reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tu ciążę prowadzi lekarz rodzinny, a do ginekologa chodzi się na USG i kontrole co jakiś czas, oraz gdy ciąża musi przebiegać pod szczególną opieką, to oczywiście częściej. Do lekarza chodzę normalnie, muszę tylko zaklepać termin (tego samego lub nast. dnia). Oczywiście za wszystko się płaci przed ciążą... :eek: Tylko kobiety w ciąży nie płacą za lekarza! :-):-):-) A opieka w szpitalu w czasie porodu jest super! Moja mama rodziła mojego braciszka w 2007 roku w Oslo - ja byłam przy calutkim porodzie. Od początku do końca, tylko na cesarkę ją rzecz jasna zabrali. Ale teraz naprawdę jestem lepiej zorientowana jak mało kto jak to tu wygląda! :-D:-D:-D I się dzięki temu nie boję, gdy przyjdzie moja kolej (oby JAK NAJSZYBCIEJ!). :-):-)

MARY-BETH to fajnie że jesteś zorientowana to będę się z Tobą konsultować:tak: Ja slyszałam że USG w Norge robia tylko jedno tzw. połówkowe:eek: i robi się je w szpitalu i niekoniecznie przez gina tylko przez położną:sorry:

młodam, iwonka dziekuje wam
to nie ząb.. zęby mam zdrowe akurat. Dziąsło miałam wycinane bo mi na 8 narastało :/ jak już znieczulenie puściło to masakra tak bolało teraz po ketonalu lepiej ale ćmi jeszcze bo to świeże wiadomo.

a muszę pochwalić się bo dumna jestem
Mój synek dziś brał udział w zabawach różnych u nas w miescie no i wygrał slodyczki i dyplom:)))
KNGUŚ odpoczywaj:tak::tak: I brawo dla Filipka:-):-);-);-)

reklama
Iwonko my jednak preferujemy gorące lato także wrzesień odpada.
Myślę że jak się prześpię to jutro będzie dobrze a poza tym w lipcu przylatuje do nas teściowa a później moi rodzice.
Wszystko już postanowione.
A ginekolodzy fakt drodzy ale Ja się wybiorę na pewno:)

Nika wejdź na zamknięty:)

A to zapraszam do nas na kawkę jak będziesz gdzieś w pobliżu :tak:

mary Tu w UK opieka w szpitalu też jest podobno świetna,ciążę prowadzi położna albo lekarz sama wybierasz.Ogólnie warunki są świetne :tak:
Ja poszukam prywatnego gina...dam radę no a w marcu fruu na Majorkę :happy2:

Looo... zszokowalo mnie! ja zawsze slyszlaam samo zlo o sluzbie zdrowia w anglii... nic nie mozesz zrobic, chorego sie wiecznie leczy paracetamolem... Poza tym czytalam kiedys statystyki... Uk ma najwieksza liczbe kobiet ktore umieraja przy porodzie w europie...a w 21 wieku to sie nie powinno zdazac! zreszta jak popatrzycie to sa tutaj kobiety, kotre po zlych przejsciach uprzedzaja na forum przed angielskimi szpitalami, podaja nawet konkretne nazwy i niektore maja procesy o nieumyslne spowodowanie smierci. nie zgodze sie z toba akurat w tej kwestii agnieszka, sluzba zdrowia w uk jets zacofana i przede wszystkim : niepodpowiedzialna. W zadnym innym kraju kobiety po porodzie nie wypuszcza sie kilka godzin "po" lub na drugi dzien! ze wzgledu na matke, ale i na dziecko!!!! dziecko w 2 dobie traci na wadze i trzeba poczekac czy zacznie przybierac, wiec normalnie : minimum 3 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!
moja bratowa wypuscili na drugi dzien po porodzie, dziecko tak stracilo na wadze ze byla akcja i podroz do szpitala i kupa nieprzyjemnosci !!! naspetne dziecko ebdzie rodzone w polsce!

MLODAM a no nie można. Teraz troche ochłonełam. Ale ile ja bym dała, żeby wieść ciche, spokojne życie. Ale nie!
n025.gif

AGNIESZKO a kiedy testujesz?

Muszę jeszcze posprzątać dom.
g010.gif
Przez cały weekend nas nie będzie. Jak sobie pomyśle, że wkrótce będę musiała sprzątać 3 razy większy dom to mnie głowa boli.

A więc biorę się za
d015.gif
. :-) Im szybciej zacznę tym szybciej skoncze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
MARY-BETH to fajnie że jesteś zorientowana to będę się z Tobą konsultować:tak: Ja slyszałam że USG w Norge robia tylko jedno tzw. połówkowe:eek: i robi się je w szpitalu i niekoniecznie przez gina tylko przez położną:sorry:
Oczywiście, służę wszystkim, czego się dowiedziałam. :-) Co do USG, to zależy chyba od lekarza i różnych czynników. Np. moja mama miała w czasie tej ciąży 42 lata, to jej zrobili kilka USG, ale moja siostra z kolei rodziła w szpitalu w Bærum i miała chyba jedno. Ale nie jestem pewna, mogę dopytać. ;-) Pytaj, a ja na pewno odpowiem. :-) Aha, i obie miały USG robione przez lekarzy.

reklama
Looo... zszokowalo mnie! ja zawsze slyszlaam samo zlo o sluzbie zdrowia w anglii... nic nie mozesz zrobic, chorego sie wiecznie leczy paracetamolem... Poza tym czytalam kiedys statystyki... Uk ma najwieksza liczbe kobiet ktore umieraja przy porodzie w europie...a w 21 wieku to sie nie powinno zdazac! zreszta jak popatrzycie to sa tutaj kobiety, kotre po zlych przejsciach uprzedzaja na forum przed angielskimi szpitalami, podaja nawet konkretne nazwy i niektore maja procesy o nieumyslne spowodowanie smierci. nie zgodze sie z toba akurat w tej kwestii agnieszka, sluzba zdrowia w uk jets zacofana i przede wszystkim : niepodpowiedzialna. W zadnym innym kraju kobiety po porodzie nie wypuszcza sie kilka godzin "po" lub na drugi dzien! ze wzgledu na matke, ale i na dziecko!!!! dziecko w 2 dobie traci na wadze i trzeba poczekac czy zacznie przybierac, wiec normalnie : minimum 3 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!
moja bratowa wypuscili na drugi dzien po porodzie, dziecko tak stracilo na wadze ze byla akcja i podroz do szpitala i kupa nieprzyjemnosci !!! naspetne dziecko ebdzie rodzone w polsce!

Josephine widzisz są gusta i guściki a zdanie każdy swoje także może mieć.Jak jak na razie oceniam tutejszą służkę na +
Jedni narzekają a drudzy chwalą a wszystko zależy od człowieka:)

Motylku Ja na razie nie testuje bo oficjalnie nie podjęliśmy jeszcze staranek.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry