reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
SZCZESLIWA- wyslalam Ci ale cos nie moze dojsc-Twj tel.odbiera fotki???

WISIEŃKA- dziekuje:tak:no wlasnie na dniach zaczynamy a tu takie nocki:eek:mam nadzieje ,ze dzis bedzie lepiej choc maja byc burze wiec dlatego pospalam w dzien raz zeby odespac a dwa tak na zapas jakby trzeba bylo przy dzieciach siedzie w ta burze:sorry2:licze ze przejdzie bokiem:sorry2:
ide poodkurzac bo dzieci zjadly drozdzówki:-D

reklama
Wisieńka - niestety nic nie zostało :sorry: bo dałam mojemu M do pracy żeby miał na nocce.
Szczęśliwa - to spokojnie z tymi paczkami :tak: Mój gin nie rozdaje prezentów ale na szkole rodzenia dostałam paczkę z próbkami kosmetyków, różnych pampersów i w diobły gazet - Marcin musiał nieść :-D Po porodzie podobną paczkę a na koniec jeszcze jedną od położnej środowiskowej jak do mnie zawitała w dwa tygodnie po porodzie :-) Głupio mi jej było otwierać - byłam sama z Karolą a mieszkaliśmy u teściów - w domu burdel że szok bo nie miałam czasu posprzątać, łóżko nie złożone bo spałam z małą, ciuchy się walają bo szykowałam sobie na wieczorne prasowanie :-D A położna do mnie jak zobaczyła Karolę która się akurat uśmiechnęła przez sen - "ale dziecko zadowolone" :-D A mi głupio jak sto nieszczęść było :-p

A ja mam burzę ale że mam nową elektrykę i UPS przy kompie to mam ją gdzieś :-p Szkoda mi tylko Marcina bo pojechał teraz do siostry (kazałam mu wziąć taxi) a później jedzie do roboty a połączenie od niej do pracy jest tragiczne - może go podwiezie później. :-( Karola szaleje na symulatorze samochodowym :-D

czesc SOL- moge Ci wyslac fotke Zuzy z usg zrobiona telefonem i wstawisz na bb bo ja ciemna masa,ale jak Ci sie nie chce to nic na sile;-)
u mnie teraz slonko pelna para

Sol- ja byłam w szoku kurde dopiero 8 tydzien a tu już pieluszka heheh ale płytka super :):) ale chyba głupio nie patrzała na Ciebie ze mały bałaganik masz??
MAMA - dostałam zdjecie Zuzi:):)

Sol no trudno, myslałam, ze się załapię, ciągle bym jadła:-p:-pNo te środowiskowe to najczęściej wpadają nie w porę, ale fakt, ze dziecku ma być dobrze a nie błysk i marmury a my padając na pysk polerujemy srebra:-p:-p:-pNawet jeśli jak ja ich nie mamy:-p:-p:-p
mama niech przejdzie bokiem albo wygrzmi się juz w 20 minut i jeszcze słoneczko błyśnie:-)
Dalej mam tempkę 37,2??? Może jednak

wystawilam dzieciaki na ogrod Tom sie wziąl za koszenie na ogrodzie poki trawa wyschla p za chwile jak beda opady to znowu urosnie na maxa-a teraz mam jak murawa na boisku;-)lubie tak swierzo po koszeniu:tak:

mama - dawaj :-D

Szczęśliwa - no troszkę ale powiedziałam jej na dzień dobry że miałam sprzątanie robić ale jeszcze nie doszłam do siebie i nie bardzo mam siły a wszyscy w robicie :sorry: A potem sobie pogadałyśmy pół godzinki :tak: Po drodze wyszło ze teściowa pracowała na noworodkach :-p Tośmy sobie pogadały o szczepieniach, karmieniu (nie miałam żadnych problemów), dokarmianiu, odparzeniach - jak walczyć choć nie miała na szczęście, o samym porodzie pomogła mi przezwyciężyć najgorszą traumę bo miałam komplikacje i o dupie maryni żeby sobie pogadać :-) Dała mi swój numer jakbym miała pytania jeszcze i powiedziała że się pewnie jeszcze spotkamy na szczepieniach :-D No i znowu się z nią spotkam po porodzie bo nie zmieniliśmy przychodni i nie wiem czy zmienimy chociaż jest daleko bo na końcu miasta prawie.

Wisieńka - ale w drzwiach zapytała czy może czy ew się umówimy na inny termin :-D

mama uwielbiam zapach świerzo skoszonej trawy
Sol a jak to jest zgłasza się do przychodni , ze się urodziło? Czy szpital zgłasza? Kiedys to była regionalizacja i nie wiem jak to teraz.

Sol- nioo to super położna .... a rzadko sie takie zdarzają .... ja wiem po mojej siostrze chociaż moja siorka jest pielęgniarka wiec jej zbytnio pomoc nie była potrzebna ale położna nie była tak miła jak twoja ....

reklama
witam wszystkie popołudniowo, padam na pyszczek, ale posprzątane ,guziki przyszyte, kompocik gotowy, obiadek zaraz wstawię.

palisssa gratulacje także ode mnie!!! super że się udało!!!!

wisieńka czytałam maila, odpisałam, a nie doszedł? Powiem Ci że super z ciebie kobitka jest. Na zdjeciach normalnie chudzina, a kolor włosków naślubie to taki podobny do mojego :D:D Temperatura podwyższona utrzymuje się od owulacji do dzień przed lub pierwszego dnia @. jeśli jest się w ciąży to nawet do 3 miesiąca.

szczęśliwa cieszę się bardzo że wizyta udana. Ja też kiedyś nazbierałam mnóstwo gazet ulotek i innych takich, ale mi to magisterki było potrzebne, także jeszcze pewnie conieco dostaniesz. Teraz Twój powinien na rękach nosić że taka dobra jesteś i nie wykopałaś go. Trzymam kciuki żeby faktycznie mu się nie odmieniło na gorsze :D

mama dobrze że już lepiej się czujesz. Może jednak burzy nie będzie, a słoneczka to ja zazdroszczę u mnie dzisiaj co chwila znowu pada.

sol a tam położna, najważniejsze że dzieciak się we śnie uśmiechał, to znaczy że jej bałagan nie przeszkadzał wcale. :D:D A właśnie mam pytanie. jak masz tabletek 8 np . nlpz jakiś to lepiej brać przez 4 dni po 2 tabletki czy przez 8 dni po jednej?? Nie wiem czy wiesz oco mi chodzi, ale ostatnio się tak zastanawiałam nad tym, a że ty fachowiec to się pytam.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry