reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewciu Kochana ja tak zrobilam w zeszlym cyklu bo sie napalilam ze zaraz po odstawieniu anty zajde :p wiec nic w tym zlego ze zrobilas wczesniej, rozumiem Cie doskonale :)
Moze juz za 8 miesiecy i troszke bedziesz trzymala swojego dzidziusia w objeciach :))) :*

gdyby się udało, to za jakieś równe 8 :)))
Bo miałabym planowaną cesarkę... i jakby mi zrobili w 38 to prawie by było na moje urodzinki...
i na okres kiedy z Maciusiem zaszłam....

reklama
Nio widzisz wiec moze sie udalo :p :))))
A ten sluz jaki masz? Bo powinien byc taki bialawy z tego co wiem, ale przeciez Ty sama wiesz i czujesz najlepiej :)
Suuuperr by bylo :) Wiesz ja trzymam caly czas &&&& zacisniete :) :*

Ewciu co do cesarki sama chcesz czy masz wskazania?

Tutaj robia cesarke na zyczenie i przyznam sie ze chyba w taki sposob bede chciala rodzic....Wiem ze dziewczyny, wiekszosc z nich woli naturalnie....Ale w NZ jak mieszkalismy tez znajome rodzily przez ciecie cesarskie i sobie chwala....Koszt okolo $5000

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzien dobry :)

Ewcia
- to trzymamy kciuki!!!!! az mi lzy do oczu naplynely :) tak strasznie bym sie cieszyla razem z Toba ... MUSI SIE UDAC!!!!!! :)

monia- spoznione, ale szczere zyczenia wszystkiego Naj!!!!!

Maggy witaj ciezaroweczko!!! :) Czytalam ze pobyt w Polandzie byl super, zazdroszcze :p A jak Ty sie czujesz? :)
Nic nie doczytalam czy moja kartka doszla? :)

Monia Kiedy wyjezdzacie? W poniedzialek?

Jaewa- Czyżby był zbieg okoliczności... raczej nie...
Dwa lata po teście Maciusia urodziła bym drugie Dzieciątko...

Śluz mam taki biały i to nie cały czas, w ciągu dnia parę razy się pojawi...
I nie jest taki jak w dni niepłodne...
Bo jest taki bardziej jakby rzadszy...

A cesarkę miałam z Maciusiem i lekarz mi powiedział, że będę miała prawo wyboru przy drugim Dziecku...
A że to będzie rok i 7 miesięcy po porodzie, to będę się bała pęknięcia macicy przy porodzie i dlatego zdecydowana jestem na cesarkę:tak:

Zresztą jak pomyslę jeszcze o bólach z krzyża, to tym bardziej...

$5000:szok::szok::szok:

Maggy- :*****

Ostatnia edycja:
Ewcia nie wiem czy zbieg okolicznosci czy nie, a moze Macius wraca na ziemie do Ciebie pod postacia innej kruszynki? :)

Temat prodow rzeka i dosyc kontrowersyjny...Kiedys czytalam na jakims forum wypowiedzi babek i sie klocily jedna przez druga jaki porod lepszy...W ostatecznosci doszlo do tego ze zaczely obrzucac niezbyt milymi epitetami....
Ja nie wiem czemu czasami tak trudno zrozumiec ze ktos moze miec wlasne zdanie na dany temat i niekoniecznie musi to zalezec od tego czy ma racje czy nie...

JAEWAA- hellooooooooooooooooooooo :D no jasne, ze doszla.. juz chyba jakies 3 tyg temu :) jest sliczna i juz dolaczyla do grona pozostalych :) jescze raz bardzo dziekuje :)

czuje sie coraz lepiej.. wlasciwie w ostatnich 2 tyg. juz nie mam mdlosci :) hurrra!!! pobolewaja mnie dalej piersi i oczywiscie podbrzusze, ale tylko jak leze i musze wstac.. juz opracowalam nowy system wstawania, czyli turlam sie na bok i powoli klade nogi na podlodze i siadam na krawedzi lozka i wstaje.. jakos to wychodzi i wtedy nie boli nic :)

pobyt w PL bardzo udany :) wciaz jem pycha szynke, poledwice i kielbase wiejska :D mniam mniam:D tu rodzinka polubila podgrzybki :D hihihih wiec musze moich rodzicow przycisnac, zeby kupili jak przyleca :D a przylatuja pod koniec wrzesnia :) juz sie doczekac nie moge :D

a co u Ciebie??? jak zycie, staranka itd? jak sie czujesz?

monia- ja to Cie podziwiam :D nie cierpie sie pakowac i zawsze pomimo przygotowan biore kilka rzeczy ktore w ogole nie pasuja do siebie i leza w walizce przez caly wyjazd

aha!!! spodnie jeans'owe z allegro sa zarabiste!!!! dziewczyny, jak chcecie namiary to chetnie Wam dam na ta firme.. ten pas ze streczu, ktory jest na brzuchu- rewelacja! w ogole nie cisnie nic... no i sa fajne, waskie i wygladam w nich dobrze, szczegolnie z brzuszkiem :D hihih

Jaewa- dokładnie tak jak piszesz, ale Kobiet tyle zdań na temat porodu:tak:

Ja miałam bóle przez jakieś kilka godzin z krzyża i nie wyobrażam sobie gdybym miała rodzić kilkadziesiąt godzin jak niektóre... Niby samo urodzenie nie boli... Nie wiem...

Po cesarce też nie jest wesoło... Bo rana strasznie ciągnie... ale to już miałam i wiem czego mogę się spodziewać...

Maggy- a ja wysyłam kartkę i wysłać nie mogę...:zawstydzona/y:
przepraszam, ale nigdy nie mam po drodze na pocztę, bo to w drugiej części miasta...:-(
ale obiecuję, że wyślę :***

Ostatnia edycja:
Maggy Kochana u mnie po staremu :) Jakos leci do przodu :)
S dalej czasami wyjezdza ale teraz bedzie mial przerwe w wyjazdach 6 tygodni i tylko robote na miejscu. Za jakies 2 tyg. jak bedzie mial przerwe chcemy poleciec na Tasmanie. Do Japonii uda nam sie dopiero jak znajdziemy chalupe z basenem ( S chce basen) wiec poki co szukamy bo tutaj gdzie mieszkamy nam sie juz nie podoba.
U mnie chyba dni plodne bo tempka utrzymuje sie okolo 37.5 C wiec dzialamy ale nic na sile.
Ciesze sie ze dobrze sie czujesz :p Te Twoje metody moze i mi sie kiedys przydadza :)
A o grzybkach nawet mi nie mow bo sama je uwielbiam! Tutaj je mozna kupic ale sa masakrycznie drogie.

Ewciu tez slyszalam ze rana ciagnie po cesarce. Moja znajoma z brazylii miala zalozony taki specjalny gorset i wtedy mniej bolalo...
Cesarka taka droga bo ja robia tutaj na zyczenie prywatnie stad taka cena...No chyba ze ma sie wskazania do niej wtedy jest za darmo.

Monia milej rocznicy i wyjazdu stosunkowo udanego!!! :p

Slonka moje S wlasnie wrocil wiec sie pozegnam :)
Milego weekendu i wpadne jutro :p
:* dla Was

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej dzisiaj dostałam okresu :( najpierw była wydzielina taka brązowa ze skrzepami a teraz krew brzuch boli jak nigdy mocno czy już nie mogę liczyć na ciąże?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry