mary-beth
Fanka BB :)
Hej sergeevna, klikasz z UK? Ja ze Skandynawii. Ale fajnie zobaczyć tu emigrantkę. :-) Przeglądam to forum w poszukiwaniu emigrantek... Ciekawi mnie, jak Wam się żyje i stara o dzidzi za granicą. Ja troche jestem przyzwyczajona do polskiego systemu medycznego, wiec kilka niespodzianek mnie tu spotkało... Jak np. to, że nie robią tu bety!A no nie, dzisiaj do pracki na 12:30 DO 20:00.. Trochę męczą te popołudniówki, ale ważne, że pracka jest
Widzę, że trochę nerwów miałyście ostatnio, mama i sol Jest na to jedna rada: babcię z dziadkiem przegonić z działki i postawić tabliczkę "teren prywatny" a co do męża sol to mogę tylko powiedzieć, że... mój facet też tak ma niestety... Ile to ja już razy słyszałam "kochanie mogłabyś zrobić to czy tamto?.." (w domyśle: "jestem za słaby psychicznie/fizycznie/emocjonalnie żeby sam to zrobić i taka ze mnie pierdoła życiowa że bez ciebie bym zginął)...
a nas dzisiaj spotkała niespodzianka przepozytywna G. od jakiś 3 tygodni pracuje w nowej firmie i generalnie w UK większość ludzi zarabia tygodniówki i dostaje je co tydzień na konto... Tak samo jest z nami.. Więc zaglądamy rano do bankomatu a tam szok - na koncie G. 280 funtów więcej niż być powinno okazało się, że na koniec miesiąca firma wypłaca pracownikom premię, jeśli wszystkie zamówienia "wyjdą" przed 1-szym kolejnego miesiąca... Normalnie szok Spadło nam jak z nieba, bo koszty naprawy auta wzrosły właśnie o kolejne 200...
A premia to zawsze super, zwłaszcza jeśli niespodziewana! :-) Ja póki co na utrzymaniu M. Strasznie mnie to męczy, bo choć on mi nieba przychyla, to ja strasznie nie lubię niepracować... Ale nic to, szukam i mam nadzieję, że szybko znajdę...
Buziaki dziewczyny! ;-)