reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A no nie, dzisiaj do pracki na 12:30 DO 20:00.. Trochę męczą te popołudniówki, ale ważne, że pracka jest :tak:
Widzę, że trochę nerwów miałyście ostatnio, mama i sol :dry: Jest na to jedna rada: babcię z dziadkiem przegonić z działki i postawić tabliczkę "teren prywatny" :tak: a co do męża sol to mogę tylko powiedzieć, że... mój facet też tak ma niestety... Ile to ja już razy słyszałam "kochanie mogłabyś zrobić to czy tamto?.." (w domyśle: "jestem za słaby psychicznie/fizycznie/emocjonalnie żeby sam to zrobić i taka ze mnie pierdoła życiowa że bez ciebie bym zginął)... :dry: :laugh2:

a nas dzisiaj spotkała niespodzianka przepozytywna :tak: G. od jakiś 3 tygodni pracuje w nowej firmie i generalnie w UK większość ludzi zarabia tygodniówki i dostaje je co tydzień na konto... Tak samo jest z nami.. Więc zaglądamy rano do bankomatu a tam szok - na koncie G. 280 funtów więcej niż być powinno :laugh2: okazało się, że na koniec miesiąca firma wypłaca pracownikom premię, jeśli wszystkie zamówienia "wyjdą" przed 1-szym kolejnego miesiąca... Normalnie szok :laugh2: Spadło nam jak z nieba, bo koszty naprawy auta wzrosły właśnie o kolejne 200... :dry:
Hej sergeevna, klikasz z UK? Ja ze Skandynawii. Ale fajnie zobaczyć tu emigrantkę. :-) Przeglądam to forum w poszukiwaniu emigrantek... Ciekawi mnie, jak Wam się żyje i stara o dzidzi za granicą. Ja troche jestem przyzwyczajona do polskiego systemu medycznego, wiec kilka niespodzianek mnie tu spotkało... Jak np. to, że nie robią tu bety! :eek:
A premia to zawsze super, zwłaszcza jeśli niespodziewana! :-) Ja póki co na utrzymaniu M. Strasznie mnie to męczy, bo choć on mi nieba przychyla, to ja strasznie nie lubię niepracować... Ale nic to, szukam i mam nadzieję, że szybko znajdę...
Buziaki dziewczyny! ;-)

reklama
A no nie, dzisiaj do pracki na 12:30 DO 20:00.. Trochę męczą te popołudniówki, ale ważne, że pracka jest :tak:a co do męża sol to mogę tylko powiedzieć, że... mój facet też tak ma niestety... Ile to ja już razy słyszałam "kochanie mogłabyś zrobić to czy tamto?.." (w domyśle: "jestem za słaby psychicznie/fizycznie/emocjonalnie żeby sam to zrobić i taka ze mnie pierdoła życiowa że bez ciebie bym zginął)... :dry: :laugh2:

HAHAHA- ale sie usmialam:-D:-D:-D:-D:-Dczasem mina mojego męża mowi dkladnie to samo:tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

FAJNIE,ZE dstaliscie dodatkowa kaske-super-tymbardziej jak byl wydatek z autem.tez bym chyba wolala,zeby w Pl byl taki system wynagrodzen-raz na tydzien:tak:ale coz...trzeba rozplanowac wydatki na m-ąc:tak:

MARY-BETH- czesc Slonko,fajnie ,ze bedziesz pisać z nami:tak:;-);-)no to skoro niedlug zaczynacie to bedziemy testowaly mniejwiecej razem:tak::-)zagladaj tak czest jak mzesz-tu jest sporo kobietek z zagranicy;-)

sergeevna - mój nie jest niezaradny życiowo tylko leniwy :-D Ale ostatnio widzę że stara się mnie wyręczać w co mniej przyjemnych obowiązkach, np to on zmienia pieluszki Karoli jak jest kupa :-p Zajmuje się nią jak jestem zmęczona i pomaga przy gotowaniu :-D Także nie mam tragedii - tylko czasami jak walnie jakimś tekstem to mi się słabo robi :-p

marry-beth - witaj i mam nadzieję że szybko zobaczysz upragnione dwie krechy :-D

Lorelain - niestety u mnie ryb nikt nie chce jeść :-p Więc nawet nie kupuję bo bym musiała sama ją jeść a ostatnio mi nie podchodzi :-p Po za tym teraz nie ma dobrych ryb :-(

mama - a tak zapytam - dostałaś wczoraj eska?

Ja sobie posprzątałam już, Karola jednak mi pomogła i mąż też więc teraz Karola się bawi - nie widać po niej żeby chora była :sorry: a ja sobie odpoczywam :-D

Mary-beth - ja właśnie na razie wstrzymałam sie ze staraniami aż do momentu otrzymania uowy na stale, żeby mieć po urodzeniu macierzyński :dry::sorry2:

Też mnie to męczyło... Ale z drugiej strony pomyślałam, że wcale nie tak łatwo zajść w ciążę... :eek: U nas będzie już 3 cykl (to też wcale nie dużo, ale kto wie, ile potrwa jeszcze). Więc staramy się, a ja szukam pracy. I mamy nadzieję, że bedzie dobrze... ;-) Aha, tu nie trzeba mieć umowy na stałe, żeby mieć macierzyński, więc to jest plus. A wiesz, ile musisz jeszcze poczekać ze staraniami?

MARY-BETH- czesc Slonko,fajnie ,ze bedziesz pisać z nami:tak:;-);-)no to skoro niedlug zaczynacie to bedziemy testowaly mniejwiecej razem:tak::-)zagladaj tak czest jak mzesz-tu jest sporo kobietek z zagranicy;-)

Dzięki, mama! :-) Będę zaglądać na pewno! Ale fajnie że nam się w tym samym czasie mniej więcej złożylo! Będę więc trzymała mocno kciuki! :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mama - ta praca druga to całkowicie nie związana z nieruchomościami, miałabym być kierownikiem sklepu CCC :dry::confused:

Mary-beth - ja właśnie na razie wstrzymałam sie ze staraniami aż do momentu otrzymania uowy na stale, żeby mieć po urodzeniu macierzyński :dry::sorry2:
LORELAIN- podobno praca fajne w CCC-kumpel miala isc ale jako sprzedawca-dawali 1500 plus jaka premia,ale poszla do Carry bo szybciej zadzwonili niz ci z CCC,tam pewnie bedziesz miala mniej intensywna ta prace:tak:

MARY-BETH- u nas jest kilka dziewczyn z zagranicy-Sergeevna,Jezynka,Agnieszka.kk.Maran,NIKA i jeszcze kilka...

Też mnie to męczyło... Ale z drugiej strony pomyślałam, że wcale nie tak łatwo zajść w ciążę... :eek: U nas będzie już 3 cykl (to też wcale nie dużo, ale kto wie, ile potrwa jeszcze). Więc staramy się, a ja szukam pracy. I mamy nadzieję, że bedzie dobrze... ;-) Aha, tu nie trzeba mieć umowy na stałe, żeby mieć macierzyński, więc to jest plus. A wiesz, ile musisz jeszcze poczekać ze staraniami?

Na razie psychicznie nastawiam się na wrzesień - październik ;-)... wtedy dzidzia byłaby w lipcu, a jak urodziłabym miesiąc wcześniej tak jak synka to w czerwcu. Więc fajnie bo cieplutko i można leżeć w ogrodzie i karmić cycusiem a starszak by szalał.

Ja się właśnie objadam chałwą :-):-):-)

Mama05 - dzięki za info! Dobrze jest wiedzieć, że ktoś jeszcze dzieli los emigranta na tym forum. ;-)

Na razie psychicznie nastawiam się na wrzesień - październik ;-)... wtedy dzidzia byłaby w lipcu, a jak urodziłabym miesiąc wcześniej tak jak synka to w czerwcu. Więc fajnie bo cieplutko i można leżeć w ogrodzie i karmić cycusiem a starszak by szalał.

Ja się właśnie objadam chałwą :-):-):-)
:-D Smacznego! Ja dziś pospałam do 11.oo! :zawstydzona/y: :sorry: :-D Przewracałam się z boku na bok, bo mam okropne skurcze w czasie miesiączki... Ehh...
Ja się staram 3 cykl, ale nastawiam się, że może zejść jeszcze parę miesięcy - tak na wszelki wypadek, żeby ze spokojem przyjmować 1 kreskę na kilku następnych testach... ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mary-beth- niedlugo sie obeznasz z dziewczynami i bedzie si:tak:;-)
SOL- ze tak powiem-nie dostalam sms'ka:no:wiesz,ze ja zawsze odpisuje:tak:

LOPELAIN- ja z Domisiem zaszlam na poczatku listopada i urodzilam 30 lipca Zuza jest z 31 sierpnia wiec teraz chcialbym wiosenne dziecko ,jesli moge sobie pokaprysic:sorry2:

reklama
:-D Smacznego! Ja dziś pospałam do 11.oo! :zawstydzona/y: :sorry: :-D Przewracałam się z boku na bok, bo mam okropne skurcze w czasie miesiączki... Ehh...
Ja się staram 3 cykl, ale nastawiam się, że może zejść jeszcze parę miesięcy - tak na wszelki wypadek, żeby ze spokojem przyjmować 1 kreskę na kilku następnych testach... ;-)

Ja w tym cyklu w ogóle nie czuje , że mam @ no i jakie było moje zdziwienie dzisiaj rano w łazience ...:-D:-D:-D... za to wstaje o 6:30 codziennie bo tak sie sama juz jakos budzę i dłużej spać nie umiem, ale za to mam długi dzień. Lubie rano wziąść kąpiel jak jeszcze cisza w mieszkaniu i nikt mi nei gania, nie dobija się do drzwi etc :sorry2::sorry2::sorry2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry