reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Witajcie dziewczyny! jestem tu nowa.przyjmiecie mnie do Waszego grona?staram sie o moje pierwsza dzidzie, ale kiepsko mi idzie. jest to juz 9 cykl i na razie nic z tego. Aniu ja tez sie nie raz ludzilam, ze jak okres mam krótki i slaby to ze jestem w ciazy.jak przestalam brac tabletki anty to okresy mam bezbolesne, b.slabe i krotkie-2 dni slabego krwawienia i 3 dni brudzenia.co miesiac sie na to nabieram bo zanim zaczelam brac tabletki mialam b.bolesne, dosc intensywne 5 -lub 6- dniowe okresy.a teraz taka wielka zmiana.Tak jak dziewczyny Ci pisza zacznij nowy cykl a wraz z nim nowe staranka.test mozesz zrobic zeby sie uuspokoic i nie myslec o poprzednim cyklu tylko o nowym.
witamy nową koleżankę,napisz coś więcej o sobie,bierzesz jakieś leki wspomagacze itp..

Kacha witaj :)
Monisia - nadal trzymam &&&&

dziewczyny co sądzicie o kalendarzu chińskim by zaplanować płeć. U mnie w przypadku dziewczyn się sprawdziło jak kiedyś sprawdzałam i ciekawa jestem jak to u Was z tym jest?
a ja nie wiem co to ten kalendarz dacie namiar gdzie mogę sobie spojrzeć,bo my również planujemy płeć (ale jak będzie dziewczynka to też super,my chcemy mieć min.trójeczkę więc jeden siusiaczek by się przydał bo mąż to by chciał córki)

Mój małż poszedł z Zuzą nad morze i po drodze ma mi kupic drugi tescior - jutro z rana testuję drugi raz:tak:
no to będę trzymać kciukaski i oby II kreseczki się pojawiły

ewcia - jasne - bo się uczyć będę :-D

A mi wychodzi teraz chłopiec i takie mam przeczucie ale zweryfikujemy 7 września z USG a w październiku chyba pójdziemy na 3D to będzie 100% pewności :-p

Spadam sobie pograć póki moich nie ma :-D
a w co grasz???

Sol-:-D:-D

A ja w takie rzeczy nie wierzę...:no:
I z Maciusiem mi się to nie sprawdziło...Kiedy już patrzyłam po porodzie...Co ma być, to będzie, ważne, aby donosić ciążę i urodzić zdrową Dzidzię:tak:

A ja doszłam do wniosku, że jutro robię test:zawstydzona/y::sorry2:

dziewczyny co to dzisiaj jakiś wysyp @:wściekła/y:
to trzymamy kciuki za jutrzejsze testowanko

a my dziś po obiadku całą rodzinką zasnęliśmy na 3 h nawet córka tak z nami długo spała no i teraz mała juz po kąpieli nakarmiona i śpi a my z mężem przy kompach i pewnie posiedzimy do późna bo w dzień za bardzo sobie pozwoliliśmy.coś czuję że w nocy będzie neizła burza bo chmury czarne idą

U mnie w tym miesiacu myslałam ze juz jestem w ciazy brzuch mi bolał jak nigdy co nigdy wczesniej nie miałam , plus piersi a dzis jest@
szczesliwa przepraszam nie doczytałam :)

Ach dziewczyny nie napawacie mnie optymizmem :-( Co rusz o @ czytam... Jakiś czarny miesiąc niełaskawy ten maj okrutnie... Pewnie za 4 dni i ja dołączę, wrrrr....

Sawi- dziękować:tak:

Hope- tak, mierzę temp.
ogólnie, to moja wyjściowa temp. jest bardzo niska, bo zaledwie 35.8
przed okresem stopniowo spada no i wczoraj z 36.5 spadło na 36.3 i byłam pewna, że dziś znów spadnie, a tu niespodzianka, wzrosła do 36.7:tak:
Dawno "tak wysokiej" nie miałam...
a może jednak nie dołączysz ;) :** i będziesz majową mamusią :***

Ostatnia edycja:
Sawi- dziękować:tak:

Hope- tak, mierzę temp.
ogólnie, to moja wyjściowa temp. jest bardzo niska, bo zaledwie 35.8
przed okresem stopniowo spada no i wczoraj z 36.5 spadło na 36.3 i byłam pewna, że dziś znów spadnie, a tu niespodzianka, wzrosła do 36.7:tak:
Dawno "tak wysokiej" nie miałam...
a może jednak nie dołączysz ;) :** i będziesz majową mamusią :***

Hm... to faktycznie zagwostka z tobą jest. Bo generalnie temperatura może spaść dzień przed @ a potem wzrosnąć właśnie w dniu @ jeśli jest ciąża i utrzymać się już wysoka. I tak to u ciebie wygląda. Nie chcę cię nakręcać ale jeszcze jeden test nie zaszkodzi ;-) Ewentualnie faktycznie beta dla świętego spokoju. I nie musi to być powyżej 37 bo jak wiesz liczy się skok od temperatury wyjściowej, więc kto wie :-)

A ja w tym cyklu raczej nie widzę światełka w tunelu, nic nie czuję, poza obolałymi piersiami. Nawet bóle podbrzusza przeszły, czekam więc na @ Odrobinka nadziei jeszcze nie zgasła ;-)

Potrzebujemy majówek!!

reklama
Hope- jutro rano zrobię test:tak:
Jak wyjdzie pozytywny, to w poniedziałek pójdę jeszcze na betkę i progesteron...
jeżeli progesteron będzie dobrze i za drugim razem betka ładnie przyrośnie, to do gin. pójdę gdzieś w 7 tc

a jeżeli wyjdzie negatywny, to nic innego mi nie pozostanie jak czekać na @:dry::baffled:

Pewnie, że potrzebujemy majówek :))
ja także żadnych objawów nie mam...
poza bolącym podbrzuszem dziś w czw., śr. i wt.
no i od czasu do czasu śluz się pokaże...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry