nika32
Fanka BB :)
Tu ciążę prowadzi lekarz rodzinny, a do ginekologa chodzi się na USG i kontrole co jakiś czas, oraz gdy ciąża musi przebiegać pod szczególną opieką, to oczywiście częściej. Do lekarza chodzę normalnie, muszę tylko zaklepać termin (tego samego lub nast. dnia). Oczywiście za wszystko się płaci przed ciążą... Tylko kobiety w ciąży nie płacą za lekarza! :-):-):-) A opieka w szpitalu w czasie porodu jest super! Moja mama rodziła mojego braciszka w 2007 roku w Oslo - ja byłam przy calutkim porodzie. Od początku do końca, tylko na cesarkę ją rzecz jasna zabrali. Ale teraz naprawdę jestem lepiej zorientowana jak mało kto jak to tu wygląda! I się dzięki temu nie boję, gdy przyjdzie moja kolej (oby JAK NAJSZYBCIEJ!). :-):-)
MARY-BETH to fajnie że jesteś zorientowana to będę się z Tobą konsultować Ja slyszałam że USG w Norge robia tylko jedno tzw. połówkowe i robi się je w szpitalu i niekoniecznie przez gina tylko przez położną
KNGUŚ odpoczywaj I brawo dla Filipka:-):-);-);-)młodam, iwonka dziekuje wam
to nie ząb.. zęby mam zdrowe akurat. Dziąsło miałam wycinane bo mi na 8 narastało :/ jak już znieczulenie puściło to masakra tak bolało teraz po ketonalu lepiej ale ćmi jeszcze bo to świeże wiadomo.
a muszę pochwalić się bo dumna jestem
Mój synek dziś brał udział w zabawach różnych u nas w miescie no i wygrał slodyczki i dyplom))