mi TYLKO spłodzenie 2 dzieci i wybudowanie do domu i niech się schowa ;-)
Głowa do góry - zauroczenie twoją szwagierką wszystkim przejdzie, tylko niestety trochę to potrwa :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry