reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
DJ czarna idź do innego gina, albo do szpitala- powiedz że brzuch cię boli a test wyszedł pozytywny i nie wiesz co się dzieje. albo cokolwiek. na pewno nie będziesz miała takiego pecha, żeby i tam było zepsute usg- swoją drogą co za stary sprzęt musi mieć ten "dziwny" gin

jadzia na pewno ciąża. gratuluję

mlodam gratulacje!!!!! fajnie, że kolejna ciężaróweczka.

wisienka no to w środę kciukamy za L4 i spotkanie z dyrem

ja sobie poszydełkowałam, zjadłam kanapkę- z obiadem czekam na małża (zadzwonił, że robi nadgodziny dzisiaj). obcięłam sobie też pazurki i pospacerowałam z futrzakiem. a teraz biedny leży zmęczony. jeszcze przed chwilką dorwał szmacianą piłkę i z nią szalał- burczał, warczał, skałał i wogóle. ubaw po pachy.

a kocicy brzuszek macałam (już duży ma) i poczułam jak kociaczki się ruszają!!! ale super uczucie. od razu mi się przypomniało, jak koleżanka była w ciąży (chyba w 7 miesiącu) i dałam jej rękę na brzuch- ale kopy poczułam!! jak sobie wspomnę to mam dreszcze tak jak wtedy. ciekawe jak to się odczuwa "od środka". kiedyś to wkońcu poczuję- taką mam nadzieję

reklama
BADYLINKA- podam Ci moj przepis-jest szybki i prosty a sernik pierwsza klasa-nieskromnie powiem:))
SKLADNIKI:
1 Kg twarogu poltlustego(ja kupuje taki gotowy z Jana i jest napisane ze to na sernik-w takim wiaderku )
6jajek
2 budynie smietankowe lub waniliowe(bez cukru)
0,5 szklanki mleka
1 maslo
1szklanka cukru
ciastka be-be(dosc sporo zalezy jaka masz blache i jakie kupisz -ja kupuje te wieksze)

PRZYGOTOWANIE:
DO DUZEGO GARNKA- twaróg,maslo,jajka,cukier-15 min podotowac na wolnym ogniu caly czas!! mieszajac powoli

2 BUDYNIE rozmieszaj z zimnym mlekiem wlac do masy na gazie jak minie 13 minut dotowania i mieszac-poczujesz jak zgestnieje bo bedzie sie ciezej mieszac :)

NA blache poukladaj ciastka be-be,przrloz mase na ciastka i na koncu ciastka ulóż na gorze i polej gotowa polewa czekoladowa lub roztopic 2 czekolady dodac troszke mleka do nich i tym polac.

do lodowki na 3,4 godzinki i..... SMACZNEGO!!

BADYLINKA- podam Ci moj przepis-jest szybki i prosty a sernik pierwsza klasa-nieskromnie powiem:))
SKLADNIKI:
1 Kg twarogu poltlustego(ja kupuje taki gotowy z Jana i jest napisane ze to na sernik-w takim wiaderku )
6jajek
2 budynie smietankowe lub waniliowe(bez cukru)
0,5 szklanki mleka
1 maslo
1szklanka cukru
ciastka be-be(dosc sporo zalezy jaka masz blache i jakie kupisz -ja kupuje te wieksze)

PRZYGOTOWANIE:
DO DUZEGO GARNKA- twaróg,maslo,jajka,cukier-15 min podotowac na wolnym ogniu caly czas!! mieszajac powoli

2 BUDYNIE rozmieszaj z zimnym mlekiem wlac do masy na gazie jak minie 13 minut dotowania i mieszac-poczujesz jak zgestnieje bo bedzie sie ciezej mieszac :)

NA blache poukladaj ciastka be-be,przrloz mase na ciastka i na koncu ciastka ulóż na gorze i polej gotowa polewa czekoladowa lub roztopic 2 czekolady dodac troszke mleka do nich i tym polac.

do lodowki na 3,4 godzinki i..... SMACZNEGO!!

mama - mogę zrobić z połowy porcji? Bo mam akurat 0.5kg twarogu no i nie musiałabym dokupować...

reklama
mama - mogę zrobić z połowy porcji? Bo mam akurat 0.5kg twarogu no i nie musiałabym dokupować...
badylinka- MYSLE ZE MOZESZ TYLKO WTEDY MUSISZ MIEC MNIEJSZA BLACHE BO JAK DASZ NA duza to wyjdzie plasssski-a tego nie chcemy:no: a ten ser to musi byc taki 3 razy zmielony -nie zwykly twarog bo beda grodki-ja kupuje ten z Jana-10 zl kosztuje a caly sernik jakies 25-zalezy od cen wiadomo;-)
WISIEŃKA- wlec jak odpoczniesz:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry