reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MARAN a mi sie marzyla dziewczynka a teraz wiem co sie dzieje wkolo i obojetne, wazne aby bylo zdrowe, a chlopczyki to tez slodziaki ale jakby byla u mnie dziewczynka to na pewno bym jej zapuszczala wlosy, zeby miala dlugie jak mamusia hehe

MARYLA, to mama chce zostac Babcia i nie ma to tamto :))) Juz pewnie cos podejrzewa :)

reklama
Wlasnie :) co sie przytrafi to i tak bede kochac. Bez wzgledu na to czy bedzie to dziewczynka czy chlopczyk

Dziewczyny najważniejsze to aby maleństwo było zdrowe :))

no oczywiście, że to jest najważniejsze :) ja tylko tak mówie, że mam już dziewczynkę i chciałaby chłopca by miec parke, ale niezaleznie od płci kocham to maleństwo, którego jeszcze nie znam tak samo, chociaż uważam, że faceci mają w życiu lżaj bo babka to ma na głowie prace i do tego dzieci dom, wszystko a mężczyzna to głównie tylko praca a i tak narzeka :)

MARCEPANEK- no to zycze zeby lot sie odbyl i zebyście szcześliwie dolecieli i wrócili:tak:trzeba sie pakowac powoli,zebys nic nie zapomniala bo potem nerwy:sorry2:a po co Ci to:-)
SOL- ciuszki super znalazlas-mi sie bardzo sopdobala ta zielona tunika:tak:bardzo fajna:tak:
MLODAM- a co sie stalo ,ze czajnik potluklaś????
MARAN- ciesze sie ,ze z Alą już lepiej:tak:nie wiem czy uzywasz homeopatii,ale podam Ci nazwe kulek homeopatycznych pomocnych przy ząbkowaniu-sprobuj to nie zaszkodzi CHAMMOMILLA 30
pysia- A JA MAM PARKE I MI PLEC JUZ JEST TYMBARDZIEJ BEZ ROZNICY-NAJWAZNIEJSZE zeby sie w ogole udalo,zeby donosic i zeby zdrowe urodzic bezkomplikacyjnym porodem:tak:

Ja też się przyznam wam że bardzo chciałabym mieć teraz dziewczynkę wiadomo mam już synka to marzy mi się córka ale to nie jest aż tak bardzo istotne bo najważniejsze aby było donosić ciąże,urodzić bez komplikacji i mieć zdrowe dzieciątko:))
Tego wam wszystkim życzę,wiem że wszystkie czekamy na swoje skarby z wielką niecierpliwością i pewnie już nie długo się doczekamy:))

MAMA, no tak Ty masz parke to teraz tym bardziej obojetne co bedzie trzecie :))) ja zawsze chcialam dziewczynke ze wzgledu na te wszystkie sukieneczki i butki, w ktore mozna ubrac dziewczynke cudownie ale chlopczyka tez mozna fajowo ubrac :)))

Ja jestem ciekawa co bede miec pierwsze hi hi no ale do tego jeszcze ho ho czasu....

Juz jestem i witam się wieczorkiem :)

Zasłonka oczywiście nie kupiona, ale za to przytargałam do domu narzutę na kanapę :-)

Dziadziuś się ucieszył bo daliśmy mu zdjęcia Matusia w ramce :happy2:

Marylka - super z tym spotkaniem chustowym :) mi troszkę szkoda małych dzieci w chustach, ale wiem, że czasami bywa przydatna, ale chyba bardziej przy drugim dziecku. Ja cały czas przy synku byłam nastawiona, że kupie później Mej Taja, ale zrobił się jakoś dziwnie ciężki i sobie darowałam :sorry2::sorry2::sorry2:

Wiśienka, mama - zaraz luknę na pw ;-)

jesli chodzi o łóżeczko to śliczne pokazałyście i dobra solidna firma. Lubie brąż z kremowym :-) ... ale dla mnie łóżeczko musi mieć możlwiośc korzystania z kułeczek i płozy do bujania. Musi być szuflada i dwa szczebelki wyciagane a nie cały bok. Myśle, że według tych kryteriów bym szukała łóżeczka.

Ja byłam od dziecka pewna, że kieyś bede miała dwie córeczki. Oczywiście jak już byłam w ciąży to na samym początku zakupiłam śliczne różowe śpioszki :) W 4 miesiącu lekarz powiedział, że to chłopiec, troszkę bylo mi smutno, ale chyba bardziej byłam po prostu po ludzku zaskoczona. Jak to chłopiec? ... u mnie w rodzinei rodzą się same kobity. Oswoiłam się z tą myślą i na badaniu 3d lekarz mówi ze jednak dziewzynka :confused::confused:... w 8 miesiącu okazało się , że chyba jednak chłopczyk :-)
Urodził się oczywiście chłop na schwał! i powiem wam, że teraz bardzo się ciesze i nie wyobrażam sobie inaczej. Chłopcy są super, małe wariatuńcie, którzy mają 1000 pomysłów na minutę. Dziewczynki to głównei bawią się lakami i gotowanie. Z chłopcami na prawde można dużo rzeczy wymyślać np. teraz Mati ma szał na dinozaury i potwory. Ze swojego centrum warsztatowego zrobił wyspe dinozaurów. W pojemnikach na śrubokręty dinozaury śpią, a wzjazd dla autek jest fosą wokól wyspy :-D:-D:-D... oczywiście na raty oglądamyJurasik Park i jestem w szoku , że on się nie boi :szok::szok::szok::szok::szok: Fascynacja nr 2 to klocki lego duplo :-)
Ostatnio się z siostrą nalewałyśmy bo pojechałyśmy odiwedzić miasto obok moją kuzynkę, która ma 4- letnią Maje. Wiadomo był poczęstunek. Maja grzecznie usiadła przy stole i dziamgała jedno ciasteczko w dwóch paluszkach, przy najmniejszym pobrudzeniu wycierając się husteczką. No a nasi chłopaki zaraz zrobili urzytek z czipsów i zaczeli wkładać sobie na powieki udając potwory i strasząc biedną Maje :-D:-D:-D:-D a potem z paluszków zrobili dwa kły i byli wampirami :-D:-D:-D .... no takie są właśnie chłopaki. No a co robią w ogrodzie? Maja siedzi na kocyku i poi lalki herbatką, za to chłopaki przetyrali smyczą psa wszystkie kwiatki a potem zajęli się strącaniem mieczem z gwiezdnych wojen kwiatuszków ze śliwki :-D:-D:-D

reklama
hej
ja wróciłam niedawno do domku, teraz szykuję sushi bo nam się zachciało.
Ja nie oglądam rzeczy dla dziecka bo wpadłabym w smutny nastrój, że jeszcze nie mam po co kupować :(

a tak dla zabawy
komu chłopca komu dziewczynkę???
u mnie w rodzinie się sprawdza według tego kalendarza w 100% ciekawe jak jest u was, no i z niego wynika że jak mi się uda zaraz po odstawieniu zajść w ciaże to będzie chłopak, a kiedyś mi wróżka przepowiedziała że pierwszy bedzie syn.

jak u was??
Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry