reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam w ten piękny słoneczny dzionek :cool2:
Prawie cały dzień byliśmy nad Zegrzem, także wypoczęłam... Brakowało mi takiego leniuchowania na słoneczku:cool2:
U mnie nadal brak @, tempka pow 37, nic nie spada.... W związku z tym mam pytanie, do którego tyg. ciąży test może być negatywny? Robiłam ostatnio dwa dni temu, i nic, jedna kreska, teraz mam 33 dc, a mój cykl trwa 29-30 dni. A może po prostu zbyt mocno chcę maleństwa i jak na złość mi sie spóźnia:sorry2: Ale jeszcze aż tak nie miałam, jak już to pojawiała się wcześniej. Jeśli nie dostanę do jutra to w poniedziałek robię test. Już powinno się raczej coś pokazać (o ile coś jest:-)) Eh, dziewczynki zaczynam wariować :sorry2: czekanie jest najgorsze..... pewnie każda z nas to potwierdzi:tak:

A teraz muszę Was troszkę nadrobić;-)

Mam nadzieję, że weekend mija Wam milutko i w miarę słonecznie;-)

Lorelain świetne są te emotikonki :)))))))))))))))))))))))

reklama
no dziewczynki- ja jak zwykle jak przeciąg, wpadam na chwilę, zrobię zamieszanie i uciekam ;-)

spadam kosić trawnik i żywopłot ścinać :-) bo słonko ładne, to trzeba wykorzystać. ewentualnie małżowi zostawię żywopłot (trochę się boję po rusztowaniu chodzić :-p ) a ja skoczę trawę i poganiam z piesem i kotami- oni bez siebie ganiać nie będą ;-) a na popołudnie mamy świetne plany!! koło 16 jedziemy do mojej ciotki na kawkę, a potem prosto od niej się z nimi zbieramy i jedziemy do WCK (Wodzisławskie Centrum Kultury) na pokaz taneczny :-D co roku jeździmy na te występy, bo moja mała kuzyneczka tańczy w zespole. a te występy to na zakończenie kolejnego roku działania zespołu MIRAŻ- może któraś słyszała, bo są znani w całej Europie. Emi zaczynała w BABY BALET, a teraz już jest starsza i tańczy w JUNIORACH i mają wprowadzone te harce z rurkami (mażoretki :-D ). te występy są cudowne- uwielbiam patrzeć jak tańczą, układy mają super, no i jak te mażoretki tańczą. jak byłam mała to chciałam się do nich zapisać, ale mi mama nie pozwoliła, bo stwierdziła, że jestem za gruba (no cóż, fakt- byłam pulpet) i tylko sobie wstydu narobię. do dziś to przeżywam :baffled:

więc dziewczynki bawcie się dzisiaj dobrze- na wsi, na plaży, na festynie, ewentualnie w swoim ogrodzie w chwili wytchnienia od remontu :-) śle wam dużo buziaków i słonka do tych, które go nie mają (ja też dłuuuuuuugo nie miałam). dziś już pewnie nie wpadnę, bo wrócimy późno :-D

miłego dnia kochane
i pamiętajcie o mnie i trzymaniu za mnie kciuków- już tylko 10 dni zostało do dnia prawdy :-D

hehehhe u mnie było na odwrót, rodzice na chama chcieli mnie posłac do szkoły muzycznej a potem na taniec, a ja sie do tego nie nadawałam i mnie to nigdy nie ciagnęło. W szkole muzycznej oczywiście się na mnie szybko poznali i wiedzieli ze z emnie sie muzyka nieda zrobic hehehe
00020468.gif

My mykamy nad morze:tak: Miłej reszty soboty dla wszystkich:-):-)
mmmmmm ale super, no to miłego odpoczynku
000203E1.gif

a my dziergamy:tak::-D:-Dkamienia juz coraz wiecej;-)a ja ta czesc sciany ktora pomalowala na biolo mam juz w kolorze-bardzo jasny budyn-przepiekny:-):-):-):-):-)LOPELAIN- mialas racje,kolor cudo!!!!!

heheh no a nie mówilam
00020114.gif

Woooow!!! :-):-) A ja się właśnie przeprowadziłam z Oslo trochę na południe do mojego M.! :-D:-D Ale cała moja rodzinka mieszka w Oslo, więc tam bywam. :happy2: Ale fajnie!
Nika jak Ci się mieszka w Oslo? Długo już tam jesteś? Pozdrawiam więc gorąco sąsiadkę! :-)

no już prawie kumpele
000203FC.gif

Dziewczyny u mnie oberwanie chmury a ja własnie byłam w drodze do domu zmokłam jak kura przez chwile poczułam sie jak za dzieciaka jak sie biegało w deszczu fajne uczucie :-)
Lorelain gratulacje ze zdanego egzaminu i miłej kawusi :tak:
Mama juz sie nie moge doczekac zdjec z waszego nowego salonu napewno efekt koncowy bedzie super i miło bedziecie tam spedzac czas tak swoja droga to zdolniachy z was :tak:jak to sie mówi majstry ;) czy to bedzie kolor magnolia ? jesli tak to tez podoba mi ten kolor w zeszłym roku nie moglismy kupic tego koloru u nas w miescie wiec przywiezlismy go z Londka i pomalowalismy nasze mieszkanie :tak:A co do staran to wszystko rotrzygnie sie we wtorek bo ide na rozmowe zalezy mi aby chociaz jeden miesiac przepracowac w nowej pracy .
Teraz sie zabieram za ciasto :-)
Jakie robisz ciasto?

hej,

Lorelain, dobrze, że egzamin masz za sobą, pewnie 5 będzie. Emotikonki fajowe !!!!

mama, wyobrażam sobie jaki łądny będzie twój salon, ja też lubię kolory ziemi, brązy, beże, kremy..., u mnie też przydałoby się malowanie, bo wszędzie są Karolowe łapki.

palissa, mam nadzieję, że szybciutko uda ci się zostać mamą. Trzymam kciuki za ciebie.

Ja dziś z Karollem się bawię, najpierw plac zabaw, rowerek, a teraz gania po domu. Pogoda u nas piękna i szkoda w domu siedzieć.

Jutro jedziemy na grila na działkę do teściowej.

miłego wieczorku :)))

suwaczki mi zniknęły - zasługa Karolla

oj ja też się dzisiaj utyrałam na placu zabaw, nawet była chwila grozy bo Mati mi ryczał 15 minbut bo głupia baba zrobiła linie wokuł swojego dziecka i nie pozowlila ruszac jego zabawek, a moje dziekco jest nauczone sie dzielic i nie umiał zrozumiec ze czemu on daje swoje zabawki a ktos mu nie chce pozyczyc. Jak na złośc uparł sie na mała głupia plastikową koparke od tego chłopca
0002045A.gif

U mnie dzisiaj też było śliczne słoneczko
0002044C.gif

Ważne - w ciąży nie pije się syropu z malin ani herbaty z malin!!! Chyba że chcecie sobie poród wywołać to polecam!!!

asiuasiu, pallissa- nie piszcie posta pod postem bo zawnioskuję o bana!
zapmarta - my też jutro grill u teściów :-D

A ja przed chwilą wróciłam bo młodą odprowadziłam już do domu. Byłyśmy na zakupach babskich - kupiła sobie bluzkę i szorty. Do tego poszłyśmy na lody a potem do nas na pizze :-D Pobawiła się z Karolą i odprowadziłam ją do domu. Miłe całe popołudnie :-D

Zdjęcia mamy z remontu - przepraszam ze dopiero teraz :-p

Witam w ten piękny słoneczny dzionek :cool2:
Prawie cały dzień byliśmy nad Zegrzem, także wypoczęłam... Brakowało mi takiego leniuchowania na słoneczku:cool2:
U mnie nadal brak @, tempka pow 37, nic nie spada.... W związku z tym mam pytanie, do którego tyg. ciąży test może być negatywny? Robiłam ostatnio dwa dni temu, i nic, jedna kreska, teraz mam 33 dc, a mój cykl trwa 29-30 dni. A może po prostu zbyt mocno chcę maleństwa i jak na złość mi sie spóźnia:sorry2: Ale jeszcze aż tak nie miałam, jak już to pojawiała się wcześniej. Jeśli nie dostanę do jutra to w poniedziałek robię test. Już powinno się raczej coś pokazać (o ile coś jest:-)) Eh, dziewczynki zaczynam wariować :sorry2: czekanie jest najgorsze..... pewnie każda z nas to potwierdzi:tak:

A teraz muszę Was troszkę nadrobić;-)

Mam nadzieję, że weekend mija Wam milutko i w miarę słonecznie;-)

Lorelain świetne są te emotikonki :)))))))))))))))))))))))

Wiesz co , po pozytywnych testach wisienki i Sorbek to ja tam wierze juz we wszystko hihihi , puki nie ma @ to trzeba być dobrej myśli!
0002028C.gif
000204AE.gif

Ważne - w ciąży nie pije się syropu z malin ani herbaty z malin!!! Chyba że chcecie sobie poród wywołać to polecam!!!

asiuasiu, pallissa- nie piszcie posta pod postem bo zawnioskuję o bana!
zapmarta - my też jutro grill u teściów :-D

A ja przed chwilą wróciłam bo młodą odprowadziłam już do domu. Byłyśmy na zakupach babskich - kupiła sobie bluzkę i szorty. Do tego poszłyśmy na lody a potem do nas na pizze :-D Pobawiła się z Karolą i odprowadziłam ją do domu. Miłe całe popołudnie :-D

Zdjęcia mamy z remontu - przepraszam ze dopiero teraz :-p

No superaśny efekt
0002053E.gif
00020536.gif
00020536.gif
00020536.gif

No i widze, że tobie też kolor nie wyszedł na zdjęciu :dry:

Widzę, że ja przyszłam to wszyscy zwiali, w takim razie ide chyba legnąć do wanny

Ostatnia edycja:
Mama05 - remont do przodu, super to wygląda! ;-):-) Mam nadzieję, że udało Wam się duzo dziś zrobić. :-)
Ja tymczasem życzę miłego wieczorku wszystkim i zmykam robić kolację. ;-)

Lorelain ciasto nazywa sie styropian heheheheh ale wbrew pozorom nie smakuje jak styropian choc nigdy styropianu nie próbowałam hehehe tak w skrócie to ciasto kruche na to masa z jogurtów i warstwa kruchego, całkiem smaczne :tak: jak bys chciałą moge przepis podesłac :tak:
Mama widziałam zdjecia super :)
Iwonka tak jak pisała Lorelain po wczorajszej wiadosmosci Wisienki wszytsko jest mozliwe :tak:trzymam kciuki za dwe kreseczki na tescie
mary beth smacznej kolacyjki:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lorelain

• Ciasto:
  • 3 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag. masła lub margaryny
  • Środek:
  • 1 litr śmietany 18 %
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 5 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 budyń śmietankowy duży
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE: "Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. 1 część wyłożyć na spód blaszki i posmarować powidłem śliwkowym lub inną konfiturą. Drugą włożyć do lodówki lub zamrażarki. Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Wymieszać. Wyłożyć to na ciasto posmarowane powidłem. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.Piec ok. 50 min. W temperaturze 180 °C. Studzić ciasto ok. 3 godzin." Można urozmaicic owocami i dac na watswe ciasta na dole zamiast powideł. Najlepsze dnia nastepnego. Żródło: Styropian - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl
Ja zamiast smietany dodałam jogurt truskawkowy okolo 1l a reszta bez zmian cisto bardzo smaczne robiłam go pierwszy raz ale napewno nie ostatni ;-)

Lorelain, Fleur - o tak! nadzieja jest, ale to czekanie to jest straszne.... Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Wisienka i Sorbek też chyba miały negatywny wynik testu...
Fleur ja też poproszę przepis:sorry2: brzmi smacznie:)

mama świetnie wygląda ten remoncik, życzę by się udał do końca !!

reklama
Iwonka przepis wklejony :tak:
Mi tez w tym miesiacu @ spozniła sie tydzien ale niestety przyszła :wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry