- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
Witam was dziewczyny
asiuasiu1 fajnie że zawitałaś na przyszłych mamach 2011 pisz śmiało
josephine co porabiamy dziś?Ja przygotowuję się do pracy bo czas nie długo iśc
maryla masz rację,popieram nie przejmujcie się dziewczyny gadaniem inncyh,niech sobie gadają ludziska,olewac takich i już A ciało faktycznie może się zmieniac bo jedni tyją a drudzy nie.
inke u mnie tez zimno ale nie tak mroźno bo jest -2 także jeszcze nie tak źle ;-)
miłego dnia babeczki
jeszcze dziś i jutro do pracy a potem weekend
josephine co porabiamy dziś?Ja przygotowuję się do pracy bo czas nie długo iśc
maryla masz rację,popieram nie przejmujcie się dziewczyny gadaniem inncyh,niech sobie gadają ludziska,olewac takich i już A ciało faktycznie może się zmieniac bo jedni tyją a drudzy nie.
inke u mnie tez zimno ale nie tak mroźno bo jest -2 także jeszcze nie tak źle ;-)
miłego dnia babeczki
jeszcze dziś i jutro do pracy a potem weekend
M
modroklejka
Gość
Witajcie
rzadko zaglądam, bo i czasu nie za wiele mam. mały mega absorbujący jest, a na dodatek wczoraj opanował chodzenie przy pchaczu wiec wszedzie go pełno...poza tym mam na głowie jeszcze 2 wielkie psy-mastify, o mezu nie wspominając i gdzie tu znalesc czas na jeszcze jednego malca??
wczoraj napisał do mnie gin ze nie powinnismy zwlekac ze starankami- monitorowałam 4 ostatnie cykle i tylko jeden był z owulka-wiec mamy próbowac juz teraz- a ak sie nie uda do czerwca to zaczniemuy działac z clo i innymi cudami-tak wiec nasze starania oficjalnie mozna uznac za rozpoczete!
rzadko zaglądam, bo i czasu nie za wiele mam. mały mega absorbujący jest, a na dodatek wczoraj opanował chodzenie przy pchaczu wiec wszedzie go pełno...poza tym mam na głowie jeszcze 2 wielkie psy-mastify, o mezu nie wspominając i gdzie tu znalesc czas na jeszcze jednego malca??
wczoraj napisał do mnie gin ze nie powinnismy zwlekac ze starankami- monitorowałam 4 ostatnie cykle i tylko jeden był z owulka-wiec mamy próbowac juz teraz- a ak sie nie uda do czerwca to zaczniemuy działac z clo i innymi cudami-tak wiec nasze starania oficjalnie mozna uznac za rozpoczete!
agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
tak wiec nasze starania oficjalnie mozna uznac za rozpoczete!
Gratuluję modroklejka i życzę powodzenia,daj znac jaki już zafasolkujesz :-)
maryla86
Fanka BB :)
Gratulacje mordoklejka !!!!!!!!!!!!!!!!!1 Życze powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!
hej wiem że to głupie ale to proźba do mam które już mają pociechy możecie sprawdzić czy u was się to sprawdziło ?? Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?
i jeszcze jedno, wiem że jestem szalona ale josephine mam nadzieje że chociaż ona mnie zrozumie, chciała bym zakupić i pocztać sobie książke pod tytułem "ciężarówką przez 9 miesięcy" czy może któraś z was miała ją w rękach i wie czy warto wydać kaske?? ewentualnie może poradzić jakąś inną pozycje ??
wiem szalona i lekko nienormalna jestem :-) ale to jest silniejsze odemnie
hej wiem że to głupie ale to proźba do mam które już mają pociechy możecie sprawdzić czy u was się to sprawdziło ?? Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?
i jeszcze jedno, wiem że jestem szalona ale josephine mam nadzieje że chociaż ona mnie zrozumie, chciała bym zakupić i pocztać sobie książke pod tytułem "ciężarówką przez 9 miesięcy" czy może któraś z was miała ją w rękach i wie czy warto wydać kaske?? ewentualnie może poradzić jakąś inną pozycje ??
Ostatnio edytowane przez moderatora:
nie no marylka ja cie rozumiem ja wszystkie moje ksiazki ciazowe trzymam na poleczce i ocieram z kurzu, juz niedlugo pojda w ruch. jendak co do tej pozycji i nie poradze, bo wszystkie moje ksiazki ciazowe sa francuskie; dlatego okazuje sie ze nawet nie znam czesci nazw, badan itp po polsku i jak mi sie kolezanki pytaly to nawet nie wiedzialam co i jak. jak glupia tlumaczylam, spolszzalam : amiosynteze musze robic! a to chodzilo chyba o amniopunkcje. itp itd
takze musisz sie poradzic mam polskich tutaj kupuje tylko duze znane wydawnoctwa, np. encyklopedia ciazy i pierwszego roku zycia dziecka, ksiazki znanego dr freydmana, ktory publikuje od dziesiatek lat. tutaj te pozycje tak znane, jak biblia. moze u nas tez sa polskie odpowiedniki, np. pwn, czy cos? albo nawet te przetlumaczone!?
hmmm... u mnie 22 lata kiedys, kwiecien: jest "C", czyli sie nie sprawdzilo bo jets synek
ale dla zabawy sprawdze sobie wszytsko od grudnia-stycznia jako 25 latka
wychodzi ze musze zajsc dopiero w kwietniu 2011 zeby miec corke, wczesniej trzech synow. leopoldek tez poczety w kwietniu, ale mial byc na 5 styznia, tylko wczesniej, wiec 22 grudnia. u nas styczen i luty nie wchodza w gre! moze marzec kwieien, ale wtedy 2010 a nie 2011
w sumie to dzidzia "ma" sie urodzic miedzy wrzesniem a grudniem
oj chyba bedzie drugi chlopiec tylko oboje to za mnie nie wyjda!!!! bo przeciez to krolewicze cycusie mamusi )))))))))))))))))))))
Inke
Kwietnióweczka '09
ja mam ta ksiazke, dostalam ja od psiasi jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :-) wtedy ona dopiero co weszla do ksiegarnii w pl
jak najbardziej polecam ja dziewczynom w ciazy, jest tam wszystko opisane co dzieje sie z dzidzia w kolejnych tygodniach ciazy i jak czuje sie mama, jakie ma watpliwosci i radosci, i do tego jezyk w jaki jest napisana ;-) czyta sie jak (szalony) pamietnik kobiety w ciazy
ja czytalam ja jednym tchem i wyprzedzalam o 2 tygodnie, bo tak mnie wciagala a pozniej odkladalam gleboko do szuflady by mi w oko nie weszla bo bym cala przeczytala, a caly urok w niej jest moim zdaniem ze bohaterka w danym tc ma podobne mysli jak my
Hmm u mnie niestety sie nie sprawdzilo, powinnen byc chlopak wg tabelki a zaden lekarz nawet nie wspomnial ze syn moze byc, kazdy lekarz byl pewny ze cora bedzie.
Ale umojej kumpeli sprawdzila sie tabela jest syn :-)
hmm a miedzy 30 a 32 to trudno o syna, no licze ze tez mi sie tabelka nie sprawdzi i w tym wypadku heheheh
maryla86
josephine: ja myśle że z tą tablicą to jednak kit, sama widzisz że Tobie sie nie sprawdziło, no nie śpiesz sie z ciążą w tym roku, poczekaj prosze na mnie ;-), no chyba że instynkt będzie bardzo bardzo mocny to Ci wybacze :-)
Inke: dzięki za opinie , więc jednak się zdecyduje i wiem że to owiele za wcześnie i pewno przeczytam ją z 3 razy jeszcze przed ciążą , ale chyba ja zamówie - no nie moge sie powstrzymać
Inke: dzięki za opinie , więc jednak się zdecyduje i wiem że to owiele za wcześnie i pewno przeczytam ją z 3 razy jeszcze przed ciążą , ale chyba ja zamówie - no nie moge sie powstrzymać
reklama
asiuasiu1
Hej, asiuasiu1!!
W kwietniu- to tak jak ja :-) I też będzie to moje pierwsze dziecko :-) Kiedy macie ślub?
witam cie Agatkia slub bedzie 25 marca i ten dzien bedzie oficjalnym dniem rozpoczecia staran super ze tez zaczynacie w kwietniu bedziemy mogly sie wymieniac pogladami moze byc ciekawie hihi skoro chcemy miec dzidzie 1 raz podrawiam :-) asia
Witam was dziewczyny
dziekuje jestes kochana
czesc dziewczyny :-) moze ja tez bym sobie kupila ta ksiazke jak zachwalacie
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: