reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
margolcia ale jaki nlpz bo są różne i jedne możesz brać po dwie innych broń cię Boże. I na co bierzesz bo to też istotne :tak:

Wisieńka - ja podawałam przychodnię podczas porodu - a że cztery godzinki się pomęczyłam więc sobie z położną tymczasową pogadałam i uzupełniłam wszystkie papierki :-D

Szczęśliwa - no środowiskowa mi się super trafiła :tak:

reklama
margolcia - jak bedzie zobaczymy ja mu szanse dałam albo ja wykorzysta albo nie to bedzie jego wybór.....
kurde czuje sie tak jakbym cały dzien gdzies biegała taka jestem wykonczona :(:( nic sie nie chce :(
MAMA - chciałam ci jeszcze powiedziec ze ginek mi zmniejszył porcje duphaston na 1 tableteczke dziennie a nie dwie :)

może nlpz to faktycznie nie dobry przykład. Chodzi mi o leki które możesz brać do iluś tam na dzień, a masz np w apteczce tylki 10. To lepiej skumulować i brać do maksymalnej dawki żeby pomogło, czy lepiej mniejszą ilość a dłużej. o przypomniał mi się przykład np heviran jak dobrze pamiętam można brać nawet do 3x2, lub jedną na dzień.jak masz "atak" opryszczki to lepiej te 3x2 i skończyć po 2 dniach czy lepiej np 2 na dzień ale prze 4 dni. Kurcze nie wiem czy dobrze tłumaczę. Ja to zupełnie hipotetycznie pytam.

SOL- wyslalam Ci fotke;-)
WISIEŃKA- ja tez uwielbiam zapach swierzo skoszonej trawy i ten widok taka soczyscie zielona po skoszeniu-Tom opylil na 3:tak::-D:-D:-D:-D:-D;-)

MARGOLCIA- no ja znacznie lepiej,ale Domi pol dnia sie trzymal a przed chwila znow zawolal na ubikacje i znow biegunka ale juz zielonkawa-nie wiem co za dziadostwo-jutro ide do pediatry:sorry2:droge tam wydepcze:sorry2:
fajnie,ze porobilas sobie co zaplanowalas:tak:

Fleur, ewcia822, wisienka, iwonka, jeżynka życzę Wam II pięknych kreseczek na testach ciążowych!
pozdrawiam wszystkie moje dobre koleżanki z bb!
:)

miłego wieczorku

WISIEŃKA- no prawie na trzy:-Dw kazdym razie króciutko :tak:
MARGOLCIA CO DO NP.HEVIRANU to mysle ze jesli mozna to wieksza dawke a krocej:sorry2:

SZCZESLIWA- to fajnie ze zmniejszyl dawke dupka:tak:;-)

Kinguś tobie również milusiego wieczorku:)
Mama - też sie ciesze bo dupek kosztuje heheh:):) i teraz bedzie na 20 dni a nie na 10:)

reklama
Zależy - bo jeśli to ma być szybki atak np Hewiranu to tak - lepiej brać częściej a krócej. Przy antybiotykach lepiej brać wg zaleceń lekarza. NLPZ-y mogą się odbić na wątrobie i żołądku więc lepiej brać dłużej a mniej - wtedy jest efektywniejszy efekt terapeutyczny - chyba że cię głowa boli jak diabli albo ząb i jedna nie pomaga :-p ale przy bólach stawów czy mięśni lepszy efekt daje dłuższe i systematyczne branie niż taki jedno-dwu dniowy atak. To samo się tyczy leków przy chorobach przewlekłych. Przy lekach na układ moczowy czasami lepszy efekt daje zmasowany atak (w granicach dawek maksymalnych), cała reszta zależy... zależy od wielu czynników :tak: Ja osobiście np: przy bólu gardła - nie polecam psikać gardła co 5 min i płukać co minutę albo ssać jakieś tabletki bo można się wymiotów, biegunki i jeszcze ciekawszych rzeczy nabawić :-D Tak po prawdzie wszystko zależy od sytuacji, umiejscowienia i od pożądanego efektu.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry